Jump to content
BulForum.com

CorelDRAW 12

outfaced

Recommended Posts

http://warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/CorelDRA...ite.12.0.0.458/

Product installation unsuccessful, please reinstall.

е до тва съобщение се стига в крайна сметка :(

и от мен да добавя, че корел никога не е бил под 600МБ за разлика от тоя тука ... и инстала винаги им е бил кофти направен - на ЦД с 10тина поддиректории и много на брой малки файлчета (е може и да са се понаучили да правят инстали, ама преди беше така) ... освен тва в тоя архив има файл Data1, което мен поне ме навежда на мисълта , че трябва да има и Data2 ...

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

:confused

Защо по дяволите ви трябва да си губите времето и нервите с тоя бъгав Corel??? Единствения читав Corel за сега си остава добрата стара 9-ка. 10 и 11 са един от друг по-зле и въобще не искам да си представя 12-ката за каква бъгавина ще става за въпрос!? Ако ви трябват безполезни глезотии и шарени бутончета, тогава може.....

ем секи с номера си бре ...

аз кат се замисля бая работа съм свършил на 10-ката и не съм имал проблеми нито в печатницата нито кат съм си се бъзикал за мен си

ама пък то на някой кат му трябва нещо , дет баш то да е бъгаво направено ... явно си взима друга програма

за мойте нужди корела е пътфект и нямам време сега тепърва да уча илюстратор или индизайн

обаче виж 11ката е наистина мега бъгав продукт, просто квот и да правя я забивам в рамките на 15 мин и то така че понякога си затрива и файловете в опита си да ги рековърне ... абе мани

иначе и за 9ката , само добро ...

та така :)

outfaced, много съм съгласен с тебе! :D

Десетката си я ползвам отдавна (година) и не ми е правила мизерии. Единствено което ме дразни е че интерфейса не изглежда перфектно на ХР, при максимизирани под-прозорци бутоните им са едни такива големи и половината са скрити под прозореца. Иначе 11 и 12 скоро не смятам да пробвам след всички лоши неща които чувам.

Бе не виждам от какво се оплаквате. CS12 при мен върви чудесно. Направо си е пушка. И е стилен - поне дизайна му. Вярно, че в началото малко трудно се свиква, но пък не е лошо. Макар, че винаги новостите се приемат на нож ;)

гледам някви нови четчици в дроу-а ... ама нямам време ся да ги бъзикам

в пейнта са вкарали още една мега яка четка за ретуш ... въпреки че си правя предпечата на фотошоп - пейнта на корел си остава поне за мен най яката програма за ретуш на снимки а и за рисуване (нещо което обаче уви не мога ... ма кви настройки има за четки, ум да ти зайде) ... не че и на шопа не може, ама просто в пейнта е направено много по добре (е за сметка на тва потдръжката на слоеве е трагична и въобще не става за печат заради гадно CMYK privew и липсата на прецизност в настройката на цветовете ... какво да се прави)

Не знам какво ви забиват тези Corell-и ама аз си ползвах 8-цата 5 годинки без никви проблеми а преди месец сложих 11-ка и пак няаам проблеми правиа си файлчетета за плотерчето и окото ми не трепва.

дано да е нещо свястно :) , че 10 и 11 хич не стават за работа  :sick

ti ako si sviknal na 9-ta.., ver. 12 pak niama da ti haresa

tia e kato ver. 11

inache lek za tia na koito ne im trygva sys standartni nastroiki, kakto pri men se slushi, ima:

1. Puskate Setup.exe

2. Generirate si seriinia nomer

3. Po vreme na setupa mahate otmetkata za avtoamtichen update

4. Kato vi pita za registracia mu kajete da se registrira sega, izpolzvaiki tehnia web site, bez znachenie dali imate net ili ne. Ako imate, to shte vi prati na site-a na corel, no prosto go zatvorete.

tva e.

Не знам какво ви забиват тези Corell-и ама аз си ползвах 8-цата 5 годинки без никви проблеми а преди месец сложих 11-ка и пак няаам проблеми правиа си файлчетета за плотерчето и окото ми не трепва.

ми те от 8-ма до 11-та (12-та не съм я виждал) всички са почти еднакви, като се изключи само дизайна и някой тулчета за професионалисти предполагам.

пък то голямата разлика беше м/у 7-ма и 8-ма версия

mai e izleznala finalnata versiq

Coreldraw Graphics Suite V12 © Corel 51x15 MB TDA

Coreldraw Graphics Suite 12 Content Pack 12 © Corel 80x15 MB TDA

CorelDraw Graphics Suite 12 © Corel 50x15 MB TDA

:)

P.S ot nforce.nl sam gi gledal

ми те от 8-ма до 11-та (12-та не съм я виждал) всички са почти еднакви, като се изключи само дизайна и някой тулчета за професионалисти предполагам.

пък то голямата разлика беше м/у 7-ма и 8-ма версия

goliamata razlika e ot 5 do7

ot 7 do 9

ot 9 do 10 i 11

po princip nechetnite versii se vodiat hubavi

dano tendenciata ne prodylji taka

osnovna ralizka ot 9 nagore e v podryjakta na unicode fonts i v tova, che na corel 11 mojesh da obyrnesh v krivi paragraf tekst

goliamata razlika e ot 5 do7

ot 7 do 9

ot 9 do 10 i 11

...

osnovna ralizka ot 9 nagore e v podryjakta na unicode fonts i v tova, che na corel 11 mojesh da obyrnesh v krivi paragraf tekst

само да ми кажеш 7 и 9 към кое съвпадат, а параграфа можеш да го изкривяваш и в 8-ма версия и ако не се лъжа дори в 7-ма но разликата м/у 7-ма и 8-ма е голяма като това включва вид и подредба на работен плот, шорткъти, и наименованията на някой инструменти.

на 9-та и 10-та версия не съм работил (всъщност само на 7,8 и 11) и м/у 8 и 11 разликата е минимална - трябваха ми само някакви 15-20 мин за да свикна с новия вид на някой тулсове сичко друго е същото

абе аз примерно работя ... ама то работа има различна ... верно че правя предпечат, ама на опаковки ... никога не съм са занимавал със страниране и вестникарки тип работа ... там с много текст и тн.

на мен ми трябва общо взето за монтаж и да си вкарам някое друго векторно обектче и после на ЕПС и в печатницата ... растерните неща си ги правя на шопа и донякъде на пейнта и за таз цел корела си ми вършу екстра работа, като се внимава разбира се с някой негови всеизвестни дефекти ... в тоя ред на мисли в 12ката е оправен експорта на криви ... преди излизаха едни назъбени ся са ОК ... но преливките все още са куци май

brei

dai na niakyv chat da se prehvyrlim

az bachkam v pechatnica

moje i da sme si polezni za neshto :)

edit: otnosno prelivkite, leko se opraviat neshtata ako im zadadesh 999 stypki, vmesto standartnite 256, no tova e ot ver. 10 nagore

... в тоя ред на мисли в 12ката е оправен експорта на криви ... преди излизаха едни назъбени ся са ОК ...

Ама хора вие рискувате ли да пуснете нещо от корела без да го прекарате през илюстратора? там се оправят щуротиите на корела - в attributes пускате output примерно на 2540 и забравяте за назъбванията....

Колкото пъти не съм прекарвал епс през илюстратора, толкова пъти съм се ядосвал.

Иначе корела ми е много по-удобен за работа, но кой как си е свикнал, има колеги които не биха се разделили с фрихенда за нищо на света

Ама хора вие рискувате ли да пуснете нещо от корела без да го прекарате през илюстратора?

toi edin pyt eps-a kat izlezne ot corel, hodi go opraviai s AI..

do sega sym imal problemi s eps-ovete ot corel, samo ako sym polzval prozrachnost.

do sega mizerii ot corel sled kato sym zakaral neshtoto na eksponacia sym niamal

exportvam si eps-a

sled tva si go importvam, vijdam si go..

karam go na horata za exponacia, tam syshto go preglejdam kak e

kato izlezne na film, syshto go preglejdam i togava se puska za pechat

po vreme na pechat pak gledam kvo izliza

i vsichko tova ne shtoto rabotia s corel, a shtoto stavat greshki, i e kofti da se zabelejat pri svyrshen fakt

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...