Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Някой да ми каже що за творение се явява това долу? Ако го бяха боядисали в матово черно сигурно и радарите нямаше да го ловят...:bgrin:

Mclarenzbo-topshot.jpg

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Не мога да опиша колко бяха любезни днес от МотоПфое с мен. По мейл ми отговориха за по-малко от час. Държаха се любезно, казаха ми за всички оскъпявания за услугата, която исках. Предложиха ми по-евтин вариант, дори ТЕ ми се обадиха по телефона да уговорим всичко да е точно и утре отивам да си прибера частта. И това за части на стойност под 10лв!

Понякога имам надежда, че БГ всичко може да е нормално!

Естествено че ще е такси... продължавам да се учудвам как може да има хора които работят против собствения си интерес. Тази кола той я ползва за да РАБОТИ С НЕЯ и то не за половин или един час на ден ами доста повече. И той ще се набута във възможно най-евтиното и калпаво нещо което намери. Също като мои колеги които вместо свестен работен стол ползваха нещо подобно на табуретка с една пръчка отзад която да те подпира (неясно какво подпира защото не е гърба а само кръста леко и при това дори не можеш да се облегнеш защото ще паднеш назад). Преди години съм разполагал с МНОГО по-малко пари от сега но никога не съм пестял когато става дума за работа защото ми се връща тъпкано после.

Естествено че ще е такси... продължавам да се учудвам как може да има хора които работят против собствения си интерес. Тази кола той я ползва за да РАБОТИ С НЕЯ и то не за половин или един час на ден ами доста повече. И той ще се набута във възможно най-евтиното и калпаво нещо което намери. Също като мои колеги които вместо свестен работен стол ползваха нещо подобно на табуретка с една пръчка отзад която да те подпира (неясно какво подпира защото не е гърба а само кръста леко и при това дори не можеш да се облегнеш защото ще паднеш назад). Преди години съм разполагал с МНОГО по-малко пари от сега но никога не съм пестял когато става дума за работа защото ми се връща тъпкано после.

eдно е да купиш стол, друго е Е класа за такси майна...по тия пътища. Как още Ладите не са се запазили :)

Извинявай ама той на метанеца още с първоначалната таксичка избива сумати км пробег. Така, че спокойно и Е-Клас може да си вземе (2 генерации назад приемрно). Номера е, че печалбичката ще му падне и никой в БГ не иска да дава пари, а си гледа интереса. За това и като има кажеш да пуснат климатроника и те гледат като телета. Всеки тук е тарикат.

Аз миналото лято доста се повозих на TATA и Cherry бракми. Нещото, което ми направи най-силно впечатление беше как всяко спиране беше рисково и винаги по метър два след стоп линията :) Е вярно, че все пак ставаше въпрос за маршруткаджии, които си караха точно като у нас, но определено спирането при внезапно светнал червен светофар беше доста дълго. Иначе вътре и в бусовете и в леките коли се чувстваш като в остъклена тераса от едно време.

eдно е да купиш стол, друго е Е класа за такси майна...по тия пътища. Как още Ладите не са се запазили :)

Въпроса е в мощното икономисване за сметка на всичко и че според мен е грешно да се правят подобни икономии когато е свързано с работата. Не казвам да се налеят мощно пари за излищен лукс но пък да вземеш възможно най-евтинкото е глупаво. Тикотата помниш ли след първата година на какво приличаха? В същото време разни 10тина годишни опели (примерно) бяха в пъти по-добре. А и дори да има някаква икономия то е за сметка на шофьора. Ти карай неудобна кола по 8 часа на ден после ще те питам как се чустваш...

"Бакшиш" е диагноза за вродена малформация на мозъка в следствие на акумулирана през поколенията, генетична обремененост. Единственото по-гламаво същество от бакшишът, е жена работник кухня в пред пенсионна възраст! Тва, ако има как да си набият в задниците и по един царевичен кочан, та да не дрискат... със сигурност ще го направят. Пълни мизерници са..., колко пъти съм им гледал сеира...

Въпроса е в мощното икономисване за сметка на всичко и че според мен е грешно да се правят подобни икономии когато е свързано с работата. Не казвам да се налеят мощно пари за излищен лукс но пък да вземеш възможно най-евтинкото е глупаво. Тикотата помниш ли след първата година на какво приличаха? В същото време разни 10тина годишни опели (примерно) бяха в пъти по-добре. А и дори да има някаква икономия то е за сметка на шофьора. Ти карай неудобна кола по 8 часа на ден после ще те питам как се чустваш...

предполагам, че като видя парата на края на работния ден и ще живна... на всичкото отгоре и пътищата са ни лунен пейзаж...

И като са лунен пейзаж е по-добре по-голяма кола за да не усещаш всяка неравност по пътя с бъбреците си. Парата няма да е по-различна в края на работния ден, само първоначалната инвестиция.

Сигурно и като се вземе нормална кола се чупи по-рядко, но това че са мизерници е ясно на всички.

Аз се возих на тия новите лади с предно предаване и беше много зле - скоростната кутия виеше, интериора беше по-дървен от на Дачия Логан и купето се усеща как поддава по завоите като кара с нормална скорост.

На Дачията пък ѝ се огъват вратите... егати евтините ламарини. Не ми се мисли ако катастрофираш и си в нея какво ще ти се случи. Дори в града когато някой заблуден те отнесе странично с около 30км/час примерно... Едното мизерно Поло вратите му са 10 пъти по-масивни и стабилни от тези на Логан-а...

Ми да, ама вземи едно ново Поло , или каквото искаш пък да видим.

Всичко вече е съвсем друго.... няма БДС или Стара Планина :D

Чисто нов X-Trail, го удари градушка с размер на джанка .... и е бом-бок. Миналата година, ме удари малко по-голяма градушка на морето, с A4 (преди фейса - 1998г. ) и имаше точно 2 вдлъбнатини.

А с италянска кола, съм имал много премеждия.... бутахме в един сняг, по пътя към Връховръх една Темпра.... ако щете вярвайте , имаше вдлъбнатити под формата на длани на задния капак :D

Но впечатлението ми е, че вече я няма тази здрава ламарина като преди....

Целта на ламарината никога не е била да "пази". Тя и волгата е танк, ама не вярвам, че точно в нея бихте избрали да се намирате при катастрофа.

Тъй тъй, но има разни греди които пазят и които май са ги икономисали в Логан-а защото не може врата с греди да е толкова лека че и да се огъва.

Какво подяволите става, защо е затворен пътя Садово-Пловдив и се минава през селата !?

На отиване ( към 6-7 часа видях че имаше полицай и тир, но карах и нямах време да 'разгледам' )

...защо е затворен пътя Садово-Пловдив и се минава през селата !?

Ако говориш за днес - нямам си и представа, а иначе преди 2-3 дена там стана катастрофа и бяха затворили пътя...

Четирима души са ранени при катастрофа по пътя Пловдив - Садово при Кемера. Това съобщи за радио "Фокус" – Пловдив дежурният в "Пътна полиция". Сблъскали са се товарен автомобил и "Фолксваген" с германска регистрация. Движението в района на катастрофата е временно спряно. Пострадалите са чужди граждани, жители на германския град Вупертал. 32-годишния мъж, който най-вероятно е бащата на трите деца, е с тежка контузия на гръдния кош, т. нар. хемоторакс. Най-малкото от децата - 10-годишно момче е с травма на двата крака, 12-годишно момиче е с черепно-мозъчна травма, а третото момиче на 18-годишна възраст е с травма в главата и счупена лява ръка.