zynth Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 Имаше подобна тема тук преди година, просто не мога да я открия. Свалих сезон на един сериал, изгледах го, през utorrent дадох delete torrent and data, всички уж се изтри, но 8-те гига байта явно не. Сега Windows XP показва ,че имам 6 ГБ, а не както трябва, след като изтрих сериала 14... Пробрах с дефрагмент, диск чек, нищо. Идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 A в Recycle Bin да има нещо останало? Полезна програмка за гледане къде какво има и колко място заема е TreeSize Pro 3 - провери в замундата или в мулето за нея. Потърсих и виждам че има и free версия: http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml Виждам че и в този торент я има http://thepiratebay.org/tor/3383396/Tech18...e_builder_Octob Успех в намирането Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 Ако не се оправи в краен случай може да пуснеш "чек диск утилитито" и след това да погледнеш в папката на сериала дали са се появили файловете . При мен така се оправяха корупнати файлове на старият ми компютър . Ама аз смятам за нежелателно използването на този софтуер за такива проблеми и съм се обедил в това от изчетеното тук ... това е мое лично мнение . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 13, 2007 Share Posted November 13, 2007 Ама аз смятам за нежелателно използването на този софтуер за такива проблеми и съм се обедил в това от изчетеното тук ... това е мое лично мнение . За кой софтуер говорим? Този за проверката на диска или този за торентите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Извинявам се за объркването , говорех за проверката на диска . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Извинявам се за объркването , говорех за проверката на диска . Пълни щуротии. Поне стандартния scandisk на Windows си е свястна програмка. Ако тя открие нещо нередно значи наистина е така. Виж разни други умни програми и аз не бих посъветвал никой да ги ползва, въпреки че има изключения но като за по-сигурно един архив на DVD-та преди това няма да е грешка. То правенето на архив винаги е добра идея всъщност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 И аз имах същия проблем... Уиндоуса си ги складира тия торенти дето си изтрил в една папка в съответния хард на който са били... потърси скрита и системна папка System Volume Information директно в C:, D: или където са били торентите. Като я питаш ще ти каже че е празна, ма не е От Folder Options в таба View махни последната отметка на Use simple file sharing и дай дай Properties на System Volume Information. В таба Security, Add, пишеш си името на потребителя и цъкваш check names и ОК... папката вече няма да е празна... изтрий всичките папки дето почват с restore... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 И аз имах същия проблем...Уиндоуса си ги складира тия торенти дето си изтрил в една папка в съответния хард на който са били... потърси скрита и системна папка System Volume Information директно в C:, D: или където са били торентите. Като я питаш ще ти каже че е празна, ма не е От Folder Options в таба View махни последната отметка на Use simple file sharing и дай дай Properties на System Volume Information. В таба Security, Add, пишеш си името на потребителя и цъкваш check names и ОК... папката вече няма да е празна... изтрий всичките папки дето почват с restore... Ама и ти си от "отворените консултанти от технополис които до преди седмица са работели в бензиностанция" както се изрази shondll. Изтритите файлове се складират в Recycle Bin, докато System Volume Information се ползва от System Restore и там се складират основно драйвери, копие на Registry-то и други подобни важни неща но в никакъв случай не и торенти. Толкова като не искаш да ти се губи мястото от тази информация от контролния панел избери System (или своства на системата ако си с "побългарен" Windows) и там от таба(страницата) System Restore го изключи. Опасно е да имаш половинчати знания за нещо и да правиш неща които не разбираш. Това като го затри предния път после дали не се появи отново? Следващия път като стане нещо и се опиташ да ползваш System Restore ще изревеш че "тъпия windows" не може да направи нищо и тотално се е омазал затова ще трябва да преинсталираш... Аз не съм преинсталирал и не съм си спирал машината с години (освен когато трябва да правя upgrade или спре тока за над 2часа и ups-а му свърши батерията) и не съм имал толкова проблеми колкото 90% от "плачещите" че се омазало всичко, че пипнали вирус и как да го почистят въпреки че имали 3 антивирусни и 8 antispyware програми инсталирани едновременно... аз нямам нито 1 такава, антивирусната я пускам единствено когато се съмнявам в нещо, но о небеса - нямам вируси и не ми се налага да преинсталирам всеки 3 месеца.... защо ли? чудно ми е и на мен как така... може би щото не правя глупости като че ли .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Ама и ти си от "отворените консултанти от технополис които до преди седмица са работели в бензиностанция" както се изрази shondll. Изтритите файлове се складират в Recycle Bin, докато System Volume Information се ползва от System Restore и там се складират основно драйвери, копие на Registry-то и други подобни важни неща но в никакъв случай не и торенти. Толкова като не искаш да ти се губи мястото от тази информация от контролния панел избери System (или своства на системата ако си с "побългарен" Windows) и там от таба(страницата) System Restore го изключи. Опасно е да имаш половинчати знания за нещо и да правиш неща които не разбираш. Това като го затри предния път после дали не се появи отново? Следващия път като стане нещо и се опиташ да ползваш System Restore ще изревеш че "тъпия windows" не може да направи нищо и тотално се е омазал затова ще трябва да преинсталираш... Аз не съм преинсталирал и не съм си спирал машината с години (освен когато трябва да правя upgrade или спре тока за над 2часа и ups-а му свърши батерията) и не съм имал толкова проблеми колкото 90% от "плачещите" че се омазало всичко, че пипнали вирус и как да го почистят въпреки че имали 3 антивирусни и 8 antispyware програми инсталирани едновременно... аз нямам нито 1 такава, антивирусната я пускам единствено когато се съмнявам в нещо, но о небеса - нямам вируси и не ми се налага да преинсталирам всеки 3 месеца.... защо ли? чудно ми е и на мен как така... може би щото не правя глупости като че ли .... Знам какво се пази там и не съм от тези дето ревът, че уиндоуса им се е прецаква на всеки 3 месеца и трябва да преинсталират... също като теб нямам нито антивирусна нито фаиъруол и уиндоуса върви повече от година(е, не нон-стоп, ма се пак...). Също така систем рестора ми е изключен, но бит комета праща изтритите чрез него файлове там... е тва нз що го прави, но го прави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Знам какво се пази там и не съм от тези дето ревът, че уиндоуса им се е прецаква на всеки 3 месеца и трябва да преинсталират... също като теб нямам нито антивирусна нито фаиъруол и уиндоуса върви повече от година(е, не нон-стоп, ма се пак...). Също така систем рестора ми е изключен, но бит комета праща изтритите чрез него файлове там... е тва нз що го прави, но го прави... В Recycle Bin може и да го праща (папка която също е системна и скрита) но в System Volume Information от теб за първи път го чувам. btw. sorry ако малко по-така съм реагирал ама съм се опитвал да оправям компютри след намеса на "отворени комшии" и затова чат пат "настръхвам" много бързо Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 Корекция, дядомраз... Този фолдър съдържа и каталозите на Indexing service, ако е пуснат. Тъй че, не е достатъчно да спреш Систъм Ристор, за да се оттървеш от SVI фолдъра... Трябва да спреш и IS. Това обяснява какво си мисли Колин, че е видял вътре. Обаче то не е това, което той си мисли. Освен това - да го триеш докато едната от двете услуги е действаща, означава да си търсиш белята. Има специални трикове за триене на информацията съхранена там. На всичко отгоре - стъпките, описани от Колин, за получаване на достъп до съдържанието на този фолдър, се отнасят само до ХР Про върху НТФС на standalone machine... А това е само един от всички възможни варианти. Добре би било Зинт да даде информация за каква файлова система става въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 ov3rm4n, верно че и indexing service-a тъпчеше там излишна информация, само че това е първото излишно нещо, от което се отървавам след инсталация и тоя service нарочно го забранявам за да не се опитва някой друг да го запусне... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 18, 2007 Share Posted November 18, 2007 99% говорим за НТФС. В такъв случай е ясно защо след изтриването на торента не се е увеличило свободното място на хард диска. Причината се нарича Master File Table (MFT). При инсталация на НТФС Уиндоус заделя 12,5% от размера на дяла за МФТ. Това място става недостъпно за потребителски файлове. Уж. На практика не е така. Наистина потребителя не може да записва върху тази зона, но самата МФТ е устроена да допуска съхраняване на малки файлове в зоната си (в незаетата в момента част от зоната). Това с цел подобряване на производителността на системата. На какъв принцип МФТ решава да "отпусне" част от зоната си за потребителски файлове, не е тема на темата и няма да допринесе за изясняване на проблема. Обаче е факт, че МФТ приютява потребителски файлове в зоната си. Тънката особеност е че ако зоната на МФТ не може да побере даден файл, който тя е решила да приюти - МФТ просто си "чопва" от свободния капацитет толкова, колкото и е необходимо, за да приюти целия файл. И тук идва проблема. Когато потребителя изтрие такъв файл - МФТ го затрива, НО не освобождава мястото, което е взела "в заем" от свободния капацитет, за да приеме файла в запазената си зона. Това място си остава маркирано като недостъпно за потребителя, съответно като "заето". МФТ НИКОГА не връща място! Само взима. За да си провери размера на МФТ към момента, човек трябва да пусне Disk Defragmenter, да анализира проблемния дял с него и да погледне репорта след това през View Report. Там под Master File Table fragmentation ще си събере стойностите с 12,5% от размера на дяла и ще добие представа колко място е "изяла" таблицата. Лошата новина - няма как да си вземеш това място обратно. Освен с формат на дяла. За това е умно да имаш един хард заделен за запис на файлове, които няма да пазиш дълго време... В краен случай може и да е отделен дял. В него записваш "обортни" файлове като филми, песни, картинки... и като мизерията стане твърде голяма с МФТ - формат и айде от начало... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HDT Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 не че е вероятно де ама като даваше delete torrent през utorrent коя опция избра delete torrent или delete torrent+data ако е първата най-вероятно файловете още си стоят в папка "DOWNLOADS" примерно или там каде ти си ги свалил Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 много е вероятно изобщо да не си си направил труда да прочетеш въпроса на човека, преди да тръгнеш да му отговаряш... даже съм сигурен, че не си. А трябва. Иначе говориш глупости. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 uTorrent, Azureus, а сигурно и други клиенти не трият съдържанието. Винаги го местят в коша първо. Затова след като се даде "Delete/Remove Torrent and Data" трябва да се отбиете до Recycle Bin-а и да го изпразните. Понякога това е дразнещо, но ми се е случвало да ме спасява на един-два пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 Винаги го местят в коша първо. Затова след като се даде "Delete/Remove Torrent and Data" трябва да се отбиете до Recycle Bin-а и да го изпразните. Това djadomraz го каза още във втория пост...а и е близко до акъла...винаги се проверява първо коша. ...А като стане ясно, че няма проблем или си реши човека проблема, айде няма нужда да споделим с другите... Ееее...ти пък сега...няма и 2 седмици откак е пуснал темата...към Коледа вероятно ще съобщи за резултата. ...всъщност съдейки по това, че не е влизал във форума от деня на пускането на темата си...май трябва да е заминал някъде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 съдейки по това, че след пускането на темата Зинт така и не е намерил за необходимо да сподели каквото и да било за проблема, склонен съм да се съглася с вас - не си е изпразнил коша след операцията в торент-клиента. Много обичам така - при първия признак за евентуален проблем - помоооооощ! А като стане ясно, че няма проблем или си реши човека проблема, айде няма нужда да споделим с другите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.