sMARTBomber Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 Значи днес инсталирах на един приятел Windows 2003 Enterprise @Workstation. По време на инсталацията бях сложил в неговия Rack моя HDD за да мога да копирам разни програми на неговия. След като завършихме, накъдрихме и накиччихме Виновдса с всички гъзарийки, свалих моя хард и сложихме в Rack-a стария му хард (Quantum 1.5GB). Обаче след като стартирахме системата, Win-a изпищя че е намерил харда, но в explorer-a Нищо не се показа като устройство, отгоре на всичко, си бяха старите Letters на 3-те дяла: C, E,F от големия му хард, а пък D,G,H бяха дяловете на моя хард преди да го махна. И сега D въобще не присъства. Въпроса ми е: има ли някаква настройка или опция, макар че ме съмнява, която да Rrefresh-не по някакъв начин дяловете. PS: Под DOS излиза и се чете малкя хард, само че го слага преди големия като буква, което ми се стори странно, при положение че големия е Master... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 може би трябва да се съсредоточиш първо защо ДОС го слага преди големия като буква.. т.е. искаш да кажеш че малкия е C:, а големия е D,E,F ли? Виж ако малкия не е вързан на IDE0 (а големия на IDE1), тогава сигурно нещо по формата на партишъните прави проблема, но така не мога да ти кажа нищо. Пробвай пусни един fdisk и разгледай вида на всички партишъни, или пък с Partition Magic ги разгледай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 26, 2004 Author Share Posted January 26, 2004 Точно така малкия е С, а големия e D,E,F но само под ДОС. Иначе под win се вижда само големия и то като C,E,F (CD-то е I:) все едно че D е резервирано за нещо и не го дава мамка му, не мисля това да е от партишъните, защото преди да сложа новия windows на старото XP всичко се виждаше нормално. Сънмява ме да не би да е спряно нещо от services, понеже който е слагал 2003 знае че се пускат доста неща от там, които по default са спрени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP - Team Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 Problema ti e v tova ce windows 2003 po default e nastroen da ne prisvoqva bukvi na novite hard diskove a sam prqbva da si giprisvoish 1. pusni My Computer 2. vlez v C:\Windows\System32 3. pusni "diskmgmt.msc" 4. slozi koqto bukva iskash na noviq hard Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted January 26, 2004 Author Share Posted January 26, 2004 Problema ti e v tova ce windows 2003 po default e nastroen da ne prisvoqva bukvi na novite hard diskove a sam prqbva da si giprisvoish 1. pusni My Computer 2. vlez v C:\Windows\System32 3. pusni "diskmgmt.msc" 4. slozi koqto bukva iskash na noviq hard RIP - Team ПРЕЗИДЕНТ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 26, 2004 Share Posted January 26, 2004 ок--- проблема ти е решен явно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.