xXx Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Аз подозирам,че без да искам съм преоткрил някое ястие обаче ще го споделя Хапваше ми се нещо бързо за обяд и за това сварих 4 яйца(твърдо) ,нарязах ги на средно-големи парчета,надробих малко сиренце и отгоре сложих 3/4 кофичка кисело мляко,разбърках и от 3 дена само това ям на обед-страшно вкусно стана Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Залей ги с малко запържено масло с червен пипер.. Ще стане още по яко Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasty Posted June 25, 2010 Share Posted June 25, 2010 Айде и аз да се включа с 2 бързи зимни рецепти (писал съм го в началото на 2006г. за това са зимни) руска салатка : 1. необходими са ви малко варени картофи, кисели краставички, майонеза, грах, варени морковчета, някакво саламче. 2. нарязвате всичко на дребно (ах горе забравих да пиша и варени яйца) обърквате добре,слагате месото на скарата , обръщате , за да се изпече равномерно и от двете страни, консумирате с добре охладена бира или некво вино .. мен ми е като лимонадка и не го ообичам. а тия варените работи от т.1 заедно с яйцата ги дайте на комшиите, те ще им се зарадват. НЯМА СИТИ СЪСЕДИ !!! ( Напомняне за тези, които ще направят грешката да дадат на комшиите и саламчето от т.1 !!! ЕЙ да не сте луди !!! ) Снощи бях на гости и правих пица, а ето какво ви трябваи за нея : 1. тесто за пица, някво саламче, пушени гърди, кашкавал, доматена паста, лук, зелени маслини с и без чушка 2. намзанявате добре дъното и стените на тавата, оставяте тестото на страни, за да втаса, ако не накиселява вече.. то едни теста продават... , през това време нарязвате бекончето на тънки ленти, саламчето на шайби и кашкавала на триъгълници. Разпределяте по равно нарязаното +зелените маслини в няколко чинии и сервирайте на най-нетърпеливите. Пържолите ги начукайте в торбичка , за да не ги люпите от стените после, на дъното на отдавна намазаната тавичка нареждате начуканите парчета, по страничния кант на тавата нареждате 8-10 сръбски наденички, за да си заприлича на пица , в средата поръсвате със закупените в повече и нарязани на хапки пържоли. нарязвате 2 глави стар лук, червено винце за майстора - около чаша (на повече почва да пее), кимион, черен пипер. Печете на фурна докато има балами да ходят да проверяват дали не е загоряло. и един съвет: скрийте си якето на закрито, че така мирише после.. кошмар нз утре как ще ида на работа ! Доматеното пюре и тестото за пици и мекици остават, но както вече казах - няма сити съседи нека и те си направят една празнична вечеря сега сериозно по темата наскоро ми се преядоха мекички, но не текива от купешко тесто, а от онези пухкавите дето ги продават с/у НОИ или на четвъртък пазара... разрових се из женските сайтове и попаднах на тази рецепта : Продукти: 4ч.ч брашно 1ч.л. сол 2 с.л. захар 1с.л. суха мая 2 и 1/2 ч.ч топла вода Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта. На сутринта се изважда от хладилника, тестото трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли. Тестото е едно такаво лигаво и лепкаво, това да не ви притеснява, това е тайната. Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган или фритюрник. Загрява се мазнината. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина. Пържи се до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината. Станаха невероятни с пудра захар... ммММммММммм.... само една добавка от мен - не слагайте последната 1/2 ч.ч. топла вода при мен първия път се получи малко по-рядко тесто от необходимото и станаха доста мазни, но за втория дубъл вече знаех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.