lukather Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 ами имам си една флашка и вчера кой ме би по главата да се заиграя с една програмка дето си я имаше на нея за слагане на парола и за правене на партишъни на самата флашка.тая след като я разделих на две с програмата втория партишън се виждаше само ако въведя парола но се изтри и програмката.реших че с формат ще се оправи само дето изтрих по тоя начин и това с което се влизаше в скрития партишън и сега флашката ми е с полвин размер. .та ако знае някой как да я оправя да помага че много ме е яд Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 опитай с партишън експерт или партишън меджик а ако разбираш малко от линукс опитай с командата cfdisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 а да не отварям нова тема , вчера си купих една флашка ама вместо да прехвърля с 2000кб прехвърля с 200-250 какъв може да е проблема Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 а да не отварям нова тема , вчера си купих една флашка ама вместо да прехвърля с 2000кб прехвърля с 200-250 какъв може да е проблема Виж в инструкциите на флашката какво точно пише - 2000 kbit/s или KB/s, защото 2000 kbit/s си е точно 250 KB/s. Windows измерва в килобайти, а не килобити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 USB1.1 port? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 USB1.1 port? Като дори и да поддържа 2.0 е възможно Windows-а да не го поддържа...ако е SP1 или по-стар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
map Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 ами имам си една флашка и вчера кой ме би по главата да се заиграя с една програмка дето си я имаше на нея за слагане на парола и за правене на партишъни на самата флашка.тая след като я разделих на две с програмата втория партишън се виждаше само ако въведя парола но се изтри и програмката.реших че с формат ще се оправи само дето изтрих по тоя начин и това с което се влизаше в скрития партишън и сега флашката ми е с полвин размер. .та ако знае някой как да я оправя да помага че много ме е яд Пробвай с тази програма-jetflash recovery tool v 1.0.7/free/ map Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 Виж в инструкциите на флашката какво точно пише - 2000 kbit/s или KB/s, защото 2000 kbit/s си е точно 250 KB/s. Windows измерва в килобайти, а не килобити. нямам инструкция взех я от 1 втора ръка , имам същата като тая която се ебава (4гб-та е развалената) само че е 2гб-та и ми качва на нея с по 2мб-та а тая се ебава нещо , има ли някакви настройки или флашката просто е бъгната нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted November 14, 2007 Author Share Posted November 14, 2007 опитай с партишън експерт или партишън меджика ако разбираш малко от линукс опитай с командата cfdisk ами не мога да видя на тези програми флашката на тях се вижда само харда...или аз нещо не мога да се оправя с тях... Пробвай с тази програма-jetflash recovery tool v 1.0.7/free/ map тая май е само за флашки трансценд щото нищо не намира други идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 А ако разбираш от windows - fdisk Така или иначе работи с клъстърите и не я интересува файловата таблица и дали има таква... би трябвало да се оправи. Също е както и при линукса както са ти казали по-горе. Общо взето въпроса е да я инициализираш под съответната операционна система. От там нататък е лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted November 14, 2007 Author Share Posted November 14, 2007 А ако разбираш от windows - fdisk Така или иначе работи с клъстърите и не я интересува файловата таблица и дали има таква... би трябвало да се оправи. Също е както и при линукса както са ти казали по-горе. Общо взето въпроса е да я инициализираш под съответната операционна система. От там нататък е лесно. тва май ми намирисва на работа под ДОС....бъррррррр няма ли друг начин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 тва май ми намирисва на работа под ДОС....бъррррррр няма ли друг начин cfdisk е под конзола нещо като дос но за линукс личи си че не си пробвал значи най лесно изтегли си от тук един линукс http://www.mcnlive.org/ запиши си го на диск и в конзола cfdisk гледам че си чичка а ако толкова ти е сложно свържи се с мен и ще ти я оправя ( ако мога ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted November 15, 2007 Author Share Posted November 15, 2007 cfdisk е под конзоланещо като дос но за линукс личи си че не си пробвал значи най лесно изтегли си от тук един линукс http://www.mcnlive.org/ запиши си го на диск и в конзола cfdisk гледам че си чичка а ако толкова ти е сложно свържи се с мен и ще ти я оправя ( ако мога ) ееееееееееее ти направо ме разби с тва "чичка" батенце а за линукс-такова жувотно не барам...пробвах веднъж и още повръщам при спомена благодаря на всички за съветите ама до тук нищо не ми върши работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 страх те е от линукса май а с него за 5мин ще си оправиш флашката Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted November 16, 2007 Author Share Posted November 16, 2007 добре де тая мандрива може ли да се бутва от цд-то без да се инсталира или нещо такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.