потребителскоиме Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 И аз съм я пробвал. Става на вкус като руската, само че вместо картофи - макарони... (то и от рецептата си личи де ) да, почти. Само дето няма грах - зеленчук, който не е от любимите на моите хора. П.П. идва ми на ум, че другия път може да сложа и царвевичка. Сигурно няма да е зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Не се ли слага и лимон? Link to comment Share on other sites More sharing options...
потребителскоиме Posted October 2, 2009 Share Posted October 2, 2009 Ами предполагам, че може и да се сложи. Лично аз не бих - кисели краставички, майонеза и лимон на едно ще ми дойде прекалено кисело. Но то си зависи от вкуса на човек все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 С мъничка промяна в рецептата за палачинки, която използвам почти винаги, постигнах нещо наистина интересно. 1/3 от брашното, което сложих, беше ябълково. Палачинките станаха какаови на цвят, а смесицата от лека сладост, едва усещащ се ябълков аромат и ванилия + мед и сметана разнообрази традиционното Рецепта няма да прилагам, защото готвя на око. Слагам 2-3 яйца, прясно мляко, течна ванилия, мъничко сол, малко вода, брашно (бяло и ябълково). Когато всичко се разбие, трябва да е с гъстотата на боза. Пека на тефлонова плоча/тиган с мъничко масло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Що е то ябълково брашно и колко общо има с ябълките? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Що е то ябълково брашно и колко общо има с ябълките? Според надписа на етикета му, направено е само от ябълки. Продава се в магазините за диетични храни. Аз го използвам и в малки количества като добавка в белия домашен хляб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Кой ми смени името на темата ?! "Направих страхотно и вкусно ястие" ?!?! Никога не бих написал подобно "изтънчето" заглавие ..... ебати цензурата Май модераторите трябва да си отворят по една каменица та.... такова да спасим мъжа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Аз го смених, Васко, и то доста отдавна. Махнах селянията от заглавието. Пиян ли го беше писал не знам, защото не си глупав. Да ти припомня ли как я беше кръстил или сам ще се сетиш? Защото на предишното заглавие липсваше само едно "БОЛГАР! БОЛГАР!" отзад. И мразя Каменица - осрана е отдавна. Пия Туборг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 С мъничка промяна в рецептата за палачинки, която използвам почти винаги, постигнах нещо наистина интересно. 1/3 от брашното, което сложих, беше ябълково. Палачинките станаха какаови на цвят, а смесицата от лека сладост, едва усещащ се ябълков аромат и ванилия + мед и сметана разнообрази традиционното Рецепта няма да прилагам, защото готвя на око. Слагам 2-3 яйца, прясно мляко, течна ванилия, мъничко сол, малко вода, брашно (бяло и ябълково). Когато всичко се разбие, трябва да е с гъстотата на боза. Пека на тефлонова плоча/тиган с мъничко масло. Жена да ми говори кви манджи може да прави е все едно да ми говори за немски коли . Вади ми душата с памук Студентска салата за студена бира 200 грама люти чушки (рибки) 1 кофичка кисело мляко 1/2 лимон 1-2-4-20-50 скилидки чесън (зависи кой колко обича) Копър (по желание) Бира - по възможност много , за да гаси огъня Приготвя се, все едно правим млечна салата. Рибките на ситно, чесъна, копъра (евентуално) смесваме ги с млякото, изцеждаме лимона , разбъркваме и налягаме бирата . Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Звучи добре, ще го пробвам тия дни На кои чушки викаш рибки, че имам няколко вида в хладилника? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 На тези Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Начи комшийката ся посред нощ направо ми скри шапката . Такава манджа ми врътна че ушите ми плющяха като я ядох Пусна да се варят макарони, през тва време запържи в малко олио 2 супени лъжици кайма за принцеси , половин глава лук , сложи им там разни червени , черни пипери , чубрица , една щипка брашно (да сгъсти сместа предполагам) и после тва го изсипа върху сварените макарони . Много яко се получи ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Начи комшийката ся посред нощ направо ми скри шапката . Такава манджа ми врътна че ушите ми плющяха като я ядох Пусна да се варят макарони, през тва време запържи в малко олио 2 супени лъжици кайма за принцеси , половин глава лук , сложи им там разни червени , черни пипери , чубрица , една щипка брашно (да сгъсти сместа предполагам) и после тва го изсипа върху сварените макарони . Много яко се получи ! Т.е направи ти спагети, ама вместо спагети - с макарони? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Споко, след годежа ще му направи и мусака... btw не знам как ги намираш все готвещи. Аз нито една не познавам такава... една я научих някой неща ама то не се брои. _______________ Човеко ти я изкара ангел, бре. Пере, готви... кой е скрития коз меко "и"?! странни навици в леглото? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Ааа тц ! Комшииката = съквартирантката , ама като трябва да се готви тя седи повече на скамейката , много рядко става Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Еми вземи й направи истински спагети да видиш как ще й плющят на нея ушите.Ама то студентския живот е само за каквото има пари или каквото имаш под ръка.Добре че наще взеха микровълнува с фурна и догодина ще си готвя в общежитието pazu само не давай да ти се качва на главата като можеш да готвиш,че след тва отърване няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 С риск да направим малко офтопик .. гледам нагоре годежи , странни навици в леглото ... ма моля ви се ... аз съм обвързан човек и такива работи не мога , пък дори да мога - не правя . А иначе още няма да и простя как обърна веднъж тавата на пода с току-що изпечена мусака. Направо издивях .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 20, 2010 Author Share Posted January 20, 2010 и аз до сега не съм попадал на момиче което да може да готви.... имаше 1-2 с желание ама до там.... за сметка на това пък аз съм ебахти изобретателният тип..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Еми вземи й направи истински спагети да видиш как ще й плющят на нея ушите.Ама то студентския живот е само за каквото има пари или каквото имаш под ръка.Добре че наще взеха микровълнува с фурна и догодина ще си готвя в общежитието pazu само не давай да ти се качва на главата като можеш да готвиш,че след тва отърване няма. Да, де. Не бъди егоист сподели с приятели :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 Споко, след годежа ще му направи и мусака... A след сватбата идва ред на питка. Аз от опит говоря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zebra Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Макарони на фурна Продукти: Макарони - 500г. Доматено пюре - 1000г Кайма Лук Брашно - 1 с.л. Кашкавал - 200-300 грама Бахар - 3-4 зърна Дафинов лист - 2-3 листа Босилек - 1щипка Чубрица - 1щипка сол Изпълнение: Варите макароните в осолена вода (слага се 1 с.л. сол). В тенджера слагате мазнина (олио/зехтин) с която да запържите лука и каймата, за да не се слепва каймата на буци я надробете добре. Изсипете доматеното пюре в тенджерата. Добавете бахар, дафинов лист, босилек, малко чубрица. Вари се докато не се сгъсти соса, а за да стане дори по гъст може да добавите предварително разбъркано брашно в малко вода. При добавянето на каймата и лука може да прибавите и нарязани гъбки или/и нарязани маслини. В йена глас слагате вече сварените макарони, посипвате ги със соса. След това разбърквате добре, за да се омесят. Поръсвате обилно с кашкавал и печете 20-30 минути (или докато не се стопи качкавала) във фурна загрята предварително до 180 градуса. enjoy Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 A след сватбата идва ред на питка. Аз от опит говоря. е на това казвам, жена на място. Само снимковият материал е достатъчен... ако имаше повече такива жени, злото в света щеше да намалее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted April 8, 2010 Share Posted April 8, 2010 Покрай Великден винаги остават много сварени яйца, та ето какво може да се направи с тях - изключително лесно и вкусно е Първо се нарязва една голяма глава лук, след което се задушава в масло. Прибавя се малка консерва домати (с парченца), оставя се да поври малко, след което се прибавя сол, черен пипер и смлян кориандър. 4 сварени яйца се нарязват на филийки с дебелина около половин сантиметър, нареждат се дъното на малка (но дълбока) тавичка, след което се заливат с доматено-лучената смес. Това нещо се запича във фурна за около 20 минути, като по избор се настъргва кашкавал отгоре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eos Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 Покрай Великден винаги остават много сварени яйца, та ето какво може да се направи с тях - изключително лесно и вкусно е И аз го направих. Много е вкусно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 A след сватбата идва ред на питка. Аз от опит говоря. Поздравления! Само като я гледам се ослюнчих. Аз имах един период, в който бях решил да овладея тестените работи. Купих си и точилка и мушама. За съжаление, завърших безславно, ама скоро пак ще се пробвам! Ти ме амбицира! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.