connection93 Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Значи компа не е мой а на 1 fr. ! И такааа.. Когато го пусне компа се пуска ама нищо не излиза на монитор??? Преди около 2 седмици му стана пак така и ме викна да му го видя И изключих сички кабели отзад и го отворих компа! 1 проверих радиатора на процесора ама беше си сичко наред. след тва прегледах и видеото ама и то е наред. и след тва след тва изключих 2 та кабела на Харда и си ги ги сложих пак. и кът не видях др. възможна повреда затворих компа вкарах сичките кабели отзад и го пуснах. За моя изненада зе че тръгна. Обаче неска пак стана така. Сичко направих пак като миналия път ама тоя път не тръгна Странното е че и мишката(тя е лазерна) не ще да светне. Моите предположения са харда ама незнам Сега вие сте на ход! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Сега вие сте на ход! Е2-Е4 Може ли да се влезе в биоса или и дотам не се стига? Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted October 31, 2007 Author Share Posted October 31, 2007 Е2-Е4 Може ли да се влезе в биоса или и дотам не се стига? не се стита. Абе абсолютно нищо не излиза на монитора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Ами нещо дъното да не се е прецакало...тука нека спецовете да се обадят...кондензатори ли, захранване ли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted October 31, 2007 Author Share Posted October 31, 2007 Ами нещо дъното да не се е прецакало...тука нека спецовете да се обадят...кондензатори ли, захранване ли... е да ама ако е от дъното или захранването как е възможно 1 път да се управи??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 е да ама ако е от дъното или захранването как е възможно 1 път да се управи??? Като си имаш работа с компютър всичко е възможно...дори и най-необяснимото (убедил съм се вече ). Може да е било "тръгнало" вече, а може и да е нещо напълно тривиално - лоша връзка, студена спойка и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted October 31, 2007 Author Share Posted October 31, 2007 Като си имаш работа с компютър всичко е възможно...дори и най-необяснимото (убедил съм се вече ). Може да е било "тръгнало" вече, а може и да е нещо напълно тривиално - лоша връзка, студена спойка и т.н. Mirex Съгласен съм с тебе че всичко е възможно ама каи как да разбера точно от кво е Ще помоля и другите Спецове да коментират Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Кво има да се коментира, и най-големия доктор на света не може да каже диагноза без преглед. Та почвай поред да вадиш чарковете докато запали. Като започнеш с харда понеже най- се съмняваш в него. Тва е процедурата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 @tedy, ако е харда, не би ли трябвало поне да светне началният екран преди биоса и после да започне да пиука например... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Когато го пусне компа се пуска ама нищо не излиза на монитор??? Да не се окаже че монитора играе... Иначе прави каквото ти каза теди, а освен харда може нещо и захранването да се бъзика с вас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted October 31, 2007 Author Share Posted October 31, 2007 Ne moje da e ot monitora 6toto kompa kut e vklu4en moje da ne se vijda ni6to na nego ama za ko puk togava mi6kata i tq ne svetka i klaviaturata e proah kuto natisna Capsloka samo da proam ama ne svetka se edno 4e sa izklu4eni zatva su6to si misla 4e e ot harda ama 6te proam kakto mi kaza Tedy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Оф аман от теми "е*а ми се компа". Поне свикнете да пишете в една и/ или пишете къв е компа. Нещо компоненти и прочие... @ Мидекс. Ами не винаги... @Midas ХАХХАХАХХАХа Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Въпросния компютър има ли говорителче и писука ли като го пуснеш !? Въобще подава ли се напрежение от захранването ? Иначе (поне засега докато няма отговор на горните въпросчета) аз съм "за" видеокартата ... има ли тв-аут !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted October 31, 2007 Author Share Posted October 31, 2007 Въпросния компютър има ли говорителче и писука ли като го пуснеш !?Въобще подава ли се напрежение от захранването ? Иначе (поне засега докато няма отговор на горните въпросчета) аз съм "за" видеокартата ... има ли тв-аут !? Ami ni6to ne pisuka a nz dali dava naprejenie ama 6tom se puska kompa trqbva da e nared zahranvaneto kompa ina4e e na 3 godini ziman e 4isto nov monitora e L Flatron zatv ne mislq 4e e ot nego se pak 3 god za takuv monitor sa ni6to a i tozi komp ne se polzva tolkova mngo i smqtam 4e proglema e drug! a za Video kartata ako be6e ot neq mislq 4e trea6e da izpi6e ne6to ama ne sum sigoren?!? Ami ni6to ne pisuka a nz dali dava naprejenie ama 6tom se puska kompa trqbva da e nared zahranvanetokompa ina4e e na 3 godini ziman e 4isto nov monitora e LG Flatron zatv ne mislq 4e e ot nego se pak 3 god za takuv monitor sa ni6to a i tozi komp ne se polzva tolkova mngo i smqtam 4e proglema e drug! a za Video kartata ako be6e ot neq mislq 4e trea6e da izpi6e ne6to ama ne sum sigoren?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted October 31, 2007 Share Posted October 31, 2007 Ami ni6to ne pisuka a nz dali dava naprejenie ama 6tom se puska kompa trqbva da e nared zahranvanetokompa ina4e e na 3 godini ziman e 4isto nov monitora e L Flatron zatv ne mislq 4e e ot nego se pak 3 god za takuv monitor sa ni6to a i tozi komp ne se polzva tolkova mngo i smqtam 4e proglema e drug! a za Video kartata ako be6e ot neq mislq 4e trea6e da izpi6e ne6to ama ne sum sigoren?!? махаш капака и гледаш дали вентилаторчетата се въртят ако се въртят виж дали кабелчето на говорителчето на кутията е сложено където трябва ( на дъното ) ... Но за да не стига до биос-а т.е. когато зарежда машината първо се проверява видеокартата после процесора паметта и чак после другите компоненти Щом нестига и до биос-а най вероятно е видеокартата, ако можеш я изкарай почисти праха както от нея, така и от слота и пусни машината ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Абе хора кво го карате да разглобява машината и да прави какви ли не чудесии при положение че проблема е или в EVN или в захранването ... отново някой да иска да се хваща на бас с мен за бири??? Тъй като съм го имал точно такъв проблем - цъкаш копчето за включване и никой - мъртвец. Нито нещо се завърта нито става каквото и да е. Ако е проблем с дъно, това, онова ще почне да тутка или поне ще се чуе шум от вентилаторите. Единия вариант (много малко вероятен) е да е заминало дъното, но не вярвам да е това. Ако компютъра ти не тръгва докато не му откачиш захранващия кабел изчакаш минутка-две и като го закачиш наново и тръгва - така ми е ставало при токови удари или при скапващо се захранване. Ако се случва много или всеки път при изключване нормално после да не ще да "запали" - захранването е проблема - такъв случай имах преди седмица. Ако е само чат-пат - токови удари са това, сработила е защитата на захранването, лекува се като махнеш захранващия кабел и изчакаш минутка-две. Едит: Не мисля че е диска, ако беше или нямаше да пали никога (при кофти сложен кабел примерно) или щеше да пищи или просто нямаше да boot-ва операционна система но щеше да тръгне като цяло машината. Не е и памет, видео и т.н. за тях си пиука или поне след вадене на захр. кабел и проба отново няма да помогне. А разглобявнето на комп-а винаги се почва от изключването на кабела 220в и затова после е тръгвал... Сичко направих пак като миналия път ама тоя път не тръгна Или не си разкачил тоя път захранващия кабел или много бързо си го сглобил Пробвай да го разкачиш и да го изчакаш няколко минутки преди да го закачиш. Може и да бъркам и да трябва да са поне 5 но помня че не беше кой знае колко много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rukela Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 пробвай с захранването и аз го имах същия проблем нещеше да се включва беше изгорял захранващият Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Преди около 2 седмици му стана пак така и ме викна да му го видяИ изключих сички кабели отзад и го отворих компа! и след тва след тва изключих 2 та кабела на Харда и си ги ги сложих пак. и кът не видях др. възможна повреда затворих компа вкарах сичките кабели отзад и го пуснах. Бе незнам що толкова смешно ми стана като четох тоя пост Иначе и аз залагам на захраването, ама може и рама да е. Ама сигурно не е рама Изкарай си твойто захранване и го вкарай на приятелят си Вземе пък да му хареса и да тръгне . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Бе незнам що толкова смешно ми стана като четох тоя пост Иначе и аз залагам на захраването, ама може и рама да е. Ама сигурно не е рама Изкарай си твойто захранване и го вкарай на приятелят си Вземе пък да му хареса и да тръгне . Хахаахаха, немога да спра да се смея.... Иначе аз залагам на видео картата. Изкарай си твоята видео карта и я вкарай на приятелят си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 преди нялко дни ми донесаха едно пц с подобна повреда доста майстори се бяха ровили в него ту тръгва ту не оказа се че копчето на ресета заяжда и остава натиснато Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 преди нялко дни ми донесаха едно пц с подобна повредадоста майстори се бяха ровили в него ту тръгва ту не оказа се че копчето на ресета заяжда и остава натиснато и аз съм имал подобна повреда но при мене захранващия кабел на дъното не даваше доър контакт с платката в резултат на което перките само развъртаха и до там Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Като говорим за подобни изпълнения вижте това Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 незнам дали някой го е написал обаче мисля че е нещо от кабелите май пробвай нещо може да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
connection93 Posted November 6, 2007 Author Share Posted November 6, 2007 Pi4ove si4ko se oprai izlena 4e e ot zahranvaneto ama za6to kato slojih moito na negovoto ne stana a kut go zanesohme na serviz slojiha novoto i ze 4e zapali? a moito ne e bugnato 6toto si mi trugva na mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.