Jump to content
BulForum.com

имам питане за биос

Recommended Posts

Здр имам питане за биоса когато си купих компютъра имах някаква настройка в биоса ,че рама можеше да работи на 333мегахерца но тъй като процесора ми е 1700 ми работеше на 266 сега си взех по голям процесор и пак ми дава само на 266 какво да направя за да се качи на 333 мерси предварително

Никой уважаващ себе си познавач и не само, не би си правил труда да отговори на подобно питане, щото то няма и питане в питането :bgrin: .

"Абе имам тука един проблем, ако можете да ми кажете що като смених едно нещо, другото не стана".

Нито процесор си казал, нито дъно, нито биос, нито нищо.

А не си от вчера тук за да пишеш подобни щуротии :wacko:

има прецесори които работят на 266(като твоя) и 333 за с.А. Явно искаш да го овърклокнеш ... това става като промениш FSB:DRAM множителя в биос-а (общо взето трябва смятане). Няма да е лошо да кажеш с какво дъно,биос и пр. си за да можем да ти помогнем и най вече с какво захранване си :)

извиням се ,че несъм се доуточнил става въпрос за процесор 2800гигахерца сокет 478 дъното ми е Gigabyte GA-8PE800-l неикам да го овърклокна захранването ми е 300 вата кооген

Горните постове казват достатъчно, но все пак може рама ти да не дава повече от това, какъв е рама, ако е DDR266, ясно защо не дава повече, всичко останало е овърклок.

Твоя процесор вероятно е с FSB800, което означава, че работи с 200 шина.

Дъното поддържа 333 памет, но някои дъна имат проблеми с най-високата си честота ако са заети всичките им слотове или в някои комбинации от памети. Какви памети имаш точно?

Защото си казал, че пак ти давало само 266, какво означава това, че не можеш да зададеш 333 ли? т.е. ако е на Ауто в БИОС, би трябвало да се е усетило ако всичките ти памети са 333.

Сега като видях, тва дъно поддържа до 533 FSB само.

Наистина трябва да се опиташ асинхронно да пуснеш шините, но първо виж с CPU-Z по SPD дали всичките ти платки рам са поне ддр333.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...