zlobil Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 понеже хладилника ми беше празен и нямаше какво да ям реших да използвам подръчни средства и да си направя нещо имах гъби , кашкавал и малко каймичка та сложи гъбите на скарата първо с пънчето към скарата да се изпекат добре след това в каймичката сложи подправчици , обърнах гъбите и сложих във всяка по малко каймичка изчаках леко да се запечат и след това сложих малко кашкавалче отгоре .... изчаках да се разтопи хубаво и се получи ебати невероятно вкусното ядене препоръчвам го на всички гъбите ги залях със чесново сосче чесновият сос си го правя самичък така : 2:1 мляко\маионеза , сол на вкус , малко черно пиперче и кимион и чесън на прах на вкус , а да не забравяме и солта .......... аз съм бил ебати скритият талант Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 изглежда яко ще го пробвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Ама как вкусно и сладко разказваш рецептата.... ...явно добре се е получило.Иначе аз днес хапнах панирани сърнели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 супер е zlobil ти си гений днеска си го направих за обяд и имам чувството че ще обядвам само това поне утре и вдругиден де щото матриалите свършват Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 Васко това доказва старата приказка, че като ти огладнее гъза мнго бързо се научаваш да готвиш хаххахахахахах Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizika01 Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Ебаси празния хласдилник !!! Цитирам: Гъби,кашкавал,каймичка,кисело мляко и майонеза. Пич това ако е празно здраве му кажи. Моя обикновенно като е празен има само някакъв мухлясал хляб и обрана кутия маргарин която ако са насилиш може да изкраш за една филия. А и да не забравям 3 яйца който седят от 4 месеца и не съм ги изхвърлил щот ме е страх да ги приближа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 абе нещо не можах да зацепя (явно затъпявам )ама само на скарата ли ги печеш тия гъби.щото ако са на скара и нагоре как ще се запече каймата....май наистина съм тъп хората вече са го направили а аз се чудя още ....а в казармата бях готвач... Link to comment Share on other sites More sharing options...
15614 Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 аз пък днес си сготвих лещичка Бързо става а и си я правя когато наистина няма нищо в хладилника Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Рецептата изглежда вкусна и наподобява на печени тиквички ама после ще разправям . Иска да каже , че е изпекал гъбите с пънчетата към скарата , а след това като сложите кайма може да си ги лепите във фурната , но незнам как ги е правил ама и така трябва да стане ... на 180 градуса за около 3 4 5 минути на вече загряла фурна . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 слагам гъбите с пънчетата надолу да се запекат след това ги обръщам слагам каймата и най накрая за няколко минути кашкавала Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Абе аз те знам , че си падаш готвач , много си порастнал ве , а ся ако се видим ще си 3 метара над мен сигурно . Я кажи какво може да приготвиш със сладко от смукини , брашно и яйца (аз на това му викам празен хладилник) за да си направя нещо . Предложение за палачинки или кифлички натъпкани със сладкото вече е изпробвано . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Ей, начи ентусиазирахте ме да си сготва и аз нещо. офф темата нямане е да имаш в хладилника само един буркан три годишна горчица кат мен. @zlobil родопска закуска къртиии. Кат малък що филии съм изял... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 7, 2007 Author Share Posted November 7, 2007 моя лична рецепта за спагети която си направих вчера пак много сполучлива продукти : пакет спагети малко каймичка глава лук глава чесън сирене кашкавал домат доматено пюре малко майонеца малко горчица подправки: кимион , червен пипер , черен пипер , сол и малко чубрица приготвяне: слагате спагетите да се варят , сварявате ги и ги отцеждате в някой съд за соса : слагате на тигана съвсем малко олио и изчаквате да се загрее добре слагате каймичката и чакате да се запържи (тънкостта е да я бъркате в началото понеже се слепва на големи буци а трябва да е раздробена за да може после да има навсякъде в спагетите) след това слагате доматките нарязани на кубчета изчаквате пак малко след което прибавяте нарязаните лук и чесънче бъркате добре докато лука и чесъна омекнат , слагате подправките на вкус (аз лично слагам и малко къри понеже обичам и люто) след което добавяте доматеното пюре и оставяте да покъкри малко докато поизври водата и стане гъст сос междувременно в купата с готовите спагети настъргвате сирене или натрошавате (по избор) слагате 2 лъжици майонеца и една лъжица горчица след като соса е готов го исипвате върху спагетите и всичко го умешвате хубаво , настъргвате кашкавалчето (обилно) отгоре (без да го бъркате после) и всичко е готово за консумация очаквайте още авторски рецепти edit: една по старичка рецепта която все още правя доста често neznam za vas ama az predi mnogo obi4ax salata "rodopska zakuska"pravi se taka: 1.zimate 1 maioneza 2.zimate 1 izvara 3.4ukate 4esan na vkus (bez nego nqkak si se gubi vkusa) 4.zimate i 4erven piper 5isipvate si4ko v kupa i razmesvate dobre slagate malko sol na vkus i eto ve4e imate dobro i xranitelno qdene Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Ебаси празния хласдилник !!!Цитирам: Гъби,кашкавал,каймичка,кисело мляко и майонеза. Пич това ако е празно здраве му кажи. Моя обикновенно като е празен има само някакъв мухлясал хляб и обрана кутия маргарин която ако са насилиш може да изкраш за една филия. А и да не забравям 3 яйца който седят от 4 месеца и не съм ги изхвърлил щот ме е страх да ги приближа. phaha бати наредбата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Току що смятам да си направя нещо за хапване, но какво? Имам на разположение малко свинско което ще метна в една тавичка с малко доматено пюре и картофки. ще го засиля към фурната за около 30 мин. И след това ще му настържа малко кашкавал и яйце и ще го върна за още 5 мин. Ето гозбата ми е готова. Към нея ще си направя и една шотска салата ще си сипя една ракия и работата ще заспи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 30, 2008 Author Share Posted March 30, 2008 днеска пак си бях спретнал ебати вкусното ядене незнам как да го кръстя нека го наречем доматени свински ушички значи вземате няколко свински уши и ги сварявате (около час час и малко се варят) след това ги вадите от тенджерата и ги нарязвате на ленти , квадрати , кръгове или квото се сетите слагате ги в тавичка която предварително сте намазали с масалце и ги заливате с специалният сос който сам си измислих (доматено пюре , пресен чесън нарязан на дребно , кимион , черен пипер ) и ги мяткате във фурната да поизври водата от сос-а и да стане по гъстичко , като усетите че момента е дошъл вадите тавичката и отгоре настъргвате малко кашкавалче и го меткате пак във фурната да се запече отгоре хубаво след като кашкавала леееко почервенее вадите и ядете като невидели Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted April 7, 2008 Share Posted April 7, 2008 Само по начина по който готвиш може да се каже, че си прекрасен човек...защото не готви ли един човек с фантазия и любов, нищо не става.Успех и за напред в готварството. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted April 13, 2008 Author Share Posted April 13, 2008 в сряда пак готвих ма съм забравил да споделя значи взимате около 300 грама картофи , 300 грама суров бекон , маги фикс малки тайни огретен , 200 грама сирене , 300 грама кашкавал , балканска чубрица , червен и черен пипер и кисели краставички обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета след което ги слагате във вряща вода за около 5 мин за да може да омекнат , след като сте ги поварили малко вземате една тавичка и я намазвате с малко олио и нареждате търкалцата картофи отгоре , вземате бекона и го нарязвате на лентички и в много загрято олио го пържете докато почервенее след което го изчаквате да истине и го нарязвате на малки кубчета . Върху вече наредените в тавата картофи настъргвате кашкавал на ситно и нареждате кисели краставички на лентички , върху краставичките нареждате месото. Вземата маги фикс-а за огретен и го разтваряте в малко водичка по спомен около 200грама , натрушавате сиренето вътре и слагате подправките и бъркате докато се получи еднородна смес (сиренето да не стои на буци) и го мяткате на котлона . След около 10мин вече сместа ще се е сгъстила изсипвате я върху месото картофите и т.н. и я разстилате добре навсякъде . Слагате във фурната и печете 15-20 мин. след това я вадите настъргвате пак кашкавалче отгоре за да направим хрупкава кашкавалена покривка отгоре и запичате докато кашкавалчето лееко загори ...... за около 40-50 мин го направих че нямаше какво да правя може да се полее с мляко майонеза и чесън на прах става невероятно мисла че съм скрит талант на готвенето всичките ястия сам си ги мисла и се получават учудващо добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluedog Posted April 14, 2008 Share Posted April 14, 2008 Като малък оби4ах да си правя едни филии,ставаха бързо,няма мн труд(от мързеливите бях)и са вкусни. Съставки: 1.Хляб-зависи от това колко ви се яде 2.Домати-горе-долу по един домат на 2-3 филии е достата4ен 3.Сирене-150-200гр 4.Ка6кавал-50гр На4ин на приготвяне: върху филиите се слага тънка пло4ка сирене ,дебелината няма зна4ение,важно е да покрие макс пло6та на филията. Върху сиренето се слагат доматите,2-3 кръг4ета пак стараеики се да покрива макс пло6та и се оставя да се запе4е 3-6 минути, и после отгоре се настъргва ка6кавал колкото да се разтопи и ..Воала ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 15, 2008 Share Posted April 15, 2008 Направих си вкусна салата - белени домати, краставица, свежа къдрава маруля, леонска наденица (колкото и странно да звучи), пресен лук, сирене. Без олио или зехтин, само малко сол. Мммм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 3, 2008 Author Share Posted August 3, 2008 нова манджа : трябват ви картофи , лук , чесън , каймичка , подправки , кашкавал , сирене , домат и кисели краставички значи сварявате картофите и ги правите на пюре (аз лично ги намачквам хубаво с вилица) след това към вече готовото пюре добавяте подправки (аз слагам - черен пипер , кимион , сол , леко лютичък червен пипер , малко чесън на прах и малко обикновенна чубрица ) след като сте добавили подправките настъргвате сиренето и кашкавала и оставяте настрани след като добре сте разбъркали . През това време слагате в тиган малко масло да се разтопи и слагате каймичката заедно с пресният чесън и старият лук нарязани на ситно да се запържат , добавяте пак малко подправки и няколко ситно нарязани кисели краставички . оставяте леко да се запърже и махате от котлона . Взимате тава (зависи колко картофи и кайма сте взели) и я намазвате лекичко с олио слагате един пласт от картофената смес , след нея слагате един пласт домати нарязани на филийки , след това слагате каймичката със зеленчуците , отгоре слагате още 1 пласт домати на филийки и накрая пак завършвате с картофена смес , мятате във фурната и печето около 30тина минути , после вадите ястието слагате един ред домати на филийки и настъргвате малко кашкавалче (това е пожелание аз имах бая стар кашкавал и нямаше закво друго да го ползвам) и слагате кашкавала и доматките да добият леко кафеникав цвят . След това сте готови , много върви с айрян или таратор скоро очаквайте още авторски рецепти Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 който иска рецептата да збажда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 аа яко я кажи Link to comment Share on other sites More sharing options...
afd Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 гледай ся то яденето мн лесно се прави и е много вкусно... ако го направите както трябва де значи трябва ти пилешки гърди (без кост) бекон (или свински пушени гърди) кашкавал тва поне е най важното нарязваш пилешкото месо на кубчета и го овкусяваш със сол черен пипер и унисос "Маги" трябва да престои малко колкото прецениш ти най добре и го слагаш да се пържи в малко мазнина.. бекона го нарязваш и него на кубчета... пилешкото месо като се изпържи добре трябва да побелее такова.. тва като стане мяташ и бекона при него ( нали мяташ свинята при пилето ) като са готови спирай котлона и настържи кашкавала на едро върху него и го остави малко да се разтопи тва е лесно бързо и вкусно аз съм слагал и гъби може и да експериментираш ама с гъби да знаеш че става тежко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hard Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Lud si Nazdrave Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.