Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Абе Опел мерива 2006 и нагоре бива ли ги :D

Никога никого не бих посъветвал Опел да си купува....

Маздата при всички положения е по-добра

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Има ли отзиви от първа ръка някой за Кия сийд?2010 година...комби 1.6 115 коня дизел...че ми минават едни мисли за една такава върната от лизинг на малко км.

Васе, би ли ми обяснил какви са тия разходи на масло и откъде накъде са нормални? Че нещо хич не ми се виждат нормални...

За малките изнасилени двигатели съм съгласен, но нека видим кога ще почнат да влизат в бокса преди да ги съдим толкова сурово.

Нямам идея, просто горят масло.....те повечето Поршове горят масло но при първите Кайени си е бая тежко положението....да си броил 200К за кола и да караш с бутилка масло отзад.... 

ТФСИ двигателите на ауди първо/второ поколение и те горят масло, при мен също го има 1.5-2л в рамките на 15 000км смяна... приел съм го макар да е недопустимо за кола на тия години. за сметка на това пък има доста предимства включително и смешно ниският разход градско за това което предлага.

Малките двигатели не са чак толкова нови 1.4Тфси на VW не е точно най-успешният двигател, просто е изфорсиран на макс, особено тия с по 170к.с. които са със компресор и турбо  :lol:

Опел освен ако не е астра от 94-та твърдо не, особено пък Мерива. 

Edited by zlobil

Някой май е излязал на пейката пред блока :)

За малките двигатели с турбо - нова е модата и култа по тях. Иначе в далечните 80-90 на миналия век бяха много в употреба. За бензинови приказваме. Но това е супер стара технология. Сегашните са с 3 пъти по малко метал по тях и 5 пъти по тънки турбинки.

Нямам идея, просто горят масло.....те повечето Поршове горят масло но при първите Кайени си е бая тежко положението....да си броил 200К за кола и да караш с бутилка масло отзад.... 

ТФСИ двигателите на ауди първо/второ поколение и те горят масло, при мен също го има 1.5-2л в рамките на 15 000км смяна... приел съм го макар да е недопустимо за кола на тия години. за сметка на това пък има доста предимства включително и смешно ниският разход градско за това което предлага.

Васе, направо ме ФРъгаш в тъча, брат... Баш с бутилка масло у багажника трябва да си. Аз както поглеждам маслото веднъж на 2 години...

Васе, направо ме ФРъгаш в тъча, брат... Баш с бутилка масло у багажника трябва да си. Аз както поглеждам маслото веднъж на 2 години...

2г викаш ... найс...

Аз какво да направя, че колата ми не гори масло? Едно време с голфа проверявах всяка седмица...  :laughing:

Ти сигурно през ден проверяваш... Логично е  :grin:

Последно миналия ноември го смених. По принуда. Иначе забравям. Предишния път бях прескочил границата с няколко хиляди км... Просто като няма проблеми и изобщо не се замислям... Но вече колата си е на възраст и повече от 15-на без смяна не мисля да минавам. 

т.е. си забравяш маслото включително и това че на 1 година се сменя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако ще и на 1000км да е и твърдиш че поддържаш колата безупречна ?  :wtf:

Edited by zlobil

т.е. си забравяш маслото включително и това че на 1 година се сменя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако ще и на 1000км да е и твърдиш че поддържаш колата безупречна ?  :wtf:

АБСОЛЮТНО! Ти го сменяй всяка седмица ако искаш, няма проблеми. 

Няма ли някой мод да я заключи тази тема временно, че ще се изпокараме и няма да си говорим един месец?!?

Откъде накъде пък ти хрумна подобно нещо. Съвсем нормално си говорим. 

Няма ли някой мод да я заключи тази тема временно, че ще се изпокараме и няма да си говорим един месец?!?

Аз мисля,че е време за форумната среща :D

edit:Айде ще идем в Йегерхоф ;) 

Edited by kotora

Има ли отзиви от първа ръка някой за Кия сийд?2010 година...комби 1.6 115 коня дизел...че ми минават едни мисли за една такава върната от лизинг на малко км.

карам таква, ама хечбек и само за тва ме е яд че не взех вагон. двигателя е чуден. купето е просторно и високо, много приятна за каране. Това че е 2010-та значи ли че е фейслифта (фаровете са с лупи)?

и на двата моделя сякаш нарочно е оставено като слаб елемент в предницата - биалетки. за периода на гаранцията при мен ги смениха по 3 пъти и двете. А аз съм на по 100К км на тази кола, но обикновено след всяка зима се налага да се сменят, щото тропат дразнещо. Чифт предни биалетки са с цена от порядъка на 50-60лв оригинални има и други афтър маркет, включително и руски с удебелени тампони. Още не съм ги тествал - чакам да се разтропат последните дет са ми аванта по гаранция. Може и някой и друг тампон да се наложи да смениш.

Според споделените във форума: съединител кара поне 150К км, нов комплект 350лв на Валео.

Ако ти се занимава - чети си: http://www.kia-bg.com/

провери колата по ВИН-а в сервиза на КИА.

Дано не е някоя вкарана от италия или Швейцария. Първите са масово удряни и оправяни тук за продаване, вторите са влачили разни каравани и съединителите и ск. кутии имат вероятност да дадът фира бързо.

Лизингарите също са мошенници.

Edited by mobo

Аз мисля,че е време за форумната среща :D

edit:Айде ще идем в Йегерхоф ;)

Доста над месец вече не пишат и Иван и Ангел ... ако не беше Бънди да се завърне можеше и аз да има направя компания ... 

Доста над месец вече не пишат и Иван и Ангел ... ако не беше Бънди да се завърне можеше и аз да има направя компания ... 

Коста, нещо имаш да ни казваш ли?  :evil