Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

През последните 5 дена ми се наложи да издърпам пет комшийски коли с фиестата на жена ми, за да могат да запалят. Два голфа, една астра, една вектра и един хюндай (такси). А най-интересното е, че собственика на вектрата, много често ме бъзика, че форд и циганин не работели през зимата. Тази сутрин като се наложи да го дърпам за да запали, му напомних за бъзика... :devil

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Смисъла е??? Не, че съдя хората ама това мен не ме радва.

Не съм собственика, че да ме питаш мен, но със сигурност знам едно....не е старт от скрапа както повечето тунинги в БГ ;). Бая е вложено.

Мен въобще драга не ме радва, но всяко нещо си има фенове ;)

точно

Абе тука в Пловдив мигача е нещо много свято :D

Щото в София, Варна, Бургас и изобщо в страната много се ползва.

В София мигач се пуска само при маневра от едно платно в друго и има коли в другото платно.

Варна ми е най-зор карането, трафик почти като в София, а култура на шофиране (тук визирам - пропускане на автомобил, пешеходец и изобщо умения за каране) като в Пловдив.

• 1 month later...

Има ли работещ сайт,в който като напиша шасито на колата да ми излезнат характеристики за нея - година на производство,екстри,оборудване,цвят,характеристики и т.н. ? Попадам само на неработещи такива

Има ли работещ сайт,в който като напиша шасито на колата да ми излезнат характеристики за нея - година на производство,екстри,оборудване,цвят,характеристики и т.н. ? Попадам само на неработещи такива

Каква марка ти е колата?

Каква марка ти е колата?

Не, че много ме интересува, но понеже преди 2 години търсех работещ линк за моята и така и не открих, 'айде ако имаш някой, дето не го знам, да го хвърлиш насам. :bgrin:

P.S. Колата е форд и номерът на шасито започва с "1FD"

Имам ETKA, която може да търси по шаси, но тя е само за VAG (VW, Audi, Skoda и Seat). Иначе info-то е невероятно точно и подробно...

Там където аз съм пробвал или казва, че номерът е невалиден, или изкарва грешни данни...примерно, че е сглобена в Бразилия, а тя всъщност излиза от фабриката във Flat Rock, Michigan...

Там където аз съм пробвал или казва, че номерът е невалиден, или изкарва грешни данни...примерно, че е сглобена в Бразилия, а тя всъщност излиза от фабриката във Flat Rock, Michigan...

Пробва ли в Tec Doc.

А опитахте ли на линка който ви дадох?

Някои от нас - да ;) (още откакто съм се регнал във форума на форд, където води линка за моята кола). Данните са супер оскъдни (Make:Ford / Manufactured in:USA / World region:North America)...все неща, дето ги пише в талона на колата.

Пламене, твоята може да е някой special edition модел, сглобен някъде из Шекера или Столипиново...

Отдавна ме мъчи един маловажен въпрос, породен най-вече от любопитство. Ако имам 2 абсолютно еднакви коли (и с еднакви двигатели), но въртящият момента на единия двигател е 215 Nm, а на другия 210 Nm - ще усетя ли разликата от 5 Nm, което на тази база се явява около 2%?

Отдавна ме мъчи един маловажен въпрос, породен най-вече от любопитство. Ако имам 2 абсолютно еднакви коли (и с еднакви двигатели), но въртящият момента на единия двигател е 215 Nm, а на другия 210 Nm - ще усетя ли разликата от 5 Nm, което на тази база се явява около 2%?

Аз не си усещам разликата от чипа, не ми се вярва някви си 5Nm да успееш да ги хванеш

И на мен не ми се вярва да хвана 5 (виж ако тия 5 са между 50 и 55 няма начин да не ги усетя :bgrin:), но за всеки случай реших да сравня мнение в темата за общите приказки.

П.П. А чипирането на атмосферка може и да го усетиш, а може и да не го усетиш. Зависи не само от качествено изчисления файл, но и на базовата мощност на мотора. За ежедневните атмосферки, каквито всички караме (изключвам тия с дизелаците и бензиновите турбо-та), в най-добрия случай може да вдигнеш 7-8 коня.....или максимум 10-12, ако моторът така или иначе ти е около 150 коня. А да не забравяме, че ако вдигнеш по някакъв начин 150 коня на кола, докъм 200, ще имаш бонус само половин секунда в упражнението 0-100. И това - за цели 50 коня, които няма как да постигнеш само с чипиране, а за десетината коня, разликата ти се явява 1/5 от половин секунда. :P

5 няма да се усетят. Мен ме вълнува друг въпрос... имам две коли с приблизително еднакво тегло. Едната е бензин 150 коня - тяга 170-180нм. Другата е дизел 150коня, тяга 300нм. Според вас дизела по-бърз ли ще е?

Според мен не, въпреки по-големия въртящ момент. Може би само на определени участъци и скорост ще започне да изпреварва бензиновата, но не и от началото до края.