fiko_pld Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Проблема е ,че ми испляскаха два кондензатора на дъното и си мисля ,че заради тях не мога да си преинсталирам WINDOWSA . Проблема е ,че преинсталацията стига до WINDOWS STARTING ,там на синия прозорец ,след тожа излиза черен прозорец, след което пак син и в горния ляв ъгъл ми изписва ,това съобщение ''stop coooo221 unknown Hard Eror /sistemRoot/Sistem32/ntdll.dll'' Консултирах се с един познат ,който се занимава с компютри и ми каза ,че проблема идвал от кондензаторите . Eто кои избухнаха : А самите кондензатори са гръмнали заради ЗАХРАНВАНЕТО . Та молбата ми е ,може ли някой от вас да направи тази манипулация ,със смяната на кондезаторите или да си купувам ново дъно и захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Най-сигурен показател за гръмнал кондинзатор е, ако той е раздут и има течност изтекла от него. Ако е взел да се надува значи го пиши заминал. Ако твоите конданзатори са в горно-посочения вид. Запиши им параметрите, най-вече капацитета(числото преди µF, микрофаради) е важен и отиваш в някой магазин за електроника в града, например Кузмов, Конрад. Там ще ти предложат да купиш нови кондензатори(Не са по скъпи от лев, два като част). Ако нямат със същия капацитет вземи с малко по-голям. След това отиваш в най-близкия до вас сервиз за ремонт на телевизори, аудио и ДВД-та, като си взел с теб новите кондензатори и проблемното дъно. Ще ти ги сменят за 5 лева макс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonitec Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Да добавя, че като ги купуваш освен капацитета им гледай да са за 108 С. За дънните платки са такива. Смяната е доста лесна, но ако не ти се занимава съвета на ant9 е доста добър. Сменял съм на няколко дъна и до сега не е имало фира, така че не се отказвай от старото дъно само заради това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 А бе, не е само капацитетът и температурата дето се гледат на кондензаторите. Може да се варира в определени граници и няма да е фатално. Имат и напрежение, но най важното при точно този тип кондензатори е да са ниско емисионни - Low ESR. Точно заради това са и по-скъпи. И не само надуването (изтичането) отгоре означава че са свършили. Същата вероятност има кондензаторът да се надуе отдолу, откъм платката, а там се вижда по-трудно. Просто кондензаторът се надига и вече не лежи плътно на платката. Затова е необходимо да се огледа по-внимателно. Ако пък са изтекли по-сериозно, така че да е олята и дънната платка (има нещо като изсъхнала локвичка около кондензатора), дъното е за изхвърляне, защото електролитът разяжда пътечките, а това е вече непоправимо. Иначе смяната не е нещо особено, но си е играчка. Така съм съживявал и дъна, и видеокарти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Малко извън темата, но да ви попитам знаете ли къде в Пловдив продават "твърди" кондензатори (solid capacitor) ако вообще някъде има...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 - Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 Ела ,ще ти ги сменя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiko_pld Posted October 30, 2007 Author Share Posted October 30, 2007 Да ,Проблема се оказа ,че е от диска с уиндоус. Но кондензаторите още са испляска ли ,това проблем ли е ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Еми щом не ти правят проблем значи не са ... но е по-добре да ги подмениш ... защото както ти казаха един от възможните изходи когато се прецакат е да изтече електролит и да ти прецака дъното (доколкото разбрах). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.