djadomraz Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Какво общо има предното с бабуните? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) кво общо имат бабуните с джантите 17-ки ? Всъщност от всичките препоръчващи 16-ки ,15-ки и 10ки колко точно зими сте карали със 17-ки с хубави зимни гуми ? Няк'си имам леки подозрения че %-та клони към 0..... Edited August 27, 2013 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Аз съм карал с 21"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) Честито. Въпросът ми беше към автомобилните гуру-та на предната страница за които карането с 17-ки е дяволско решение което задължително ще ти донесе проблеми..... Edited August 27, 2013 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Те са прави, всъщност... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 кво общо имат бабуните с джантите 17-ки ? Всъщност от всичките препоръчващи 16-ки ,15-ки и 10ки колко точно зими сте карали със 17-ки с хубави зимни гуми ? Няк'си имам леки подозрения че %-та клони към 0..... Не. Какво общо имат с предното. Да те цитирам: няма да имаш кой знае какви грижи на предно си все пак. Та не можах да разбера предното какво общо има с бабуните че да няма грижи. Всъщност от всичките препоръчващи 16-ки ,15-ки и 10ки колко точно зими сте карали със 17-ки с хубави зимни гуми ? Няк'си имам леки подозрения че %-та клони към 0..... В случая на Ангел му обяснявах, че грешно мисли. Ако сложи 16ки с по-високи гуми нищо не се променя освен леко визията на която той пък толкова държи. Рънфлатки или толкова малки няма да сложа никога просто защото предпочитам да вози по-комфортно. Той ако иска и с 19ки да кара и без това каза че ще я кара само уикендите - нищо ѝ няма, но не е там въпроса. Той се препираш, че не можел да сложи по-малки и се оправдаваше със спирачните дискове, само че никъде не ставаше дума за прекалено малки джанти а на неговата спокойно може и със 16ки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) Те са прави, всъщност... За кое са прави ? Че ако си със 17-ки задължително ще закъсваш и шЕ цепиш джанти през 2 дни.... не мисля.... Не. Какво общо имат с предното. Да те цитирам: Та не можах да разбера предното какво общо има с бабуните че да няма грижи. В случая на Ангел му обяснявах, че грешно мисли. Ако сложи 16ки с по-високи гуми нищо не се променя освен леко визията на която той пък толкова държи. Рънфлатки или толкова малки няма да сложа никога просто защото предпочитам да вози по-комфортно. Той ако иска и с 19ки да кара и без това каза че ще я кара само уикендите - нищо ѝ няма, но не е там въпроса. Той се препираш, че не можел да сложи по-малки и се оправдаваше със спирачните дискове, само че никъде не ставаше дума за прекалено малки джанти а на неговата спокойно може и със 16ки Дедо нямам никва идея за какво точно говориш. Какви бабуни кви 5 леа ? Имах предвид че предното е по проходимо , щото едно е задно със големи 17-ки друго е предно със 17-ки. Рънфлетките може и да са мноо хубави гуми но не и за нашите ширини и пътища шото са тежки и ебават мамата на предницата. Edited August 27, 2013 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) Също съм със 17-ки и нямах никакви проблеми в снега. Плюс, че и аз и woox-а сме с дизели които тежат повечко отпред.Говорим за разлика от 2-3 сантиметра в широчината на гумата все пак. С неговото окачване бабуните ще ги усеща и на 50-ки, че и на 55-ци Дядо, той воокса за 16-ки говореше, че ще гледа, дърпаше се за по-малки от тях. Edited August 27, 2013 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Да,даже да му е мирна главата да купи 4 гуми патерици от някоя морга и да ходи да покорява преспи..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Аз помня, че цялата история тръгна oт това, че зимата пътя по начало е по-неравен и ще му друса повече с такива малки и твърди гуми. Оттам и ако нацели някоя по-сериозна бабуна или дупка може да замине джантата. Никой не е казал че не може да се кара, особенно ако внимаваш повече. Просто е по-кофти. В един момент спора отиде на "не мога да сложа по-малки"... при което му намекнах че може просто зависи КОЛКО са по-малки малките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Трябва да си доста добър за да спукаш джанта в бабуна.... Тя тая алфа е малка като цяло колко мислиш ще и се развали возията ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Алфа? Возия? Господе прибери си ме... Молим. Спортна или каруцарската? Щото за комфорт само едно 166 и горкото е39 и Е-Клас го разстреляха и преди и след фейслифт... Та от тогава няма даже опити за комфортна возия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 някой чувал ли е в Пловдив някой да облепя вътрешни детайли с карбоново фолио ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) Недей бе човек. Черен мат... Само не и карбон. Питай на Коматевско шосе срещу старческия, има един магазин Аутопро или нещо от сорта. Мисля, че ще ти свършат работа. Разгледай тия какво са натворили > http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56030 боядисване на лайсните в купето Edited August 27, 2013 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) Вътре имам една пластмаса която мноооо ме дразни как е обелена а няма да мога да я облепя сам. Тия ги знам купувам си някои неща за бмв-то от там но са скъпари сигурно ще ми свалят 3 кожи.... Edited August 27, 2013 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 http://www.kaprizbg.com/contactus.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Алфа? Возия? Господе прибери си ме... Молим. Спортна или каруцарската? Щото за комфорт само едно 166 и горкото е39 и Е-Клас го разстреляха и преди и след фейслифт... Та от тогава няма даже опити за комфортна возия. Хахахаха това беше култово изказване Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 някой чувал ли е в Пловдив някой да облепя вътрешни детайли с карбоново фолио ? Един познат си го направи в неговата фирма. Цялата му кола е облепена вътре с карбоново фолио. http://mprint2004.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) http://www.kaprizbg.com/contactus.php тия са първите в гугъл , ще мина утре и от там ма нещо няк'си ей така не ми вдъхват доверие..... Един познат си го направи в неговата фирма. Цялата му кола е облепена вътре с карбоново фолио. едва ли ще им се занимава с нещо толкова малко. ще звънна и на тях мерси Edited August 27, 2013 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Ще им се занимава, защо да не им се занимава. И други коли съм виждал да правят.Спомени им, че аз съм те упътил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Васко, изгледал съм доста клипове и слагането му не ми изглежда толкова трудно (освен когато външно облепваш цялата кола). Понеже наскоро взех от UK две карбонови "кожи", ушити по размери за скоростния ми лост и ръчната спирачка, сега ми седят малко като "на свинче-звънче", независимо, че всичките пластмаси в купето са черни, така че смятам да си взема малко "карбон" и да облепя средната конзола между скоростния лост и ръчната. Макар, че конзолата има доста извивки, смятам да го направя сам, ей така да се пробвам какво ще стане, пък ако не ми хареса ще го отлепя и ще дам на човек да ми го направи. Само когато си взимаш "карбона" вземи от тоя с каналчетата, дето е air free (bubble free), малко е по-скъп, но си заслужава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 мина ми за секунда през главата тая идея да си го направя сам но май нямам нервите за такова нещо. пробвал съм да лепя фолио не се получава , остава ми на мехури ..... фолиото и то не е евтино да го прежаля по-добре за 10-20лв да го направи някой. иначе на клипчетата изглежда лесно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Хубавото на карбоновото е, че може многократно да го нагряваш и да го разтягаш-мачкаш-изправяш, докато се получи това, дето искаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 И като се получи това, което искаш след толкова нагряване и разтягане, квадратчетата по тоя карбон ще са като в American McGee's Alice in Wonderland коридорите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Има логика в това, което казваш, но на десетките клипчета, които изгледах - нагряваха, разтягаха, мачкаха и накрая пак си беше идеално...сигурно истинският майстор знае как после да събере пак квадратчетата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts