RaptoR Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 4 hours ago, w00x said: При смяна на ремъци, ролки, водна помпа и т.н., механикът видял, че тампонът, който седи горе на двигателя и свърза двигателя с купето - е скъсан. Сменил го. След смяната на тези части, вътре в купето има вибрации, когато колата е студена и седи в покой. Реших, че проблемът може да е от другите 3 тампона, които не са сменени. Той каза, че те си били здрави, но аз му казах да ги смени все пак. Смени ги, но вибрацията си остава. Сега всичките 4 тампона на двигателя са сменени, но колата продължава да вибрира докато е в покой. След 10 минути каране или нагряване на слънце - се оправя и тази вибрация изчезва. Някой има ли идея къде да търся проблема? Скапан тампон. Аз също исках да сменям - категорично ме спря моят механик, като само дето не ме ритна като се опитах да настоявам. Новите китайски боклуци са такива. Оригинален да намериш - много трудна работа. Както е приказката - вече ако искаш оригинални части, купи си китайска кола. ====================================== Аз пък съм вече с желязна кора под целия мотор и скоростната кутия. Страшно съм доволен и се ядосвам, че години отлагах това.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Моят бил напълно скъсан... Оригинални има в Англия, но са по 70 GBP.... За желязната кора съм чел лоши отзиви. Аз също исках да слагам, още като купих колата, че моята е скъсана и виси. Бяха ми разказали някаква история, която ме отказа. Не си я спомням сега обаче.... Беше свързана с това, че кората има потенциал да скрие проблем/теч в двигателя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 1 minute ago, w00x said: Моят бил напълно скъсан... Оригинални има в Англия, но са по 70 GBP.... За желязната кора съм чел лоши отзиви. Аз също исках да слагам, още като купих колата, че моята е скъсана и виси. Бяха ми разказали някаква история, която ме отказа. Не си я спомням сега обаче.... Беше свързана с това, че кората има потенциал да скрие проблем/теч в двигателя. И пак няма гаранция! ==================================== Това за кората са пълни глупости. На мен пък ми разказваха щуротии как при удар щяло да има повече щети - пълни глупости! Мога да го кажа смело 5 картера по-късно. Модерните кори са страхотни, като са и вентилирани, така че и да ти текне нещо ако не ти го хванат лемпите на таблото, дето за това са там, то пак ще го видиш. Не слушай палячовци. ЕТО виж как изглежда моята. В момента съм като БТР отдолу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 За съжаление няма - да. Трябва да обикалям и да ги пипам всичките, за да видя кой е най-мекичък! Поне на 10 метра от входа ми е магазина на dbk-dimitrov. Имат такъв тампон в сайта си. Мога да го сваля от колата и да изтичам до магазина да взема един за проба. Може и да си прав за кората. Мисля, че и на мен ми бяха разправяли същото. Имаше нещо и за загребването на сняг ако се движиш назад. Изглежда добре. Може и аз да обмисля една, че много ме дразни как ми виси предницата, като корема на бременна котка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 6 minutes ago, w00x said: За съжаление няма - да. Трябва да обикалям и да ги пипам всичките, за да видя кой е най-мекичък! Поне на 10 метра от входа ми е магазина на dbk-dimitrov. Имат такъв тампон в сайта си. Мога да го сваля от колата и да изтичам до магазина да взема един за проба. Може и да си прав за кората. Мисля, че и на мен ми бяха разправяли същото. Имаше нещо и за загребването на сняг ако се движиш назад. Изглежда добре. Може и аз да обмисля една, че много ме дразни как ми виси предницата, като корема на бременна котка. Нали се сещаш, че мек не значи мек на пипане За кората - нищо такова. Нямах време да ида да я снимам на подемника, че да видиш за какво иде реч - перфектно затваря. Отделно да не ти казвам как обезшуми. Сега не мога да си чувам мотора като преди и неволно съм станал пак Фитипалди... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 Не. Как така мек не значи мек на пипане? Аз не мога да намеря за моята кола такава кора.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 3 hours ago, w00x said: Не. Как така мек не значи мек на пипане? Аз не мога да намеря за моята кола такава кора.. Ами много просто - меко за кола 2 тона не е меко за твоята ръчичка. Възможно е да няма - знам ли... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Мнения за Subaru B9 Tribeca? Харесва ми системата 4х4, разходка на гориво не ме притеснява... От руснаците в тубата се чува нещо за проблеми с охлаждането на двигателя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Субаро втора ръчка над 10 годишно забравяш за дизел, прегряват често. Само бензин и то ако искаш да върви прилично 3,6 мотора. Трибеката си е големичка. Аз бях се запалил за Легаси или Аутбек и гледах само 3 литровия мотор. Другото според мен не си заслужава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Абе вие бармани ли сте, бензинджийчета ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Я, можело да си говорите нормално... Ама не знам как тая кора ще скрие теч. Няма начин да няма някакъв отвор/пропка или ако няма, то в най-ниската част се прави един отвор и готово - и да тече, ще се види. На Виден му дали един картер подарък с кората, да си има... за всеки случай Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 (edited) 4 hours ago, RaptoR said: Абе вие бармани ли сте, бензинджийчета ли? Ъ, ко рЕчи? Edited July 25, 2020 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 10 hours ago, Lucky Luciano said: На Виден му дали един картер подарък с кората, да си има... за всеки случай Вече съм спокоен за картера. Трябва да тръгна тука по родопските сечища, че да увисна на него и пак няма да пострада 7 hours ago, Mockingbird said: Ъ, ко рЕчи? Който е малък и не знае старите хуморески.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 За бензинджиите лафа едно време съм го чувал и гушата, ама това за барманите не го знам. И те ли едно време са печелили много? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 3 hours ago, Dunc said: За бензинджиите лафа едно време съм го чувал и гушата, ама това за барманите не го знам. Един лаф е. На Шкумбата. Горе-долу така звучи: Quote Къде я наля таз гушка, бе, да не си нещо бензинджийче, барманче? В някои вариации се добавяше и сервитьорче Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 26, 2020 Author Share Posted July 26, 2020 Тука сте бахти и дъртите пичове. Вече съм в средата на 30-те и така и не схванах израза... Явно средната възраст е 50 години вече във форума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 8 hours ago, Dunc said: За бензинджиите лафа едно време съм го чувал и гушата, ама това за барманите не го знам. И те ли едно време са печелили много? Не само това, много от тях са мултимилионери днес. 4 hours ago, plameni said: Един лаф е. На Шкумбата. Горе-долу така звучи: В някои вариации се добавяше и сервитьорче Приказката е - КЪДЕ ГО НАЛЕ ТОА ВРАТ БЕ?! БАРМАН ЛИ СИ, БЕНЗИНДЖИЙЧЕ ЛИ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 Стоплих.... ама ме мързеше да едитвам.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted July 28, 2020 Share Posted July 28, 2020 Къде в Пловдив правят качествено тониране на свестни цени? Какви са препоръчителните проценти затъмняване, които биха направил съня на едно бебе по-спокоен? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 On 7/24/2020 at 7:37 PM, w00x said: ....... Може и да си прав за кората. Мисля, че и на мен ми бяха разправяли същото. Имаше нещо и за загребването на сняг ако се движиш назад. ...... има си загребване и като се движиш напред през някой сериозен потоп. 3 рейки , 2 полуоски, 2 карета, Х-тампона по-късно, моята кора я засях на черен път. даже не спрях да си я търся. 3 години по-късно все още не съм сменял рейката. та това със загребването си е вярно. трябва да се съобразява. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Абсолютно никакво загребжване няма и не може да има при нормална кора, инсталирана правилно. Има достатъчно снимки, които ясно показват точно колко невъзможно е. Между другото сега в Смолян в един изоставен от 20 години паркинг ако не беше кората можеше и пак да сменям картер... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 Нещо не ти се отдава шофирането май. Аз за всичките километри които съм навъртял, как на една кола не спуках картера... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 1 hour ago, netrootbg said: Нещо не ти се отдава шофирането май. Аз за всичките километри които съм навъртял, как на една кола не спуках картера... Може би не си имал кола, чийто картер да е няколко сантиметра под предния мост и не си карал години без каквато и да е кора по доста пресечени места. Реално погледнато първия картер го скъсах на шахта, на която стотици коли бяха потрошени, но нямаше как да съдя община Пловдив за това извращение. Чугуненият капак бе на резки от ударените коли и всичко зад нея беше в масло от нещастни хора като мен. Колата нямаше още месец... Вторият го удари баща ми. Третият се повреди при удар, един случай, в който понеже не мога да карам се разминах на сантиметри едновременно с челен удар вляво в тъпака, който ме засече и надясно удар напреки в 20 см високи бордюри, което директно значеше минимум нова кола, отделно какво можеше да стане с Радост. Та реално имам едни две чуквания "на голо" без предпазна кора по черни пътища с камъни. А дали ми се отдава шофирането ... мога да се посмея тука... има-няма 26 години нямам оплаквания. Подобни приказки - обикновено на аматьори - откровено ме забавляват Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 (edited) Имаше една такава шахта пред бившата Евмолпия , доста жертви беше взела За нея ли става дума Чак накрая някой беше сложил табела "Внимание шахта убиец" или нещо такова Edited July 31, 2020 by pavlan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted July 31, 2020 Share Posted July 31, 2020 (edited) Също на П.Д.Петков между Районното и ул.Кап.Райчо. На тази бащата на един познат остави картер на Алфа 166, докато беше паваж. Edited July 31, 2020 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts