host Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 (edited) Die Neu M5 Uploaded with ImageShack.us Edited May 13, 2010 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted May 14, 2010 Share Posted May 14, 2010 Колкото и да мразя предното, да знам, че тази кола няма да е хубава за кране...все пак е толкова красива > http://www.youtube.com/watch?v=hHFWAOJM9V0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Някой ще ходи ли в събота и/или неделя на националното тунинг шоу? Като гледам почасовата програма в двата дена се очертава да бъде доста интересно и ще има доста материал за снимки и видео. Много ми се щеше да прескоча поне за ден да пооплакна окото и да поснимам...кофтито е, че пак тогава (събота & неделя) на "Дракон" е 3-я кръг от републиканското първенство по затворен маршрут. Вероятно ще предпочета да отида там, тъй като "малко" повече ме влечат високите скорости и състезанията, отколкото красивите автомобили. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 (edited) За съжаление няма да мога... Като знам и какво се разбира под тунинг в БГ се чудя изобщо има ли смисъл - едните наблягат само на перформанс, другите само на кич/тонколони-монколони и накрая се получават или вървящи изгнили бараки или супер накичени цигании тип Fast&Furios с 1,6 и сумати излишни кила Edited May 25, 2010 by Overdrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Е...стига де, не вярвам всички да са от Перник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 (edited) Къде ще е това тунинг шоу? На Калояново събота или неделя ще е другото мероприятие ? Edited May 26, 2010 by CyberHill Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Тунинг шоуто е на писта Лесново, до гр. Елин Пелин (около 130 км. от Пловдив). Първият ден е от 11.00 до 19.30 ; вторият - от 10.00 до 17.30. Входът е 5 лв. на човек. Кофтито е, че платен/охраняем паркинг могат да осигурят само за 60-70 коли срещу 15 лв. за цял ден. Останалите - кой където свари, а е всеизвестно, че в Елин Пелин има доста население с по-тъмен цвят на кожата и остава само да се надяваш поговорката "един гледа сватба, друг-брадва" да не те засегне. Определено от двете мероприятия, това ще е по-шареното, поне що се отнася до натруфени коли, мощно аудио, избор на 'мис Тунинг шоу' и т.н. Другото е пак в двата дена събота и неделя на Калояново и си е чисто състезание с професионалните ни BG пилоти - кръг от шампионата на затворена писта. В събота са тренировките на различните класове (започват някъде около 13.30) и свършват до към 19.00. В неделя е самото състезание, което започва в 10.00 и включва по 21 обиколки за всеки всеки един от класовете, което ще рече, че ще се изредят до към 12.30 часа. После е награждаването и в 13 часа може да си ходим. Входът отново е 5 лв. на човек ; паркира се около самата писта, но не вътре, тъй като там ще са камионите на отборите, превозващи състезателните автомобили. Ако двете мероприятия бяха по различно време, сигурно щях да отида и на двете, но сега човек се налага да избере... Като минус на Лесново отчитам проблема с паркирането и "индианците", за което споменах по-горе, а също и далечното разстояние 130+130 = 260 км в събота и още 260 км. в неделя, а ако колата ти гори 10+л./100 км. като моята, за тия ~500 км. си е цифра, особено и ако успееш да се вредиш за паркинга - тогава олекваш с още 30 лв....но кефът цена няма, нали знаеш. От друга страна Калояново е на един х** разстояние (около 25 км.), дет' се вика - то си ни е като "кварталната" писта. Ако те влече повече автомобилния спорт като такъв, а не само добрата визия на автомобила и натрупаните 101 тонколони в багажника, тогава отиваш на Калояново. Още повече, че там ще са професионално подготвени мощни автомобили, които ще видиш в действие. Аз тази писта я взимам за 1.09-1.10 мин. с Пасата и 1.05-1.06 мин. с Форда, други с по-мощни коли от порядъка на 300-400 коня я взимат за около минута (ама с доста зор и риск), а като знам, че през уикенда ще има времена от 55 секунди и надолу - кажи ми как да не отида. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 (edited) В този случай, ако се откача... в неделя ще ида и аз до калояново... Благодаря за разяснението. Edited May 26, 2010 by CyberHill Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 (edited) Да разправяте после Edited May 26, 2010 by Overdrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 (edited) Да разправяте после Дори смятам да снимам всичките класове с камерата. _______________________________________ Едит: Между другото ако някой иска да ходи, но му е проблем превоза, мога да го взема с мене...има едно свободно място - така ходенето ще му излезе само 5 лв. (за входа). Де факто по книга колата има и още 2 места отзад, но тъй като задните ми седалки са по-скоро за украса и там могат да се поберат единствено хора от 40 кг. надолу, затова изобщо не ги броя за места. Понеже не знам дали в събота няма да ми се отвори една работа и ако ходя на тренировките, не съм сигурен кога точно ще тръгна...затова със сигурност мога да кажа кога ще тръгна за състезанията в неделята - около 9.00. Ще стоя за награждаването и се очертава да съм обратно в Пловдив към 13.30 ч. Edited May 26, 2010 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Дори смятам да снимам всичките класове с камерата. _______________________________________ Едит: Между другото ако някой иска да ходи, но му е проблем превоза, мога да го взема с мене...има едно свободно място - така ходенето ще му излезе само 5 лв. (за входа). Де факто по книга колата има и още 2 места отзад, но тъй като задните ми седалки са по-скоро за украса и там могат да се поберат единствено хора от 40 кг. надолу, затова изобщо не ги броя за места. Понеже не знам дали в събота няма да ми се отвори една работа и ако ходя на тренировките, не съм сигурен кога точно ще тръгна...затова със сигурност мога да кажа кога ще тръгна за състезанията в неделята - около 9.00. Ще стоя за награждаването и се очертава да съм обратно в Пловдив към 13.30 ч. Тъкмо отзад за 2 45 килограмови момиченца В неделя ако съм свободен може и аз да дойда ама е далече още и ще ти кажа по-нататък Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Ако не са подобрили рекорда за 3 седмици последно беше на Денис със Z3 от BMW събора - към 54сек Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Малко ще се отклоня от темата за тунинг събора,но се надявам да си дадете мнението .Според вас кои са най-добрите "малки" коли от габаритите на Seat Ibiza,Golf и така нататък .Знам че това е ОГРООООМЕН ценови клас и ще се радвам ако давате мнения(говорим за коли в рамките на до 7-8-9 хиляди лева) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Парите си ги конкретизирал но друго бензин , дизел или газ ? Ниво на оборудване ? Екстри ? Какво търсиш икономичност , мощност ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Ако не са подобрили рекорда за 3 седмици последно беше на Денис със Z3 от BMW събора - към 54сек Доколкото знам Z3-ката на Денислав няма много общо с нормална Z3-ка - май беше някъде над 500 коня и с голям обем двигател V10, а и той от малък се състезава професионално, та при това стечение на обстоятелствата не е чудно, че прави обиколка за 54 секунди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 (edited) Мда, V10 и SMG скорости от M6... Не че е странно че кара добре (явно има много талант момчето), странно е че някаква правена кола със задно базирана на дизайн от 80те къса хай-тек 4х4 евота и импрези. Който се е интересувал от BMWта сигурно е прочел, че Z3 е ъпгрейднато Е30, правено с цел да си изчистят складовете от останалите части за Е30 - окачване и много неща са еднакви, даже задното окачване не е мултилинк както при Е36... Edited May 26, 2010 by Overdrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Не че е странно че кара добре (явно има много талант момчето)... Поразходих се току що из сайта му - мислех си, че е към 20-годишен, а то се оказа, че нямал още 18!!! Което още повече ме удивлява...а пак там научих, че в Италия е карал и кола от GP2! Иначе точната мощност на новото му BMW е 530 коня@600 нютонметра. Доколкото видях в графика на участията му, в събота и неделя ще е на Калояново...а и не само той - досега са се записали над 50 участника и цифрата расте. Очертава се да се видят интересни автомобили - на мен напр. ще ми е интересно да видя новото Ауди S1 на Ники Златков...честно казано досега не съм виждал на живо кола от легендарната "B" група, пък била тя и реплика. Да не забравяме, че оригиналът още през 1985 г. е вдигал от 0 до 100 за горе-долу 3 секунди. Тъкмо отзад за 2 45 килограмови момиченца Ти ли ще ги осигуряваш или аз да търся...тъкмо жена ми я няма за известно време... :devil Само гледай да са пълнолетни, че после да не четем пак във форума за случая "Чаровни" #2... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Почвам сериозно да се надъхвам.... Май пак ще "навивам" аларми за неделя П.С. Странно - тоя хубавец 18 годишния , дали има книжка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Малко ще се отклоня от темата за тунинг събора,но се надявам да си дадете мнението .Според вас кои са най-добрите "малки" коли от габаритите на Seat Ibiza,Golf и така нататък .Знам че това е ОГРООООМЕН ценови клас и ще се радвам ако давате мнения(говорим за коли в рамките на до 7-8-9 хиляди лева) За тея пари - А3 или Golf4. Другите, според мен, не си заслужават. Зависи и коя година искаш де... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 За тея пари - А3 или Golf4. Другите, според мен, не си заслужават. Зависи и коя година искаш де... Seat Leon е добър избор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Или пък някой VTEC хОнда . Варианти много Toyota Yaris , VW Lupo , Fiat Punto , Clio и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 (edited) Seat Leon е добър избор. Seat Leon читав за тези пари... трудно... Вариантите на Uzito нямат нищо общо като вътрешно пространство и изпълнение на интериора със споменатите от мен... Edited May 27, 2010 by AssassiN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Един приятел преди около месец продаде за 7200 перфектен леон. Е верно беше 1.6 101к.с. мотора, но..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Малко ще се отклоня от темата за тунинг събора,но се надявам да си дадете мнението .Според вас кои са най-добрите "малки" коли от габаритите на Seat Ibiza,Golf и така нататък .Знам че това е ОГРООООМЕН ценови клас и ще се радвам ако давате мнения(говорим за коли в рамките на до 7-8-9 хиляди лева) To си е до човека, но ако аз давам 9 бона за кола - определно ще е нещо такова: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11271319090330549&f1=details Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts