Jump to content
BulForum.com

един добър часовникар в Пловдив

Grosmaster

Recommended Posts

Ако знаете, някой добър, ама найстина добър, чавовникар на механични часовници в Пловдив пишете.

Имам тук един доста скъп часовник с много лек проблеми и ми се иска да го занаса на опитен майстор а не на някой калфа ;)

В "Капана", на уличката, която минава зад гърба на "Макалали" и излиза на подлеза при тунела, има едно златарско и часовникарско ателие - държат го двама старци, арменци.Досега нямам оплквания от тях, наистина са много добри и работят евтино(за изработка на бижу по поръчка ми взеха 25 лв с техен материал, за цялостен ремонт на стар, ама много стар "Полет" ми взеха 37, при положение, че вече не се намират части в Бг.

Ако знаете, някой добър, ама найстина добър, чавовникар на механични часовници в Пловдив пишете.

Имам тук един доста скъп часовник с много лек проблеми и ми се иска да го занаса на опитен майстор а не на някой калфа ;)

Направо слез при часовникаря на Джулиани. Едва ли някой пипа по-скъпи часовници от него. Магазина е срещу входа на джамията, вероятно го знаеш

Направо слез при часовникаря на Джулиани. Едва ли някой пипа по-скъпи часовници от него. Магазина е срещу входа на джамията, вероятно го знаеш

Да бе знам го, за този не искам и да чувам.

Преди 2г. му нося един златен дамски часовник, за смяна на батерията и изрично му казах, че искам батерия която да кара поне на половината на оригиналната (с оригиналната часовника изкара 5г.)

Та тогава ми даде уж най-добрата и скъпа батерия (15лв.) и след няма и 4м. батерията си замина.

А преди това бяха едни.... тя щяла да изкара повече от оригиналната защото била такава ...... пълни глупости.

и аз те съветвам да отидеш до часовникаря на джулиани , носил съм му часовници за по ~4000лв и никога не ме е било страх че ще им направи нещо а и да съдиш по 1 батерия за часовникаря според мене е глупаво... представи си че батерията е била дефектна .

джулиани е магазина с традиции така да се каже няма да вземат случаен човек на работа в това можеш да бъдеш сигурен

Колега точно пък от батерия..Тва като един, дето ходил да псува майстора, че му продал крушка за фар, която не изкарала 1 година ;) Все пак часовникаря не е произвел батерията и не може да е отговорен, ако е била дефектна или ако часовника ти е по някаква причина с повишена консумация.

Колега точно пък от батерия..Тва като един, дето ходил да псува майстора, че му продал крушка за фар, която не изкарала 1 година ;) Все пак часовникаря не е произвел батерията и не може да е отговорен, ако е била дефектна или ако часовника ти е по някаква причина с повишена консумация.

Нали отивам за това при него, защото е компетентен в тази част. То ако в това беше въпроса и аз щях да си сменя батерията тогава. Той като майстор трябва да си следи стоката за качеството, все пак за това взема пари. Но както и да е, днес мога да мина през пак през него ако ми остане време и ще пиша какво е станало.

Значи аз съм ходил в едно часовникарско ателие, което е по 2-рата уличка в ляво от Джумаята, срещу енергото , работи един арменец , бяха ми го препоръчали ......... но аз не го препоръчвам :lol: . Часовникът ми не е кой знае какво - лимитирана серия на Ориент , преди 5 години ми излезе малко над 700 лева, но си го харесвам . По едно време започна да пропуска вода миналата година (почти не го бях свалял от ръката до този момент) , не ми се ходеше до София за това само и отидох при този арменец . Разглоби го пред мен ( той е прозрачен отдолу , виждат му се джунджурийте ) , каза че някакво уплътнение на колелцето за сверяване пропуснало , оставих му го . Отидох след седмица (трябвало да поръча това специално ,защото други не ставали ) , поиска 60 лева и готово . Прибирам се аз , и от любопитство издърпах колелцето (все едно да си сверя датата) за да си видя новото уплътнение (старото се виждаше едно такова черно плътно ) и какво констатирам : уплътнение както се виждаше старото - няма , има прозрачна гъвкава маса като силикон ! :angry1 Отивам при тоя келеш да му троша главата , имаше една мадама вътре - само тя го спаси да не го хвана за гушата (пък и мене май като се замисля , после щеше да стане една ..... съдилища-мадилища , не е истина ! ) , онзи взе нещо да ми хълца че нямало такова никъде , трябвало да се поръча от Япония, други не ставали, взел ми толкова защото от водата която влязла някаква друга част по самонавиващият механизъм сдала багажа ........... хълца ми над един час всякакви глупости .Беше ми дал някаква "гаранция" за 6 месеца като си го взимах , после я удължи на 1 година ..... , както и да е тръгнах си след час и нещо (просто ми писна да му гледам жалната физиономия). Часовника - наистина цепеше секундата след тоя "ремонт" , но май само това. Кара ... незнам колко време , но под 2 месец и изведнъж - спря. Отивам аз отново при тоя бонговец , взе го той имал много работа незнам какво си ......- дадох му 1 ден срок , отивам на следващият ден - часовникът работи ... всичко точно. След месец -два : пак същата история. Понеже една грешка не я правя по 2 пъти , отидох при тоя келеш и си взех парите. И захвърлих чаосвника в гардероба. След Нова Година се пресетих за него , питах една позната (знаех че тя си беше носила нейният някъде ) - тя ми препоръча един майстор на главната. От пощата като тръгнеш към Джумаята , от лявата страна има една тясна уличка/пресечка/вход , на ъгълчето където е магазина на Дika . Отивам аз там , човекът го разглоби , каза си че така външно всичко е ок , ще трябва да го разглобява нацяло , да отида след 4 дена. Отивам аз , той ме пита - " на кой аматьор си носил часовника ? " . Казвам му . Той : " хмм, онзи уж е добър, но е сглобил неправилно механизма, затова ти спира след време ". Намери ми и уплътнение за колелцето, смени и това на капачето , защото оня пу**овец сложил и там силикон вместо ново уплътнение , оправи го момчето , вече 10 месеца нямам забележки - цепи секундата и не ми пропуска вода.

Внимавай с часовникаря на джулиани. Определя цената според това колко ти е скъп часовника. Препорачвам часовникаря в кичука отстрани до белите брези. Възрастен е, разбира и работи евтино.

джулианския е селска хиена

арменският симпатяга не е особено коректен

ако има международна гаранция, го занеси кадето му важи, ако няма - поне на тези двамата не го давай

За такава работа, момчета, само в София. На мен тоя джулианския 2 часовника ми окепазява и в София ги нося, добре че бяха гаранционни, та ги оправиха.

Направо съм бесен, днес отидох и му нося часовника и ме разпитва от къде го имам, от кой съм го купил и все неща от този сорт, който не му влизаха в работата :angry1

В същото време ми каза, че не ми давал гаранция че часовника щял да стане (като че ли кой знае какъв животоспасяваш ремонт ще му прави), а аз отивам само заради това че ми изостава с 5мин. на 24ч. Зачудих се мното от това което ми каза, и започна да го мъчи да го отваря некадърника и му надра задния капак :angry1

Само като видях и откачих, и си взех часовника, и гледах се си тръгна по най-бързия начин, че чайника ми беше кипнал и не знам кво щях да го правя...

Утре ще чака снимки да се видите и вие последстията от некадърен опит за отваряте :angry1

/offtopic

Леле, ако часовникът ти не евтин......... незнам . Аз сигурно щях да си взема пари от тоя кретен дето го е повредил .На такива дръвници - това им е цаката да знаеш. С него няма какво да се занимаваш - направо с шефа на фирмата говориш , зимаш парите и оня не вярвам да се задържи дълго след това там. Дай снимки да видим как го е окалпазил некадърника.

Значи аз съм ходил в едно часовникарско ателие, което е по 2-рата уличка в ляво от Джумаята, срещу енергото , работи един арменец , бяха ми го препоръчали ......... но аз не го препоръчвам :lol: . Часовникът ми не е кой знае какво - лимитирана серия на Ориент , преди 5 години ми излезе малко над 700 лева, но си го харесвам . По едно време започна да пропуска вода миналата година (почти не го бях свалял от ръката до този момент) , не ми се ходеше до София за това само и отидох при този арменец . Разглоби го пред мен ( той е прозрачен отдолу , виждат му се джунджурийте ) , каза че някакво уплътнение на колелцето за сверяване пропуснало , оставих му го . Отидох след седмица (трябвало да поръча това специално ,защото други не ставали ) , поиска 60 лева и готово . Прибирам се аз , и от любопитство издърпах колелцето (все едно да си сверя датата) за да си видя новото уплътнение (старото се виждаше едно такова черно плътно ) и какво констатирам : уплътнение както се виждаше старото - няма , има прозрачна гъвкава маса като силикон ! :angry1 Отивам при тоя келеш да му троша главата , имаше една мадама вътре - само тя го спаси да не го хвана за гушата (пък и мене май като се замисля , после щеше да стане една ..... съдилища-мадилища , не е истина ! ) , онзи взе нещо да ми хълца че нямало такова никъде , трябвало да се поръча от Япония, други не ставали, взел ми толкова защото от водата която влязла някаква друга част по самонавиващият механизъм сдала багажа ........... хълца ми над един час всякакви глупости .Беше ми дал някаква "гаранция" за 6 месеца като си го взимах , после я удължи на 1 година ..... , както и да е тръгнах си след час и нещо (просто ми писна да му гледам жалната физиономия). Часовника - наистина цепеше секундата след тоя "ремонт" , но май само това. Кара ... незнам колко време , но под 2 месец и изведнъж - спря. Отивам аз отново при тоя бонговец , взе го той имал много работа незнам какво си ......- дадох му 1 ден срок , отивам на следващият ден - часовникът работи ... всичко точно. След месец -два : пак същата история. Понеже една грешка не я правя по 2 пъти , отидох при тоя келеш и си взех парите. И захвърлих чаосвника в гардероба. След Нова Година се пресетих за него , питах една позната (знаех че тя си беше носила нейният някъде ) - тя ми препоръча един майстор на главната. От пощата като тръгнеш към Джумаята , от лявата страна има една тясна уличка/пресечка/вход , на ъгълчето където е магазина на Дika . Отивам аз там , човекът го разглоби , каза си че така външно всичко е ок , ще трябва да го разглобява нацяло , да отида след 4 дена. Отивам аз , той ме пита - " на кой аматьор си носил часовника ? " . Казвам му . Той : " хмм, онзи уж е добър, но е сглобил неправилно механизма, затова ти спира след време ". Намери ми и уплътнение за колелцето, смени и това на капачето , защото оня пу**овец сложил и там силикон вместо ново уплътнение , оправи го момчето , вече 10 месеца нямам забележки - цепи секундата и не ми пропуска вода.

При кой арменец - младия или дъртия? Защото за дъртия арменец само хубави неща съм чувал. Чичо ми при него си оправи едно умряло Сейко 5, което вече поне 12-13 години работи безотказно. Направо съм учуден от това, което ти се е случило. Ако е при младия е възможно, но дъртия да прави такива издънки :unsure:

Ами незнам кой е бил , но беше един и същи всичките пъти. Друг не съм заварвал там . Миналата година през лятото стана тази случка.... не си го спомням точно бонгото , около 40-те някъде мисля беше , може малко и отгоре. Сещам се само, че се чудих дали да не му чупя първо челюста дето ме е лъгал или ръката дето ми е слагала силикон по чаосвника. Така като се замисля, да - малко над 40 ми изглеждаше. Младия ли е , стария ли е - незнам и вече не ме интересува. Некадърник беше и това е.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...