Jump to content
BulForum.com

CorelDRAW 12

outfaced

Recommended Posts

имам проблем с инсталацията ауж правя всичко както е написано но накрая на инсталацията ми изписва следната грешка:

Error1935.An error occurred during the instllation of assembly.

Microsoft.MSXML2,public keyToken=6bd6b9abf345378f,

version=4.1.0.0,type=win32,processorArhitecture=x86.

ккато я затвора и ме изхвърля от сетъпа. помощ

Да не би да пробваш инсталацията върху Windows 98 ?

Намери си читава версия на 12-ката, аз например я имам и няколко пъти съм я инсталирал и не съм имал проблеми.

Някой има ли впечатления от X3 ? По-малка е с около 200 МБ от 12-ката (разкомпресирана), и гледам че няма доста инструменти от 12-ката, а и на пръв поглед е като 12-ката, някакви мизерии с нея?

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Със всяка изминала версия CorelDRAW става все по-лош и по-лош. :ph34r:

Работил съм с почти всички версии от близките 10-тина години. 8-ма версия е най-добра.

Тази ми влачи при 30 MB-тови файлове на конфигурацията от подписа.

Със всяка изминала версия CorelDRAW става все по-лош и по-лош. :ph34r:

Работил съм с почти всички версии от близките 10-тина години. 8-ма версия е най-добра.

Тази ми влачи при 30 MB-тови файлове на конфигурацията от подписа.

Без да отварям флейм, ама 9-ката е с много по-добра функционалност от 8-цата. Просто е по- продуктивна. Обаче съм съгласен за новите му версии - имаме купен 12 а бачкам с 9.

Иначе едва ли големината на файла е определяща за бързината.

И 2 мб фаил може да вземе тока на корела.

• 1 month later...

Абе много ме е яд, че трябва да ъпглейдвам с цяла версия само за да се възползвам от 1-2 нови функции. Сега Х3-ката ме примами, но мисля да си държа една десятка под ръка...

Абе много ме е яд, че трябва да ъпглейдвам с цяла версия само за да се възползвам от 1-2 нови функции. Сега Х3-ката ме примами, но мисля да си държа една десятка под ръка...

Признай си, че те е примамило по-скоро името - X3 :D

Иначе си прав, не си струва чак толкова да се бърза с Х3, аз си карам с 12-ката (10-ката има някой артефакти с темите на Windows), не че я ползвам кой знае колко, а и на външен вид си е същата, тия лилави бутони как ги измислиха не знам, нещо не са на добре и е малко по-гадно да се ориентираш в тях с периферното зрение.

Честно казано ме примами една илюстраторска функция, а именно запълването на незатворени пресичащи се сегменти - нещо като кофата в Paint. А че името е с римски цифри - с римски е :P

• 2 months later...

Тъй като 12-ката ми крашна 1-2 пъти реших все пак да сложа на основната ОС X3 версията, а пък и 12-ката е от края на 2003-та..

На пръв поглед след час-два ми харесаха 2-3 неща от общ характер във функционалността, които ми липсваха, например при зуум с колелото на мишката, курсора автоматично минава в центъра и при последащи зуумове се зуумва in / out точно там където първоначално съм започнал зуума. Освен това при скролиране със скролбара, съдържанието на прозореца се премества синхронно, за разлика от 12-ката, при която екрана се ъпдейтва едва при отпускане на мишката.

Две неща ме дразнят обаче:

1. При зуум с колелото на мишката, зуума скача през 2х предния зуум. Ако изгледът е бил 100%, минава през 200, 400, 800, и т.н. В 12-ката беше през 50%, като колкото по-бързо въртя, динамично се наглася тази стойност. Много по- ми допадаше по-плавно да се зуумва отколкото х2.

2. При Normal View текстовете изглеждат супер зле. Мержелеят се едвам се виждат контурите, грозно. При Enhanced view всичко е точно. Интереното е че и при Draft View текстът е ОК.

Някой да има идея дали тия неща могат да се настроят някакси?

• 1 year later...

имам един проблем с coreldraw-a. прецаках си старата мишка, взех си една нова ... и сега като влеза в програмата, при ползване на скрола вместо да zoom-ва, мести страницата нагоре/надолу ... а преди, със старата мишка, си зумваше най-нормално.

гледах настройките на мишката - не може да е от нея, щото пробвах абсолютно всичко. остава да е от програмата ...

а мишката е a4tech x6-57d ... ако е от значение. преди бях с една обикновена logitech и може да е от софтуера на новата, която има едни office бутони ... ама доколкото гледах насройките, все същата хава

И в други форуми съм чел за подобен проблем, макар и не след смени на мишка.

Не си казал преди с каква мишка си бил, дали си ползвал драйвер, и сега с каква и дали си инсталирал драйвер. Пробвай да махнеш драйверите й, с Win-ския драйвер би трябвало да няма проблем.

Ако не си барал Corel-a, значи нещо извън него е причината, примерно leko променени WMessages при смяната на мишката.

Аз лично съм сменял мишки ори различни корели и никога не ми се е случвало това.

наистина се оказа, че проблема е в драйверите за мишката. след като ги махнах мога да си зуумвам спокойно в корелска среда :)

.... само дето сега нямам толкова голяма възможност за промяна функционалността на допълнителните бутони (с драйверите си заминаха и опциите за тях)

• 8 months later...

не ми се отваря нова тема за 13-ата, затова ще пиша в тази ....

значи преди ползвах 12-а версия на програмата, но реших да сложа 13-а и сега не знам дали е от някакви настройки, но при zoom in и zoom out се се получава едно приближаване/отдалечаване на пластове, което в 12-ата го нямаше, а страшно много ме дразни ... някой знае ли дали е до настройки някакви или просто нещо компа ми се е прецакал?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...