Jump to content
BulForum.com

Много странен проблем с мишка

Recommended Posts

Така проблема е, че каквато и мишка да сложа на PS2 щурее здраво и нищо не момеже да направиш.

Забих една стара мишка на ком порт и няма грижи.

Дъното е ASUS K9N, на някой случвало ли му се е такава шитня и има ли оправия?

Проверил ли си отдолу за студени спойки, прекъснати писти, или самия конектор да е повреден?

Може смяна на BIOS да помогне, иначе това намирисва на проблем с дъното ( :) )

Имал съм подобен проблем и с кофти драйвери за дъното. Не знам дали е от това, но не пречи да идеш на страницата на производителя и да дръпнеш последните драйвери. И последния биос, както те посъветваха по-горе.

Този проблем се появява предимно при ефтините оптични мишоци. Може да си купиш някое хубаво падче (само текстилно) и да сложеш някое драйверче на Logitech независимо с каква марка мишка си ... Аз имах същия проблем с моята мишка (марка Trust). Общо взето след като си взех падче "DIGIT" пак си го има този проблем като се замърси или пада или мишката и по-точно лупата през която минава лазера, но се появява далеч по-рядко.

Имал съм едновременно тази мишка и Logitech mx510 също и 518 пуснати на 1 компютър като този проблем никога не се е появявал при МХ мишоците независимо дали са с драйвер на Logitech или с този на уиндоус-а.

Пробвай със смяна на пад-а. И аз имах същия проблем с 2 оптични мишки, смених пада с въпросния DIGIT за който пише FunLov3 и работата се оправи. Някъде из форума пишеше, че оптичните мишки им трябва черен пад, пробвах и стана.

П.С.

Пост 1000 :)

Доколокото разбирам човека е пробвал различни мишки вероятно и такива с топче така че невярвам проблема да му е от подложката.Да наистина иначе се говореше че ако е разноцветен пада мишката лудвала ама аз с оптични бях сега съм с лазерна и все с шарен пад и не съм усетил да ми "щурее" мишката.Иначе може да се пробва и с едноцветен дори и да не е черен.Вероятно проблема е лоша спойка на дъното или някакъв нежелан контакт също там.

Ама изобщо не ми се вярва да е лоша спойка - все пак всички дъна се правят на машина, а не от китайци с поялници в мазе. Най вероятно се е поразбил пс2 входа от много закачане и разкачане - просто кривни пинчетата на куплунга на мишката, за да влиза по-стегнато и пробвай :)

Flash-нах биоса с последния, инсталнах нов Windows, драйвери от сайта и никаква промяна... Явно дъното е проблемно.

а падче сложи ли си ?

Явно не си разбрал проблема :bgrin: Няма никакво значение каква е мишката само като се мушне в PS2 входа и започва да играе кючеци по екрана... са 2-3секунди се оправя, заработва нормално и тъкмо да кликнеш нещо и отива в другия край на икрана и бруси се едно е в чалга бар :D

Мишките с които пробвам са с топче :blink:

Тва наистина прилича силно на issue на драйверна основа.

Пробвай в някой DOS или лайв ЦД как ще се държи, а пробвай и с оптична/лазерна мишка щом само с топчести си тествал.

Може да имаш стар драйвер в системата, който е катурнат по някаква причина и да мизерства сега.

Тва наистина прилича силно на issue на драйверна основа.

Пробвай в някой DOS или лайв ЦД как ще се държи, а пробвай и с оптична/лазерна мишка щом само с топчести си тествал.

Може да имаш стар драйвер в системата, който е катурнат по някаква причина и да мизерства сега.

Пробвах и с liveCD никаква промяна :) Казах на клиента да си вземе USB плашок и проблема е решен. Иначе това ако някой ми беше казал, че му се е случило нямаше да му повярвам :woot Невероятно, но ФАКТ!

Питай го още отначало ли му го е правил тоя номер.

Не вярвам такава глупава мизерия да се случва на ново дъно (макар че не е изключено).

По-вероятно някой асемблатор без да иска да е наранил някой елемент по дъното с някоя отверка, да е паднало нещо на нея, разбит пс2 конектор и т.н.

Сам каза че тва е доста рядко срещано явление.

Питай го още отначало ли му го е правил тоя номер.

Не вярвам такава глупава мизерия да се случва на ново дъно (макар че не е изключено).

По-вероятно някой асемблатор без да иска да е наранил някой елемент по дъното с някоя отверка, да е паднало нещо на нея, разбит пс2 конектор и т.н.

Сам каза че тва е доста рядко срещано явление.

Те си го взеха хората иначе каза, че отначало не е правил така, но те нищо не вдяват хайваните и една година са го използвали така... как точно са го използвали те си знаят, аз съм спокоен човек относно компютрите и проявявам известно търпение но за 5минути толкова ме ядоса тая мишка, че издивях :D

Те си го взеха хората иначе каза, че отначало не е правил така, но те нищо не вдяват хайваните и една година са го използвали така... как точно са го използвали те си знаят, аз съм спокоен човек относно компютрите и проявявам известно търпение но за 5минути толкова ме ядоса тая мишка, че издивях :D

Eeee трябваше да им продадеш един Logitec MX revolution по случая де :)

Eeee трябваше да им продадеш един Logitec MX revolution по случая де :)

Да, само дето бая щеше да се изпоти докато обясни как така ще тушира проблема с мишка, струваща 4 пъти повече от самото дъно :bgrin:

Лошото е че явно за тях вече е нормално една комп. мишка да играе така, особено ако тва е бил 1вия им компютър. Още по-лошото е че може за такива хора дори едни чести сини екрани да са нещо нормално и дори да си самовменят вина, че видите ли те са изцяло виновни, а след време недай си боже, да обвинят Виндовса :bgrin: и да станат поредните линукс-дебели_глави :bgrin:

(тва последното в кръга на майтапа щото от предишни случаи разбирам че в този форум има доста хора не разбират от майтап)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...