zlobil Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 значи искам да си взема гпс система но съм много бос в тази област , така че имам няколко въпроса значи тези гпс-и които наскоро нашумяха показват ли ми на коя улица се намирам или просто ми показват картите ? каква марка и модел да си взема ? намират ли се лесно карти от българия , на различните градове мерси предварително на отзовалите се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Относно улиците да показва ти ги, но всичко зависи от това какви карти си качил, не знам как стои въпроса с спътниците над бг. Иначе може би най-евтино ще ти излезе да си вземеш гсм+ гпс ресиивър или ако вече имаш такъв да му сложиш софт и карти и да си земеш едно ресиверче. Преди няколко месеца цените на читавите бяха 120-130+... Ако пък искаш гпс устройство то е обикновено на базата на PDA със софтуер. Излиза по скъпо. Имаш добри впечатления от виджитсу-сиименс такивата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Ако искаш да си взимаш няква от Германия недей.Не работят тук.Изобщо нямат сигнал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 За каква система имаш предвид - за автомобил, от тези пиемници дето имат връзка чрез "Синъо Зъбче" към мобилен телефон или просто обикновен примник. Моя съвет е - насочи се към някой от високите модели на Гармин. Разгледай и този линк: ЛИНК на него ще намериш отговор на доста от интерсуващите ти те въпроси. @kotoraАко искаш да си взимаш няква от Германия недей.Не работят тук.Изобщо нямат сигнал. Абсолютни глупости! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted October 28, 2007 Author Share Posted October 28, 2007 искам такова с мониторче , самостоятелно а не да се свързва с гсм Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Ако искаш да си взимаш няква от Германия недей.Не работят тук.Изобщо нямат сигнал. Хахахаха. Ей това беше най-компетентното изказване от всичките! Пич сериозно ти различаваш ли радио от GPS? Наясно ли си че системата работи на базата на сателити и такива има над цял свят - как мислиш иначе американците се ориентираха в близкия изток? искам такова с мониторче , самостоятелно а не да се свързва с гсм GPS системата има 2 основни компонента - софтуер и хардуер. Ако си купиш на Гармин нещата - приготви си дебела пачка за карти. Иначе аз ползвам един GPS receiver на holux и едно PDA (защото си имах PDA-то вече, и не е нищо особено като хардуер - 200MHz му е процесора, а има и на 800). За такава система е по-удобно да е по-големичък екрана и по възможност си избери нещо със стандартен 240х320 дисплей а не някакви екзотики с квадратен екран да не береш грижа. Говоря за PDA-та. Удобно е да се приплъзва екрана нагоре и да открива цяла клавиатура. Виж на HP имаше подобни модели но има и на HTC и Fujitsu Siemens. Fujitsu Siemens имат много як модел с добър процесор и екран 480х640 но беше цифра. Аз те съветвам да идеш в магазина на Стемо до панаира и да търсиш Ники - човека е много светнат и ще те ориентира какво да си вземеш. (Не го познавам лично но един приятел се знае и точно Ники ме ориентира кой модел на holux да си взема за GPS receiver). Но при всички положения е по-добре да си вземеш PDA + receiver (отделно или утройство с 2те вградено) отколкото на гармин джаджата защото има доста софтуер и карти за цялата страна вкл. Пловдив а при готовите системи може да ползваш само техния софтуер и техните карти. Аз в момента съм с IGo и съм доволен с изключение че не на всички улици имам номерата (на някои има на други не), Tomtom е по-доброто решение, само не ми е останало време да го инсталирам. За София вярната програма е Destinator. Ако имаш още въпроси - питай, дано мога да помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Хахахаха. Ей това беше най-компетентното изказване от всичките! Пич сериозно ти различаваш ли радио от GPS? Наясно ли си че системата работи на базата на сателити и такива има над цял свят - как мислиш иначе американците се ориентираха в близкия изток? Офтопик/ Американците вече направиха снаряд и куршум! (няма грешка - куршум) с GPS насочване. ...е...сигурно не е с немски GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Офтопик/ Американците вече направиха снаряд и куршум! (няма грешка - куршум) с GPS насочване. ...е...сигурно не е с немски GPS. 'Ибах тяхната мама... ама как ли 'зимат завоите ако се налага? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Аз в момента съм с IGo и съм доволен с изключение че не на всички улици имам номерата (на някои има на други не), Tomtom е по-доброто решение, само не ми е останало време да го инсталирам. За София вярната програма е Destinator. Ако имаш още въпроси - питай, дано мога да помогна. сега ако кажеш и от къде да си ги изтеглим..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 сега ако кажеш и от къде да си ги изтеглим..... и аз тва се зачудих, защото на мойто Igoима свястна карта само за София. За нито един друг град в БГ, вкойто съм бил и ми е потрябвала навигацията не е имало нещо повече от главните републикански пътища. Поради тази причина ще пробвам ТомТом дали е картографирал и другите части на България.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 На мен един приятел ми ги даде, каза че от някакъв руски сайт ги е свалял. 4pda.ru май беше, трябваше регистрация във форума и имаше 1-2 въпроса на руски и тва е... може и да се бъркам, но това си спомням аз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Относно картите за GPS-системата - хубави има само на географски обекти.За градовете в Бг хубави карти няма.Най-хубавото, което можете да си намерите е в Гугъл Ърт, или да си намерите KH-14(това мисля е най-новата версия на програмата, ама крак не знам отде ще търсите), която има опция за директно прехвърляне към повечето GPS системи. Ако някой има познати в ПСС - да пита тях, те наскоро въведоха много добра система, както и карти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 http://forum.pocketbulgaria.com/ Има страшно много информация по темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Хахахаха. Ей това беше най-компетентното изказване от всичките! Пич сериозно ти различаваш ли радио от GPS? Наясно ли си че системата работи на базата на сателити и такива има над цял свят - как мислиш иначе американците се ориентираха в близкия изток?GPS системата има 2 основни компонента - софтуер и хардуер. Ако си купиш на Гармин нещата - приготви си дебела пачка за карти. Иначе аз ползвам един GPS receiver на holux и едно PDA (защото си имах PDA-то вече, и не е нищо особено като хардуер - 200MHz му е процесора, а има и на 800). Глъпак не ти говоря за радио или квото и да било а азGPS дето може и през полето да те прекара ако му зададеш кординатите Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Глъпак не ти говоря за радио или квото и да било а азGPS дето може и през полето да те прекара ако му зададеш кординатите И кво? Немските нямат обхват тука? Я пак? Да не бъркаш устройството с картите? Ама да "нямат сигнал"??? Да кажеш че няма карти поне с устройството което ти си виждал може да се съглася, тогава си купуваш карти за това устройство или по-точно за неговия софтуер и щракаш с пръсти, ама да нямат сигнал, просто по-голяма тъпотия не бях чувал, сериозно.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.