Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

В днешно време да се извиняваш с мястото, откъдето си е най-малкото несериозно, да не говорим, че е по-скоро комплексарско... Нали не мислиш, че на този 11 годишния президента на Канада е звъннал във Ферари да го вземат? Наели са мениджър родителите му, инвестирали са в него и мениджъра се е отплатил. Това, че на хората в България им липсва предприемчивост и разбират думата "инвестиция" като строителство на хотел е съвсем, съвсем друг въпрос и е проблем на хората, а не на географските им координати. И Топалов е българин, обаче не е като да не е известен... обаче человека има акъл и е предприемчив. Както и да е.

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

едит. най-добре да не се дърляме...мнението ми няма да се промени...не се е променило близо 10 години та такааа

Edited by DON_CHEFO

Хубаво че се отказа щото това дето го изръси за Топалов и гумите щях първи да те насмета че говориш глупости (или втори ако някой беше се включил преди мен последните 2 часа)

Хубаво че се отказа щото това дето го изръси за Топалов и гумите щях първи да те насмета че говориш глупости (или втори ако някой беше се включил преди мен последните 2 часа)

Не съм се отказал дядо. Не ми се спори за ФАКТИ. Ако искаш виж колко струва една машина от ICA. Виж колко струва един сезон в малките формули и в ГП2...тука вече говорим за милиони евро НА СЕЗОН. Знаеш ли какво казаха за Владо Арабаджиев когато беше във ФМастърс, че 16 годишните ИТАЛИАНЧЕТА, не са ЧАК толкова по-добри от него, НО когато искат да тестват - отиват на ПИСТА(бързо, лесно и ВЕДНАГА)...Определено те имат повече от една писта там. Федерация като хората и спонсори зад гърба си. Щото без тренировки и ШУМАХЕР да се казваш - все тая. Поне може да го видиш черно на бяло в МОМЕНТА.

Иди на картинг пистата и питай колко струват САМО ГУМИТЕ за 1 състезание. За един сезон в гуми ще си купиш втори път Авенсиса(образно казано). Така, че не ми ги говорете баш на мен тия.

Не виждам какво толкова ФАКТИЧЕСКИ казваш? Нали не мислиш, че на онова 11 годишно лапе държавата му е сипвала в ръцете пари за консумативи, писти, треньори и каквото се сетиш още? Родителите му са го хванали в една възраст и 100% са си съдрали задниците, за да му плащат всички нужни разходи, че да стане нещо от него на тази възраст. Питай големите ни тенисисти или пък Андреа Агаси дали държавата им е помогнала. Лични лишения, инвестиции и много труд. Когато в България някой го подхванат здраво мама и тате и вземат да инвестират в него цялото си имане тогава и ние ще имаме голям пилот. Всичко е въпрос на финанси и лична инициативност и пак казвам, географските ширини нямат нищо общо. А пък ако съдиш за това дали една държава е бананова република от наличието на пилоти на големите първенства вдигам ръцете...

Изброй ми колко писти знаеш в БГ? Та до преди няколко години още ладичките бяха на мода...за тва ония Басо дойде и с лекота си взе рали България.

Я си свивайте парцалите с тия простотии. НИКАКВА държавна политика няма в областта на спорта. Шах, автомобилизъм, лека атлетика, бодибилдинг... само мотокроса крета някак на наистина невероятно ниво. Всичко друго е в батака.

Don_Chefo е абсолютно прав. Пълни тъпотии говорите за личните инициативи и т.н. Защо САЩ целенасочено дават стипендии на спортисти? Защо имат технологична и суплиментна база, която най-много още 4-5 страни да имат?

Тия криви краставици, че ако имаш желание даже и да няма бази може да ги търкаляте на хора вярващи, че спорта е още като преди 40 години. Сега спорта е друг.

Сега спорта е огромни инвестиции. Да, те не могат да идват от държавата като основен източник, но това което виждаме у нас е антиспортно. Не просто не се подкрепя спорта ами направо има геноцид над него. Същото е и с традиционните изкуства и занаяти у нас. Искат да ги затрият.

И понеже темата е за автомобили и автомобилизъм, я се разчетете да видите какво е действително желанието на ентусиастите в България. Да видите от къде спестяват пари за 3-4 годишни карани сликове, как правят стъклопластови отливки в гаражи пред блокове и карат на писти опасни за здравето - не защото искат ами няма къде другаде. Да видим някой от тях дали нормативно поне му е помогнато - регистрация на МПС-то за състезания, нормална федерация и прочие?!

Айде да не ставаме по-големи тарикати от всички.

Никой не иска държавата (т.е. другите) да го издържат... ама поне може да не му пречат.

Sergey Afanasiev has today (01/03) become the second Russian driver to join the 2010 FIA Formula Two Championship.

Afanasiev, part of the Lukoil Driver Support Programme, joins the series after an impressive 2009 campaign which saw him finish as runner-up in the International Formula Master series. He scored one race victory and nine podiums from the 16 races, including top three finishes at Brno, Brands Hatch and Oschersleben – all circuits F2 will visit in 2010. The 21-year-old also competed in IFM in 2008, recording one victory, two podiums and one pole.

В БГ се дават пари за ....Баскет ;)

Edited by DON_CHEFO

Ей, тия дрифтаджии се утЕпаха днес около Герджика (от страната на централен). От одеве само чувам разни форсирания и въртежи... от районното май спят.

Нищо не чувам. Но верно съм в стая от южната страна на кооперацията а и дограмата хубаво шумоизолира... и все пак къде дрифтят че там точно не мога да се сетя къде могат да го правят?

Нека се радват хората, тъкмо са намерили някакви гуми xmas.gif

Не просто не се подкрепя спорта ами направо има геноцид над него.

Нали се опитаха да направят "дрифт шампионат" - имаше едно състезание, даже и по новините го даваха и после се съдиха с БФАС щото никой друг в държавата нямал право да организира състезание освен тях и те са в пълен контрол, всеки състезател трябвало да си плаща членски внос и тн (наистина чист геноцид). След това състезание повече не се чу никъде за дрифтинг...

Няма да коментирам че "състезанието" бешо на картинг писта, защото в БГ има само картинг писти и колите бяха правени от ентусиастите в гаражите им, като нямаха никакво заздравяване, клетки и тн както се иска по света.

...между другото тая седмица има в Плевен. за съжаление няма да мога да отида.

Edited by Overdrive

Хаха тая картинка е уникална да.Виждал съм я преди 1-2 години и за жалост си е в голяма степен истина.Даже и моя инструктор често ми повтаря да се пазя от черни джипове,че за тях правилника не важи :D

Листовките са яки ама ряпа да ядат пред най-великата картинка създавана някога

20leva.jpg

Супер много мерак имам да я дам на някой катаджия,но не ми се оставя на проверовачен :D

Някой знае ли какво се иска, за да ми преиздадат малкия талон на колата? Големият си е в мен, имам и служебна бележка от МВР, че малкият е откраднат. Трябва ли да ида с колата и изобщо имам ли шанс да мина без пререгистрация?

Edited by JDFU

-големия талон,

-документ за платен годишен пътен данък,

-минат технически преглед (опционален)

- лична карта.

таксата за издаване на копие на малкия талон е ~2 лв. гишетата дет са на портала за входа на колите ти трябват.

едит: още не съм минал през процедурата. тва горе ми е по спомени отпреди месеци когато минах само да питам. никой нищо не е рекъл че иска да ми гледа и самата кола в тва време. все пак процедурата е за издаване на дубликат на вече съществуващ документ. не би било логично да искат да положа всички изпити отново ако поискам дубликат на дипломата си....

Edited by mobo

Мерси много. Нали няма нужда да "водя" колата? В момента имам други планове за нея и ми се ще да си спестя 300км...

Мерси много. Нали няма нужда да "водя" колата? В момента имам други планове за нея и ми се ще да си спестя 300км...

Не ти трябва колата....

Едно бързо въпросче.За какво се ползват Голф 2-ките?Ами как за какво, да возят бързите Рена до пистата :rolleyes:

2267625Z.jpg

Иначе, няма такова Рено като на AutoGuru.Клиото с Ангел си праска 57 секунди на обиколка без всякакъв проблем.Просто лети тая кола....

Edited by jozo

Германците предпочитат Dacia пред VW

- 25 Юни 2010, 12:12

Румънският автомобилостроител Dacia се нарежда на второ място в класация, отчитаща степента на удовлетворение на притежателите на автомобили в Германия.

В класацията, изготвена от компанията Джей Ди Пауър и германското списание "Ауто тест", Dacia е изпреварена само от Mercedes-Benz.

Румънската марка е събрала общо 836 точки от 1000 възможни. Също толкова точки има и BMW. Третото място си поделят японските производители Mazda и Nissan с 831 точки.

Проучването показва още, че лидерът по продажби сред германските марки VW има по-скоро недоволни клиенти. Марката е поставена на 10 място в класацията, а още по-назад се нарежда френската марка Renault, която заема 16-а позиция.

---

Това горе го разбирам, не че Дачиите са по-яките автомобили, а просто VW се дънят много в надеждността на автомобилите си.

Учудих се преди няколко дни като видях да продават Туарег за 25 000 лева с всички възможни мегаекстри и с 5 литров дизел, но после се сетих защо е такава цената. Знам, че има и читави бройки, но явно другите са повече.