NEO_DDT Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 И аз съм на същото мнение, но ето, че може би грешим! Може би на Форда е такъв разхода, защото тези разходи са давани при минимални обороти когато двете турбини не работят... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Прав си. Проверявам. Същия е. Но като се смята по Амаркански стандарт 16 mpg Audi, 17 mpg Ford. По наш - 14,7/100 Audi, 14/100 Ford. Имах предвид, че V6 с 2 турбини харчи по-малко от V8 без турбини... Ето го и отговора. Повече цилиндри и според мен мааалко по-малко к.п.д в сравнение с турбиниран мАтор, който НЯМА за цел да поставя рекорди от към мощност. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Ново 20 точно няколко дни преди да тръгна за мерцедеса.... Намериха ми перфектна а6ца 2005та година 3.2ФСИ куатро всички екстри + 12 месеца гаранция ........ Дали да се откажа от мерцедеса..... Аудито си е един клас по-горе а цената е съвсем мааалко по-висока....... :ph34r: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Ново 20 точно няколко дни преди да тръгна за мерцедеса.... Намериха ми перфектна а6ца 2005та година 3.2ФСИ куатро всички екстри + 12 месеца гаранция ........ Дали да се откажа от мерцедеса..... Аудито си е един клас по-горе а цената е съвсем мааалко по-висока....... :ph34r: Километри? Според мен закарай я на един обстоен технически преглед и я взимай вместо цедката... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Аудито си е един клас по-горе а цената е съвсем мааалко по-висока....... :ph34r: A има и гаранция..... сега остава да ти хареса и цвета.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Я да ги махаш тия цедки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Аудито е АВАНТ (КОМБИ) с външен С-лайн пакет , сиво със затъмнени стъкла. Чакам актуални снимки да я погледна Единственото което ме спира е разхода.... по каталог го дават 14.5 - 15л/100 което си е доста , сигурно ще гори 17..... Иначе съм се возил на а8 с такъв двигател и върви доста ..... Мразя такива дилеми в последният момент Edited January 6, 2010 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Чак ти се чудя пред избора... Цедката пред 3.2FSI Quattro + 12м гаранция Лично мен само коНбито би ме замислило... Edited January 6, 2010 by CyberHill Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Понеже смятам че задните врати само загрозяват една кола, а и съм фен на принципа колкото повече толкова повече да Ви дам малко повод за размисъл: клекни тук Това е една голяма малка кола Бях се замислил за малко за нея, ама такава буквално саможертва бих направил само за Ford Mustang. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Василе,взимай А6-цата и не се занимавай.Разбира се преди това мини един обстоен преглед на колата,диагностика и т.н. Да не останеш изненадан. Аз също преди тая Вектра си бях харесал една на 117000 км, 2.2,147 катъра,ама реалните километри и бяха 280000+. Все пак ти не си купуваш Опел,ами кола от елита. С-класата я дават по-принцип най-проблемния Мерцедес,ама ако си като мен и не вярваш много на хорски приказки-взимай к'вото ти е на сърце! И каквото и да вземеш-милиони безаварийни. Edited January 6, 2010 by sek800 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Аудито е от Немски представител в Кьолн , току що минало ТЮВ тест и още някъв с почти максиламният брой точки на 143К километра , ако беше седан щях да взема Ц-класата ама комбито е невероятно красиво. Само разхода ме притеснява , карам доста и 17л/100 градско си ме приснява доста...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Ново 20 точно няколко дни преди да тръгна за мерцедеса.... Намериха ми перфектна а6ца 2005та година 3.2ФСИ куатро всички екстри + 12 месеца гаранция ........ Дали да се откажа от мерцедеса..... Аудито си е един клас по-горе а цената е съвсем мааалко по-висока....... :ph34r: Взимай АУДИ-то и не го мисли тоя Мерцедес. Аз досега да съм отишъл да го взема на твое място. Я ми кажи каква му е цената между другото, така информативно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 zlobil, кеф цена няма. Друг е въпросът колко е практичен подобен автомобил в градска среда. Аз при все, че въртя много малко градско бих избрал A6-цата, кола с 12 месеца гаранция си е кола с 12 месеца гаранция! Ако обаче много се въртиш из града, це-класата ще е хем по-икономична, хем по-лесна за паркиране. Тази А6-ца ми изглежда доста голяма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Определено не е за градска кола, но има повече плюсове в случая от цедката... Ако обаче мислиш, наистина да я караш само градско ( най вече ) , май не е толкова добър избор. Комби + куатро предполага повече излизания от града. Но в крайна сметка, помисли и реши. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Да тва ауди определено звучи по-секси, само дето тва че е комби ми е малко трън в очите ... ама ти ще си я караш. Иначе от ауди и мерцедес .. повече съм за ауди и да .. +1 за поста на ТЕД относно задните врати ... аз бих добавил също че и седалките са излишни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Ауди-то FSI двигателната гама е уникална като удоволствие (само един път сам е возили ама кефа си е кеф). Помисли си, но според мен Ауди-то е по-добра оферта. ___________________ И хубаво си помисли колко км правиш градско. Дали да не се върнеш при дизелака пак. Ама ако ходиш до бачкане, до кафето и до фитнеса примерно само с колата ... за мен е ясно. Edited January 6, 2010 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Там е работата че ако карах по-малко щях да я взема без да се замисля. Проблема е че на ден навъртам минимум 100км и то най-вече градско , има дни в които минавам и 200км ..... а тва си е бая..... Общо взето на месец минавам не по-малко от 3500км..... като 70% са градско каране. Иначе да цедката най-вероятно ще е по-удобна за градска кола ама се свиква. В момента с а6-цата нямам особени проблеми с паркирането а тая е комби и видимостта и е 2 пъти по-голяма. Вярно с а4-ката ми е по-лесно но пък при нея го няма комфорта на по-големият клас. Та.... единственото заради което се колебая е разхода.... идва ми малко в повече , принципно тя и цедката едва ли ще гори под 12.5 но... знаеш ли. АВАНТ-а специално на тая а6-ца е убийствено красив според моите разбирания особено пък в комбинация с С-лайн пакет. Другото което ме притеснява при ауди е че вадят новите модели доста често и се обезценяват много по-бързо от МБ. Незнам трябва да помисля добре Edited January 6, 2010 by zlobil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Абе и като ти замърка яко бенз-а ... нали знаеш. Кефа цена няма. Колко пъти ще се псуваш после за разхода... ама като чуеш вълшебните тонове след 3000-я оборот. Ама стига приказки. Нито аз ще ти я карам, нито пълня, нито поддържам. Каквото и да решиш, точно както казах и преди, само безаварийни км зад волана и всичко на 6 (Томи Стораров ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Поддръжката на а6-цата е по-евтина от на Ц-класата Преди малко говорих с управителя на сервиза който посещавам той ме посъветва да взема а6-цата , била с изключително здрав атмосферен двигател и всичко било изпипано до най-малкият детайл за разлика от Ц-класата. Той още в началото ме предупреди че страдали Ц класите от всичко което се сетя ама мерака е като д........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Абе и като ти замърка яко бенз-а ... нали знаеш. Кефа цена няма. Колко пъти ще се псуваш после за разхода... ама като чуеш вълшебните тонове след 3000-я оборот. За това изречение те подкрепям на 100%! Музика за ушите, особено ако караш няк'во V... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) Мен пък ме кефи редовия шестак (сетете се на коя марка съм фен). Между 2те А6-цата определено ми харесва повече, но ми се струва огромна за из града А и непременно да и сложиш гаС Edited January 6, 2010 by Overdrive Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 И на лада не бих сложил ГАЗ , просто си правя сметката и ако не мога да я наливам с бензин или квото там гори не си правя допълнителни доработки , твърдо съм против...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 (edited) аре ве злобиле, вземи си вече нова кола, че направи жално да му стане на човек да те гледа как се мъчиш с тези тежки избори, които ти се налага да правиш през 3-4 месеца. нали си наясно че 5 минути след като сключиш сделката ще изскочи някаква друга супер-дупер-ултра-хипер-мега изгодна оферта, независимо какво си избрал? чуждата кокошка откъдето и да я погледнеш все ще е патка или в по-лошия случай гъсок. разхода не виждам кво те притеснява? в тва огромно комби винаги можеш да метнеш бутилка-две с газ, дори и метан при голям мерак за икономия. п.п. да не земеш сега и ти да се засегнеш. предполагам че носиш на майтап, щото иначе от толкова скоростно местене на инструмента ми по крачолите ще излезе, че го правите за да ми доставите удоволствие. едит: щом толкова те влече аудито, намери си го с трилитровия дизел и се прежали за още някое кило евра отгоре. Edited January 6, 2010 by mobo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Не се засягам , даже изобщо. И аз си се дразня чак , имам проблем с взимането на сериозни решения и до последно се колебая..... тва си е проблем Иначе 4те месеца чакане си заслужаваха , след като акциза вече е история ще си спестя доста парички.... хубавото е че имах доста време за размисъл бях решил на 100% да е Ц-класата и днеска като ми се обади момчето което ги оглежда в Германия и се почна чуденето..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 И пак не каза каква е цената на Аудито! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts