THE STORM Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 На кратко когато съм с Windows картата се активира чак когато се логна, в смисъл почва да свети(постоянно е свързана с нета), но когато рестартирам и си пусна Kubuntu-то тя изобщо не свети нито по време на BIOS проверките нито когато Linux-a се зареди и съответно нямам нет така. Иначе пробвах следната схема - докато бях под Windows и картата работи рестартирах със Reset бутона и картата продължи да работи(свети) и при BIOS и когато се зареди Kubuntu-то и съответно имах нет и там. Имам чувството че когато рестартирам или гася ПС-то под Windows той някак си я изключва напъно и става неизползваема под други ОС-и. Да имате някакви идеи как да се активира винаги когато пускам ПС-то. Търсих из биоса за такива настройки но ненамерих... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 еми виж дали ти е засича линукса - dmesg |grep eth после опитай да ъпнеш интерфейса с ifconfig Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Ми от предишният ми пост се вижда, че е засича когато е активна(свети), когато не свети пак я засича даже мога да си правя настройки, но нито има нет нито нищо, картата седи един вид изгасена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 явно картата е фирясала тогава Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted November 10, 2007 Share Posted November 10, 2007 Всъщност по-вероятно е проблема да е с настройките на windows-а ти. Я си виж във Hardware devices дали имаш пуснато Wake-on-* настройките на лан картата... Не си го спомням как се казваше, но бях чел документации в интернет че това прави проблеми при dual boot. На мен Gentoo-то не искаше да ми up-не картата поради същата причина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 12, 2007 Author Share Posted November 12, 2007 Да след като активирах Wake-On опцията от драйвера под Windows всичко се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted June 7, 2008 Share Posted June 7, 2008 Да след като активирах Wake-On опцията от драйвера под Windows всичко се оправи. ще можеш ли да ми напишеш карта точно къде се намира , че нещо се мъча с ubunto , но май много ме се спи и пропускам точно къде да цъкна това Wake-on не мога да го открия къде е Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 8, 2008 Author Share Posted June 8, 2008 Сега видях, че си писал в темата, ако може копирай ми отговора който ти писах на ПМ, може и на други да е от полза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 Даваш Properties на My Computer, отиваш в таба Hardware и цъкаш на бутона Device Manager. На отворелият се прозорец търсиш Network Adapters цъкаш на плюсчето и даваш Properties на мрежовата ти карта(при мен е Realtek RTL8139/810x), на отворилият се прозорец отиваш в таба Advanced, маркираш Wake-On-LAN After Shutdown и даваш Enable, после си цъкаш Ok и това е, рестартираш и нема повече проблеми Ако не ви се показва Wake-On-LAN After Shutdown, давата Update на драйверите и ще се покаже, поне при мен се показа и ubunto тръгна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.