Deyan Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Нека в тази тема всеки,който е ползвал услугите на low cost компании от типа на EasyJet и WizzAir сподели своето мнение.Какви са предимствата и недостатъците на услугите,предлагани от тези бързоразвиващи се компании,как се прави резервация и не на последно място цени на билетите. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 28, 2007 Share Posted October 28, 2007 Аз съм летял с Easy Jet и Wizzair и България Еър. България Еър са има скапани рабити и шумни самолетите. Wizzz имат много готини Еърбуси, с прятно обслужване и вътре е сравнително тихо спрямо разнебитение боинг на българия еър. Easy Jet също имат новички самолети. Цените са най-добри на първите две но всичко зависи кога летиш колко време преди това ще си вземеш билета. Уиз Еър имат само онлайн букване на полетите. На българия еър няма смисъл да има давам сайта. A ми харесва че цените на Изи Джет са с вкл. такси. Това е на Уиз. Иизи Джет Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted October 28, 2007 Author Share Posted October 28, 2007 Хаха,за Bulgaria Air си абсолютно прав,стари боинги,кофти обслужване,неприемливи цени...затова искам да науча малко повече за тези лоу кост компании. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Low Cost компаниите имат ограничени маршрути. EasyJet от България, летят само до едно летище във Великобритания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Сега като направих справка на 2та сайта излиза че: 140.78 EUR - Wizzair ( без такса за обработка, която е 3 EUR ) €250.48 - Easy Jet дестинация - London Bulgaria Air се молех по-бързо да кацнем. защото имах чувството, че самолета ще се разпадне Незнам при др. самолети как е, но този с който летях беше като птица ( при излитане крилата така се тресяха, че все едно махаше за да излети ) П.С. Забравих да спомена, че датите са за след 2 месеца, а цените за отиване и връщане. ( Но има голяма разлика в това кой ден ще избереш.По някой път варира +/- 10 EURO ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted October 29, 2007 Author Share Posted October 29, 2007 140.78 EUR - Wizzair ( без такса за обработка, която е 3 EUR )€250.48 - Easy Jet дестинация - London Цената на билета зависи най-вече от датата,на която искаш да пътуваш.Колкото по-рано си направиш резервацията,толкова по-евтин е билета.Билет до Лондон има и за под 50 паунда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Ами да то по коледно време е скъпо. Иначе аз съм запланувал да се връщам до бг януари и ще летя за под 80паунда. С Easy Jet. Принципно толкова е с автобуса в едната посока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 My Air красиви стюардеси добри самолети ,отвратителни сандвичи(и пари искат за тях).Това ми е единствения достъп до Ниско тарифните компании.Сега ми се налага пак да летя с тях и нямам голямo желание но какво да се прави няма други изгодни полети(Милано,Болония).Не знам дали Хемус еър се води low-cost или не но от тях останах доволен.На отиване самолетчето беше супер малко 48 човека кожени седалки,хубаво хапване,телевизор.На връщане обаче всичко хубаво ама този витлов самолет ми е*а майката тракаше повече от влаковете на БДЖ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Понеже изниква едно пътуване до Будапеща,а в сайтовете които сте дали по-нагоре в темата има полети само до Лондон .Някой може ли да ми каже сайт на компания,която има полети от София до Будапеща и малко информация около компанията Изключваме Bulgaria Air естествено Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Понеже изниква едно пътуване до Будапеща,а в сайтовете които сте дали по-нагоре в темата има полети само до Лондон .Някой може ли да ми каже сайт на компания,която има полети от София до Будапеща и малко информация около компанията Изключваме България Ейр естествено http://wizzair.com http://www.malev.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Bulgaria Air се молех по-бързо да кацнем. защото имах чувството, чесамолета ще се разпадне Незнам при др. самолети как е, но този с който летях беше като птица ( при излитане крилата така се тресяха, че все едно махаше за да излети ) Абе малко се изхвърляш ми се струва летял съм над 5 пъти за лондон с българия ер самолетите са стари но не са баш толкова зле. Като цяло са доста читави машинките. Тва с крилата е абсолютно нормално става почти с всички самолети. А най добрата Low Cost компания в европа за мен е german wings абсолютно нови самолети добро обслужване ниски цени. Седалището им е на летище Бон/Кьон Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Абе малко се изхвърляш ми се струва летял съм над 5 пъти за лондон с българия ер самолетите са стари но не са баш толкова зле. Като цяло са доста читави машинките. Тва с крилата е абсолютно нормално става почти с всички самолети. А най добрата Low Cost компания в европа за мен е german wings абсолютно нови самолети добро обслужване ниски цени. Седалището им е на летище Бон/Кьон Летят ли до бг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
5starGeneral Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Летят ли до бг. щом им праа четка Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Учудвам се как някои хора тука говорят против България Еър. Дали е щото май по навик възприемате всички българско за лошо? Просто според мен е супер необосновано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Ами не. Просто при тях не стига че се плаща повече а летиш и с по раздрънкан самолет. Иначе пилотите са българи на почти всеки полет и на трите компании и се справят доста добре. И стюардесите са готини на трите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted November 4, 2007 Share Posted November 4, 2007 Ами аз и за самолетите специално не съм съгласен. Както и да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted March 26, 2008 Share Posted March 26, 2008 Интересува ме полет до манчестър от софия?! Спешничко е!!!!! МОже и да не е от лоу кост компаниите, но някой може ли да ми каже някоя сигурна фирма от която да си резервирам такъв полет. Ако и цената не висока ще е супер!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Интересува ме полет до манчестър от софия?! Спешничко е!!!!!МОже и да не е от лоу кост компаниите, но някой може ли да ми каже някоя сигурна фирма от която да си резервирам такъв полет. Ако и цената не висока ще е супер!! $121 + $128 taxes & fees = $249 per person Includes OrbitzTLC Alerts Leave Thu, Apr 10 British Airways 1407 Depart: 7:20pm Arrive: 8:25pm Manchester, United Kingdom (MAN) London, United Kingdom (LHR) 1 stop Economy 1hr 5min Airbus A319 View seats Change planes. Time between flights: 12hr 5min British Airways 890 Depart: 8:30am Arrive: 1:40pm London, United Kingdom (LHR) Sofia, Bulgaria (SOF) Economy 3hr 10min Airbus A321 View seats Total duration: 16hr 20min This is an overnight flight. Това аз намерих, евтино си е някак, ама трябва да сменяш 2 полета. А какво е това нежелание да се пътува с България Еър? Ама добре, като не щеш, ще трябва да сменяш. Да не мислиш, че всички елитни авиокомпании си летят редовно от София до Манчестър? По принцип ако изобщо става въпрос за София, компаниите си летят до т.нар. хъбове - за Луфтханса Мюнхен, за Бритиш Еъруейз Лондон, за Еър Франс Париж и т.н. Идеята ми е, че като не искаш да летиш с българска авиокомпания трябва да се прикачваш на друго европейско летище, което води до оскъпяване на билета (летищни такси и повече размотаване). http://www.sidestep.com -> 208 с BGAIR, 246 c BritAirways http://www.flybulgaria.bg/bg/tickets/manch...sh%20Airways-60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 121 + $128 taxes & fees = $249 per person Includes OrbitzTLC Alerts Leave Thu, Apr 10 British Airways 1407 Depart: 7:20pm Arrive: 8:25pm Manchester, United Kingdom (MAN) London, United Kingdom (LHR) 1 stop Economy 1hr 5min Airbus A319 View seats Change planes. Time between flights: 12hr 5min British Airways 890 Depart: 8:30am Arrive: 1:40pm London, United Kingdom (LHR) Sofia, Bulgaria (SOF) Economy 3hr 10min Airbus A321 View seats Total duration: 16hr 20min This is an overnight flight. Това аз намерих, евтино си е някак, ама трябва да сменяш 2 полета. А какво е това нежелание да се пътува с България Еър? Ама добре, като не щеш, ще трябва да сменяш. Да не мислиш, че всички елитни авиокомпании си летят редовно от София до Манчестър? По принцип ако изобщо става въпрос за София, компаниите си летят до т.нар. хъбове - за Луфтханса Мюнхен, за Бритиш Еъруейз Лондон, за Еър Франс Париж и т.н. Идеята ми е, че като не искаш да летиш с българска авиокомпания трябва да се прикачваш на друго европейско летище, което води до оскъпяване на билета (летищни такси и повече размотаване). http://www.sidestep.com -> 208 с BGAIR, 246 c BritAirways http://www.flybulgaria.bg/bg/tickets/manch...sh%20Airways-60 това с червеното от къде го намери, аз лично толкова ниска цена никъде не видях и друго, значи аз не съм казал че не искам с бг еър, в крайна сметка сигурно с тях ще летя, въпроса ми беше дали има по-евтин и съответно не много неудобен начин да се направи това пътуване?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Аз си резервирах към Wizzair билет до Рим ,отиване и връщане ,за смешните пари от 130 лв.Майка ми летя с тях и е доволна,вярно че няма закуски и сокчета ,но идва по-евтино от автобус и то в едната посока.Иначе летят с сравнително нови самолети ,с бг екипажи. Аз летя на 20 .05 и катосе върна ,ще споделя мнения Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 това с червеното от къде го намери, аз лично толкова ниска цена никъде не видях и друго, значи аз не съм казал че не искам с бг еър, в крайна сметка сигурно с тях ще летя, въпроса ми беше дали има по-евтин и съответно не много неудобен начин да се направи това пътуване?! http://www.orbitz.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zweti_lettera Posted March 27, 2008 Share Posted March 27, 2008 Аз си резервирах към Wizzair билет до Рим ,отиване и връщане ,за смешните пари от 130 лв.Майка ми летя с тях и е доволна,вярно че няма закуски и сокчета ,но идва по-евтино от автобус и то в едната посока.Иначе летят с сравнително нови самолети ,с бг екипажи. Аз летя на 20 .05 и катосе върна ,ще споделя мнения Аз си резервирах към Wizzair билет до Рим ,отиване и връщане ,за смешните пари от 130 лв.Майка ми летя с тях и е доволна,вярно че няма закуски и сокчета ,но идва по-евтино от автобус и то в едната посока.Иначе летят с сравнително нови самолети ,с бг екипажи. Аз летя на 20 .05 и катосе върна ,ще споделя мнения Наскоро летях с Уizzair точно до Рим и обратно и съм на мнение, че обслужването име точно като за 130 лв. Като нямам предвид това, че няма сокчета и закуски. Просто си е обслужване като за евтин полет. Не бих го повторила. Обичам си България Еър, независимо от противоречивите мнения за тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adibas Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 Искам да ви питам нещо, взех си билет за манчестър от софия, не излезна мн евтино щото мн бързах да тръгвам и както знаете цените са по-скъпи когато се заминава в по-скорошен период. Въпроса ми е следния, понеже съм пътувал за англия преди 3 години и тогава си ми издадоха картонен билет - т.нар. бордна карта а сега билета е просто електронен и се принти по пощата и ми обясниха че само номера горе в средата е важен ... и после на чекин-га на летището ще ми издадат бодрната карта, та мисълта ми е има ли вариант да се обадя примерно в България Еър и да видя дали билета си е купен и всичко е точно...в смисъл възможно ли е такава проверка да ми направят ....щото платих 500 и косур лева а ми дадаха само някав си билет по пощата... ...може да ви се стори мн смешно ама искам да си проверя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 няма да имаш проблеми с електронния билет - той няма никаква стойност - важно е дали твоето име го има в компютъра на кака-та дето е на чек-ин-а... Демек и без тези два хвърчащи листа дето са ти ги пратили на пощата, а само с паспорта може да си вземеш бордната карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted April 3, 2008 Share Posted April 3, 2008 ......... а сега билета е просто електронен и се принти по пощата и ми обясниха че само номера горе в средата е важен ... и после на чекин-га на летището ще ми издадат бодрната карта, та мисълта ми е има ли вариант да се обадя примерно в България Еър и да видя дали билета си е купен и всичко е точно...в смисъл възможно ли е такава проверка да ми направят....щото платих 500 и косур лева а ми дадаха само някав си билет по пощата... ...може да ви се стори мн смешно ама искам да си проверя Не е смешно. Аз пътувах за Швейцария около Нова година. Беше ми за пръв път със самолет и изпитвах същите съмнения като теб, защото се разделих с цяла заплата за билет и на мен накрая ми дадоха само разпечатан от принтера лист хартия с цялата необходима информация Но ще трябва да ги преодолееш и да се довериш на авиокомпанията. След като вече имаш номер вече си в системата и на чекинга ще те чакат любезните служителки с бордната ти карта Оттам нататък всичко е само полет и хубави спомени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.