Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Ако искаш направо за помощни колела да проверя...
Най-вероятно ще взема 17-ки, но ако видя хубави 16-ки ще взема тях. Все пак и гуми трябва да избера.

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Голем смех - довчера беше с гнилия Гоуф, днес 15-ките станаха помощни колела.... И това ако не е пикльовска работа, здраве му кажи.... 

Той не е бил мой Голф-а.
Пък и дай сега да си развалям визията на колата.. Аз даже не знам дали мога да сложа 15-ки заради спирачните дискове.

Edited by w00x

При мен много не си личи, щото съм с 16" и 1 инч по-малко почти не се забелязва ; само ширината е осезаемо по-малка (195 vs 225), но тя пък се вижда само отпред или отзад, не и отстрани.

Тихо ся! Разваляш визията на колата! ХАХАХАХАХХА

Какво се смееш бе? Ако сложа 15-ки, под калника ще остане толкова много място, че ще мога да лепна една чанта с велкро в която да си слагам багаж.

Като ти казвам, че на тая кола не могат да се сложат 15-ки, значи не могат да се сложат 15-ки. Има си упътване в което пише размерите на гумите, за да не се развалят показанията на скоростомера.

Тенденцията да се уголемява джантата в последните години носи само визуални ползи, за сметка на куп други недостатъци. И преди някой да е казал за стабилността - не говоря за състезателни коли, с които се влиза със 150 в остър завой.

Размера на джантите + размера на гумите е важен, а не поотделно. Съответно може да се постигне всякакъв размер съответстващ на "упътването". Иначе погледнете идентични като габарити и технически характеристики автомобили (дори само фейслифтове на едни и същи коли), които с годините увеличават джантата - това е мода и не се опира на някакви съществени аргументи.

Edited by JDFU

Какво се смееш бе? Ако сложа 15-ки, под калника ще остане толкова много място, че ще мога да лепна една чанта с велкро в която да си слагам багаж.

Като ти казвам, че на тая кола не могат да се сложат 15-ки, значи не могат да се сложат 15-ки. Има си упътване в което пише размерите на гумите, за да не се развалят показанията на скоростомера.

Обиколката на гумата винаги ти е една и съща. С минимални разлики. Може и 13-ка джанта да е и пак да има същата обиколка. Разстоянието под калника няма да ти се промени.

Можеш и 20 да сложиш, с 20мм гума, можеш и 13-ка с 220мм висока гума...всичко е въпрос на сметки!

Edit: Размерите са примерни!

Edited by chistacha

Обиколката на гумата винаги ти е една и съща. С минимални разлики. Може и 13-ка джанта да е и пак да има същата обиколка. Разстоянието под калника няма да ти се промени.

Това е за скоростомера само.

Няма как да се сложи джанта под определен размер, защото челюстта на спирачката и диска не се побират. Ако се сложи пък по-голяма, при завой ще опира в калниците.

Затова хората са си написали в книжката какви размери могат да се сложат на този автомобил. Защо изобщо да се моря със сметки при това положение не разбирам?

Ангеле, размера на джантата + височината на думата остава константа ако вземеш по-малки джанти и по-високи гуми.

Иди при Антон зад Фламинго и го разпитай - той обяснява хубаво.

Edited by djadomraz

Ангеле, размера на джантата + височината на думата остава константа ако вземеш по-малки джанти и по-високи гуми.

Иди при Антон зад Фламинго и го разпитай - той обяснява хубаво.

Да ти обясня ли пак, че минималния размер на джантата при всеки автомобил е ограничен заради размера на челюстта + спирачния диск?

А колко на теб да ти се обяснява, че лиготията ти на тема 18 цола ще ти излезе през носа? Всъщност най-добре е да оставим времето да докаже за пореден път, че водата е мокра. 

Да ти обясня ли пак, че минималния размер на джантата при всеки автомобил е ограничен заради размера на челюстта + спирачния диск?

Първо изясни какво искаш да направиш, пък тогава се жалвай за велкрото...щото пишеш глупости. Имаш ограничение на размера, минимален, 14 или 15 като ДЖАНТА, заради апаратите. От там нататък можеш да слагаш каквото искаш, стига да ти отърва.

А колко на теб да ти се обяснява, че лиготията ти на тема 18 цола ще ти излезе през носа? Всъщност най-добре е да оставим времето да докаже за пореден път, че водата е мокра. 

Кой изобщо говори за 18 в случая???

Първо изясни какво искаш да направиш, пък тогава се жалвай за велкрото...щото пишеш глупости. Имаш ограничение на размера, минимален, 14 или 15 като ДЖАНТА, заради апаратите. От там нататък можеш да слагаш каквото искаш, стига да ти отърва.

Аз съм се изяснил какво искам да направя. Това с велкрото беше същото като нелепите цифри, които показа в своя пост.

Пределно ясно ми е, че като се сложи правилен размер на гумата, върху определен размер на джантата, крайния диаметър ще остане еднакъв. Нещо за прекалено малоумен ме смятате ми се струва.

Казвам, че минималния размер е 16", за 4-ти път. Просто се чудя дали да купя едни 17-ки и за зимата, или да сложа 16-ки и да си окуця визията на автомобила.

Разликата мисля няма какво да я обсъждаме:

alfaromeo-gt-diesel-coupe.jpg

d43864c90df075c94489ddbe4ca5ffe9669ae1d8

Edited by w00x

Нелепите цифри са нормално нещо след нелепия ти отговор :) Както и да е - взимай каквото решиш. Логиката и добрата практика показва, че зимата е по-добре с по-малък цолаж, ама в крайна сметка, освен в града, другаде няма да я караш, та решението си е твое.

Ъгълът на снимките е различен и трудно се хваща какво и да е. Сменяй каквото искаш, само като завалят снеговете да няма "Абе що така буксува тая кола деба...". ;)

Че кой ти говори за 10 цолови джанти пък на теб? Казах ти да идеш при Антон - той ще ти обясни най-добре - услужливо и любезно момче е

няма проблеми зимата със 17ки не ги слушай кво то говорят , вярно с 16 ще е по добре но и със 17ките няма да имаш кой знае какви грижи на предно си все пак.