Jump to content
BulForum.com

Обща дискусия на тема автомобили

netrootbg

Recommended Posts

Нали по-горе стана дума за Мерк-ове, та миналата вечер гледах по Fifth Gear това сравнение с Шкода :)

Не знам ама като напука джама на Шкодата и щях да се задавя от смях. Хахахаха..още ми е смешно :)

• Replies 11.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Някой интересувал ли се е колко върви (парици) Integra Type-R 1995-2000?

(7000 euro за добро състояние... попариха ми се идеите)

Edited by host

Type-R=само десен волан (сигурно го знаеш де, май няма интегра с ляв).

Гледай в англииските сайтове - там вкарват много от Япония и ги продават готови с англииска регистрация (предполагам и митото са платили преди това).

Тая цена ми се вижда висока, защото съм гледал 180SX дето е 200коня сток с рол кейдж, окачване, мотор на 350 коня и тн за 5000паунда.

Ето примерно http://www.pistonhea...les/1761830.htm

Интересно е че всички коли внос от Япония са правени и винаги са направени със истински части - там явно наливат сериозно пари като правят нещо.

Edited by Overdrive

Някой интересувал ли се е колко върви (парици) Integra Type-R 1995-2000?

(7000 euro за добро състояние... попариха ми се идеите)

Че то всичко което си заслужава е горе-долу тези пари. Или поне аз каквото бях гледал под 20,000 нищо нямаше (ама аз кола над 50,000км не искам да гледам та драстично се намаляваше избора)

Type-R=само десен волан (сигурно го знаеш де, май няма интегра с ляв).

Аз не го знаех. Според Хонда България има Civic Type-R, Type S, седан, хибрид и хечбек. И дори Type-R е с ляв волан. Аз затова се учудих като каза някой че има и Accord TypeR а не бях го виждал в ценовата им листа.

От новите модели има, говорих за по-старите.

4064652135_af3e3c1eba.jpg

ring_for_you_1950-img600x450-1127643734dsc002041.jpg

Те и сега японските Type-R са с други двигатели и окачвания - в Бест Моторинг ги сравняваха.

Не помня модела, но окачването на европейската беше много меко, а на японската направо състезателно.

Edited by Overdrive

Верно не съм се интересувал дотолкова, а преди като гледах коли хондите ги отсвирих моментално понеже бяха доста над бюджета ми не че не ми харесваха а като гледам акорд продават Elegance и Executive и може да им слагаш разни екстри но нямаха Type-R поне в ценовата им листа.

По принцип японския Type-R е спортна кола с която да ходиш да караш и на пистата, олекотена без гевезелъци, а европейския е някакъв компромис и май има разни екстри.

Например NSX Тype-R няма радио, звукоизолация, хидравлика, електрически прозорци и климатик lol.gif

Стандартна 95та NSX е 20000 паунда, Type-R не знам колко ще е, сигурно двойно ph34r.gif

Edited by Overdrive

Оу, да ...

Оу, не - случайно да мярна от коя страна е волана? ;)

Заеби тия десни изпълнения...така се дразня като видя някой лъскав джип, да речем, а като го доближа и му забележа дирекцията, да разбера, че е взет просто щото е бил евтин. Според мен на "обратните" отдавна трябваше да им е забранена регистрацията, а като изключение с разрешение за каране да останат единствено транзитните.

По-бърз е стоковия Сивик Тайп-аР от Ево8 на Сузука. Гледам сега BMI vol. 32 - честно, не съм вярвал, че кола с предно може да има такова поведение на пътя.

Поклон пред Honda Japan за продуктите им за вътрешния пазар. Уникална машина - шаси, двигател, всекидневна приложимост. Жалко, че в Европа не виждаме такива неща.

_________

Егати Сивика, заводския Тайп-аР рамо до рамо на Тсукуба 5 обиколки с NSX Type S. Чак накрая го изяде с 280 к.с. NSX-а. Имаше в теста и S2000, което гризна дръвцето от Civic Type-R :punk

_________

btw във този епизод ( vol. 32 ) участва и Танър Фауст... поклон. Кейчи даже каза, че е перфектен. Наистина се разбира защо в САЩ твърдят, че той е движещата сила на пистовите и рали шампионатите (в смисъл към по-сериозно международно ниво).

_________

В Европа май най-близо до това е > Renault Mégane R26R

Edited by host

...така се дразня като видя някой лъскав джип, да речем, а като го доближа и му забележа дирекцията, да разбера, че е взет просто щото е бил евтин.

И аз много се дразня като видя пижо или гоуфо със десен волан laughing.gif обаче тук не става въпрос за цената, а за това, че ако искаш конкретната спортна кола нямаш избор, освен да е с десен волан - Skyline GT-R, Silvia S15, всичко Type-R и много други са правени само за вътрешния им пазар.

По същия начин те карат старите Поршета 930, BMWта и тн с ляв волан.

Пък и понякога е на далавера - в Германия 200SX S14 върви 6-8000евро с някакви чипчета (минимален тунинг) и на 200-300000км, докато в Англия внос от Япония за същите пари вземаш Silvia S14 със 400коня и оригинални части HKS, ролкейдж, спортен интериор, джанти за 2000лв и тн - поне като съм гледал няма една кола да е тунингована зле, защото там са всичките производители на "маркови" части и никой не слага ментета.

Edited by Overdrive

Той хоста LF-A-то не харесва, вие сте тръгнали да му говорите за някакви франсета...:P

Като гледам снимка номер 3, намирам доста прилики с новата Лагуна - "шейп", фарове, даже дръжките на вратите...изключвам бройката врати, решетката и др.

zx450y250_913455.jpg

Renault-Laguna-Coupe-TomTom.jpg

Koe e най-страшното ли? Тоя европейски консепт не е базиран, ами просто е това >

http://www.renault.com/en/vehicules/pages/renault-samsung-motors-sm5.aspx

http://www.renault.com/en/vehicules/pages/renault-samsung-motors-sm5.aspx

А краденето ще го оставим на Китай, от където иде и колицата >

toyota-avensis-2009.jpg

блъснала >

saab-9-3-01.jpg

(фаровете са направо същите)

+

14120d1239908667-game-called-cars-chevrolet-epica-accessories.jpg

Edited by host

На снимка някои неща май са по-хубави. Като гледам на новия Авенсис снимките чак ми хареса. Като съм сядал вътре и нещо ми е терсене и стария ми е по-приятен (ниски ми идваха облегалките нещо, на вратата отстрани нещо ми беше по-неудобно) дреболии общо взето но на снимка като че ли изглежда в пъти по-приятно отколкото е на живо.

...., че той тази кола далеч няма да я кара единствено в БГ. :ghost

Честно да ти кажа...съмнявам се че могат и да ги карат.Ама не съм ги виждал хората де,не мога да говоря на изуст.Единия от Диневи съм гледал клипче как със SLR-a вдигна "рекордните" 200 км/час по една дъъълга права отсечка.Та съмнявам се че Нюрбургнирнг ще им стане втори дом

Честно да ти кажа...съмнявам се че могат и да ги карат.Ама не съм ги виждал хората де,не мога да говоря на изуст.Единия от Диневи съм гледал клипче как със SLR-a вдигна "рекордните" 200 км/час по една дъъълга права отсечка.Та съмнявам се че Нюрбургнирнг ще им стане втори дом

То не, че като идат на Нордшлайфе ще могат да направят нещо. И аз на компа знам 20-километровия вариант завой по завой....ама на живо е друго. + това, че те са богаташи, не състезатели :)

някой да има рФактор + Норд-а...да разцъкаме?

Edited by DON_CHEFO

...това, че те са богаташи, не състезатели :)

Ами да, повече от тях купуват единствено за престиж....та и затова копират и си правят балкански вариант на "ралито" на супер-скъпите коли - Гърция, Турция и т.н.

На малка част от тях обаче децата им се дърпат (синът на Киро Киров, напр. и др.), а синът на Ветко (който всъщност бил Вълчо по акта за раждане) направо си има професионална кариера.

Едит: По повод онова последното - разликата е, че се дърпат с купени скъпи коли, а не с някоя, която те самите са изградили от нулата, както основната част от драг-рейсърите. Киров-джуниър, както вероятно знаете е с Ариел Атом.

Edited by Midex

Ами да, повече от тях купуват единствено за престиж....та и затова копират и си правят балкански вариант на "ралито" на супер-скъпите коли - Гърция, Турция и т.н.

На малка част от тях обаче децата им се дърпат (синът на Киро Киров, напр. и др.), а синът на Ветко (който всъщност бил Вълчо по акта за раждане) направо си има професионална кариера.

Да,аз много им се кефя и на двамата.На Киров сина има Ariel Atom :D .Пък Арабаджиев младши до колкото знам се представя прилично и е добре че имаме участници по големите състезания.Него май го гласяха за Формула 2?Пък дано и във Формула 1 да го вземат...Vetko Arabadjiev team :D

Едит: По повод онова последното - разликата е, че се дърпат с купени скъпи коли, а не с някоя, която те самите са изградили от нулата, както основната част от драг-рейсърите. Киров-джуниър, както вероятно знаете е с Ариел Атом.

Не е ли X-bow или бъркам двата щата.

Да,аз много им се кефя и на двамата.На Киров сина има Ariel Atom :D .Пък Арабаджиев младши до колкото знам се представя прилично и е добре че имаме участници по големите състезания.Него май го гласяха за Формула 2?Пък дано и във Формула 1 да го вземат...Vetko Arabadjiev team :D

Владо е в ГП2. Кралев е във Ф2.

Не е ли X-bow или бъркам двата щата.

Бъркаш ги - Атом е, а последният път като карах с форда на Калояново (и когато ми се случи "ниският полет" след правата :bgrin:), на пистата имаше и едно черно (карбоново) X-bow. КТМ-ът също е много красив...абе...и то, и Атома - все карт-колички. :P

c475fa918ceaa746.jpg e711ebac36fe1474.jpg

П.П....което от своя страна ме подсеща, че съвсем зарязахме старата тема с картинга, а тази година Лаута имат промоция - "обиколка = левче". Не е зле пак да се организираме групичката и да спретнем едно състезанийце....или поне да пийнем по нещо там. :rolleyes: