Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Ем... има време laughing.gif

Аз даже... като гледам какви температури държи при "пържене" , мисля даже да вкарам 2 смени на година....

Така или иначе минавам по около 14 000км на година ....

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Не знам Вие на какво мнение сте, но аз съм много против на т.нар. Long Life.... и то защото в BG, да кажем хората карат средно 8000 - 20000км на година и ако си от първите, обикновенно не спазваш ограничението 1 година или / 30 000км laughing.gif

Ако е гаранционна колата си длъжен да го спазиш...

Не знам Вие на какво мнение сте, но аз съм много против на т.нар. Long Life.... и то защото в BG, да кажем хората карат средно 8000 - 20000км на година и ако си от първите, обикновенно не спазваш ограничението 1 година или / 30 000км laughing.gif

Те хората са го измислили, има сложен алгоритъм, който определя кога да смениш маслото... изчислява паления на студен/топъл двигател, километри, време и много други фактори. Не е само фактора километър.

Например на моята кола максимумът, който и дават с 1 масло е 30 000км, но реално тя си изчислява, че според моя начин на каране и отделните фактори ес сменя на 17 000.

В мануала на моята пише: "5000 мили (8000 км) или 6 месеца (което дойде по-рано)" ако я караш "пенсионерската" или "3000 мили (5000 км) или 3 месеца" ако я ръчкаш много и начесто.

Аз я ръчкам, но пък не я карам абсолютно божи всеки ден, така че приемам за моя стил на каране първото.

Твоя двигател не е ли > http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Mondeo_V6_engine той си е баш с цел спортно каране, нормално под 10 000 км да му е обслужването.

(хм, гледам 2.5 v6 160 bhp?! сигурно има грешка в Wiki (малко ми се вижда) - я кажи колко е)

Edited by host

Твоя двигател не е ли ...

Не е.

Като казах по-горе:

...че безтуй моята си е "американка".

...имах предвид, че е 'американка с дръпнати очи'. :bgrin:

Купето и интериорът са "design by U.S.A.", а двигателят и останалото са "Made in Japan", и по-конкретно Мазда. Инфо за двигателя (търси KL)

Не е мейд ин Жапан ;) хедърите и някой други хавички са правени от Ямаха ;) и ний четем, споко. Та колко коньова е?

SHO V6

LeRoyBarton-EA.jpg

на Форд поне аз съм останал с впечатлението, че в САЩ е тотален култ - пак заигравка на Ямаха.

А твоя е "aluminum DOHC V6 with a 60° bank angle". Aз питам дали не е от редките 205 к.с. версии на 3.0 кубатурата на Дюратек-а ;)

Edited by host

Не разбрах какво против имате лонглайф? :) Друго си е да сменяш на 30 000 :D

Ти ползваш ли го наистина тоя Longlife? Аз карам с longlife масло (507.00 по спецификациите на VW/Audi), но държа компютъра на колата винаги във fixed режим и никога не сменям над 13000км. Не мисля, че българската нафта е подходяща за Longlife интервали.

Не мисля, че българската нафта е подходяща за Longlife интервали.

Това като последния ми опит да ползвам Шел Бг. Сипвам аз 100 октанов - а преди това колата беше на 98. Паля, качвам се на моста на ВХВП и точно на слизането към Гребната се усети как колата загуби мощност - не чак като включване на климатик, но достатъчно, че да е осезаемо.

:huh: не знам дали аз си въобразявам, но повече там "Нье!"

Странно... Аз откакто почнах да сипвам V-power бензин ми падна разхода и колата върви доста по-добре. Но може и да е така, защото преди зареждах от всякакви бензиностанции, докато в една селска ми наляха повече вода отколкото бензин, правеше локви зад ауспуха. Въпросната бензиностанция е в село Войводиново, тази до автосервиза.

Ти ползваш ли го наистина тоя Longlife? Аз карам с longlife масло (507.00 по спецификациите на VW/Audi), но държа компютъра на колата винаги във fixed режим и никога не сменям над 13000км. Не мисля, че българската нафта е подходяща за Longlife интервали.

Ами аз съм на бензин, който не е кой знае колко по-добър. Засега всичко е наред.

Не обичам да се хваля много... ама одеве карах Z4 35is... няма такава кола. Брутална визия, брутално ускорение, брутален звук за I6...

И какво лошо има с това човек да се похвали?

Лошото в случая е, че не е негово...иначе всички щяхме да си поискаме по 1 кръгче. :bgrin:

Да бе, той пък за к'во да си иска гуми, накладки, масло, бензин...(и евентуално съединител, жило на ръчна, някоя и друга ламарина...:P) - нали е пич, ще почерпи безвъзмездно...ама е добре преди това да си сключи 2-3 пълни каско застраховки при различни застрахователи, задължително включващи клауза "природно бедствие". :lol: :lol:

Стига с ебавките, че днеска само ми наливат в главата едни акъли за едно 530i (е39), как за без пари ги има, как гори 12 градско по каталог, как вече частите не са много скъпи ... че и аз даже взех да се замислям... ужасТ. Това е като наркомания.

Стига с ебавките, че днеска само ми наливат в главата едни акъли за едно 530i (е39), как за без пари ги има, как гори 12 градско по каталог, как вече частите не са много скъпи ... че и аз даже взех да се замислям... ужасТ. Това е като наркомания.

А на Екватора има ли ескимоси?....Или Банани на северния полюс?

До колкото съм чувал (от несигурни източници), разходът по спецификация на БМВ няма нищо общо с истината. Някой беше разправял, че алгоритъма, по който тестват градско включвал ускорение от 0 до 50 за ~28 секунди, което извинявай, ама... :tongue

Дааа... във форума на Хонда и VW всички знаят за тия работи - той и борд компютъра и пистолета на колонката и те са еб*ати катилите дето само лъжат. Мани, мани... всички лъжат (с 530i), че разхода им рядко минава 15.

Нека не почваме пак старата песен. Сигурно аз съм безкрайно пристрастен и болен (признавам си).

....ускорение от 0 до 50 за ~28 секунди, което извинявай, ама... :tongue

:Facepalm:

...гори 12 градско по каталог...

Сигурно аз съм безкрайно пристрастен и болен (признавам си).

Болен си я...с тая трилитрова ламя разходът ти в града или при настъпване няма никакъв шанс да ти е "12 по каталог", освен ако не ускоряваш от 0 до 50 за 28 секунди. :P

А и бая мудна ми се вижда за тия 231 коня, щом на оня линк с данните в диапазона 0-80 (най-разпространената скорост, респ. ускорение в града и пътищата без магистралите), дори моята, която е с "една цяла малолитражка" по-малко конски сили, я дават по-бърза, а аз моята си я смятам за доста мудна машина, в сравнение с всяка прилична хонда или нещо друго с турбо. ;)

Ако я взимаш, за да пердашиш с 250 по магистралата (и може да си позволиш бензина и глобите) - да ; в противен случай не виждам смисъл.

Не знам при другите BMW-та как е, но ще дам произволни стойности от една статистика която бях правил...

Разход по комп - разход по сметки

11,90 12,20

11,60 12,30

13,90 13,30

Дааа... във форума на Хонда и VW всички знаят за тия работи - той и борд компютъра и пистолета на колонката и те са еб*ати катилите дето само лъжат. Мани, мани... всички лъжат (с 530i), че разхода им рядко минава 15.

Нека не почваме пак старата песен. Сигурно аз съм безкрайно пристрастен и болен (признавам си).

Лично мога да те заведа при човек с 525и (е39)...да си поговорите на дълго и широко защо е с газов инжекцион и....пак реве ;)

Аз няма за какво да плача щото като цяло харесвам 3-та и 7-ма серия. 5-така просто не ме кефи....освен е34 разбира се ;)

Има и друго...ако си купиш кола с такъв мотор...не ми се вярва да я караш като 3-цилиндров дизел ;)

Edited by DON_CHEFO