pavel_1 Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Здр имам питане за биоса когато си купих компютъра имах някаква настройка в биоса ,че рама можеше да работи на 333мегахерца но тъй като процесора ми е 1700 ми работеше на 266 сега си взех по голям процесор и пак ми дава само на 266 какво да направя за да се качи на 333 мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 Никой уважаващ себе си познавач и не само, не би си правил труда да отговори на подобно питане, щото то няма и питане в питането . "Абе имам тука един проблем, ако можете да ми кажете що като смених едно нещо, другото не стана". Нито процесор си казал, нито дъно, нито биос, нито нищо. А не си от вчера тук за да пишеш подобни щуротии Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 има прецесори които работят на 266(като твоя) и 333 за с.А. Явно искаш да го овърклокнеш ... това става като промениш FSB:DRAM множителя в биос-а (общо взето трябва смятане). Няма да е лошо да кажеш с какво дъно,биос и пр. си за да можем да ти помогнем и най вече с какво захранване си Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel_1 Posted November 9, 2007 Author Share Posted November 9, 2007 извиням се ,че несъм се доуточнил става въпрос за процесор 2800гигахерца сокет 478 дъното ми е Gigabyte GA-8PE800-l неикам да го овърклокна захранването ми е 300 вата кооген Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_alien Posted November 9, 2007 Share Posted November 9, 2007 В биоса даваш Advanced Chipset Features -> dram conf.. -> memlock и сменяш на 166 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 10, 2007 Share Posted November 10, 2007 Горните постове казват достатъчно, но все пак може рама ти да не дава повече от това, какъв е рама, ако е DDR266, ясно защо не дава повече, всичко останало е овърклок. Твоя процесор вероятно е с FSB800, което означава, че работи с 200 шина. Дъното поддържа 333 памет, но някои дъна имат проблеми с най-високата си честота ако са заети всичките им слотове или в някои комбинации от памети. Какви памети имаш точно? Защото си казал, че пак ти давало само 266, какво означава това, че не можеш да зададеш 333 ли? т.е. ако е на Ауто в БИОС, би трябвало да се е усетило ако всичките ти памети са 333. Сега като видях, тва дъно поддържа до 533 FSB само. Наистина трябва да се опиташ асинхронно да пуснеш шините, но първо виж с CPU-Z по SPD дали всичките ти платки рам са поне ддр333. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel_1 Posted November 10, 2007 Author Share Posted November 10, 2007 Платките рам са две по 400мегахерца слотовете са 3 фсб на процесора е 400меганерца когато дам на ауто в биоса пак ми излиза само 266 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.