Jump to content
BulForum.com

Бзжична клавиатура и мишка

Recommended Posts

Та значи и аз се сдобих тия дни с безжичен комплект клавиатура и лазерна мишка и понеже до сега винаги съм работил на жични такива развих нещо като параноя, че всеки момент батериите ще паднат и ще трябва да разглабям дистанционното на телевизора. Та въпросът ми е колко карат да речем батерии Duracell съответно на мишката и клавиатурата и има ли смисъл да слагам акумулаторни :confused

Абе от акумолаторни винаги има смисъл, ама и аз заради тая параноя се сдобих с особено скъпи жични и сега не ми се сменят... :)

Вземи си едни резервни да си имаш

и си ползвай спокойно придобивките (честито)

като се скапят ще разбереш колко карат

а и ще имаш резервни

а и ти препоръчвам да си вземеш акумулаторни

Много зависи от мишката и какви батерии ползва.

Има мишки, ползващи вградени Li-Ion такива, които се зареждат на настолно зарядно. Мойта е такава, Logitech, и с един заряд кара средно 5-6 дена. Най-много ми е изкарвала по 8 дни при по-нормална работа, но откакто съм с по-хубав пад и я ползвам по-често и дори някоя игрица за 3-4 часа веднъж в седмицата, кара по 5 дни. Но това дали ще свърши батерията не е проблем, защото при вградена батерия, ако в края или средата на деня ти откаже мишката, точно 5-6 минути да я сложа на зарядната станция и ще изкарам до края на деня, когато за през нощта докато спя ще я сложа да се зарежда (зареждането трая 90 минути някъде, но все пак често се случва такъв период да имам само през нощта :) )

На MS мишките доколкото знам, карат по няколко месеца с един заряд.

С отделни батерии предполагам ще кара достатъчно, примерно месец..

Относително е- мишката ми /А4/ кара с 2 rechargeable батерии/по 1400 mAh/ около седмица. Клавиатурата /пак А4/ е с 2 обикновени алкални батерии, които сложих като я купих/ преди 2-3 месеца/.

Относително е- мишката ми /А4/ кара с 2 rechargeable батерии/по 1400 mAh/ около седмица. Клавиатурата /пак А4/ е с 2 обикновени алкални батерии, които сложих като я купих/ преди 2-3 месеца/.

Благодаря за информацията, точно това ми трябваше. Понеже клавиатурата ми стои през 90% от времето до компютъра бях решил да й сложа 1 букса отзад и да и пусна захранване от компютъра(нали и без това PS2тата сега така си и седят пък си имат 5В), та само когато откача буксата да работи на батерии, добра идея според мен ама след като работи толкоз време с едни батерии просто няма смисъл да се трепе човек да разбутва нещо, което е и в гаранция все още :bgrin: . За мишката, обече, май трябва да се измисли нещо, че без акумулатори само ще пълня буркана на Конрад за изхабени батерии :D

@tedy - понеже взе да ми става навик да правя всичко по сложния начин и ми се ще да си направя точно такава мишка, която да се зарежда без да се вадят батериите, ако не ти е проблем можеш ли да направиш 1-2 снимки на твойта къде са и точно пинчетата за зареждане и как точно изглежда зарядното, за да видя дали е приложимо и за мойта :tongue

@tedy - понеже взе да ми става навик да правя всичко по сложния начин и ми се ще да си направя точно такава мишка, която да се зарежда без да се вадят батериите, ако не ти е проблем можеш ли да направиш 1-2 снимки на твойта къде са и точно пинчетата за зареждане и как точно изглежда зарядното, за да видя дали е приложимо и за мойта :tongue

Не знам какво целиш точно да направиш, но ето снимки от нета:

Мишката отдолу

Зарядното

Просто си купи акумулаторни батерии, поне два чифта, като свърши единия, докато го зареждаш да ползваш другия чифт.

Благодаря :) .

Ами това, което си мисля, е да набутам в мишката акумулатори и да изкарам 2 площадки както е на мишката на картинката през които да се зарежда на нещо като поставка. Трябва да помисля, че може и да излезе нещо... :blink:

• 3 weeks later...

Aбе имам проблем. Закупих си това. Само че не иска да ми направи връзка с клавиатурата. С мишката прави. Батериите и на двете са Duracell някви, сега съм сложил едни да се зареждат и ще пробвам с тях. Duracell-а ги измерих 1.56в, което си е в нормите. Връзката я правя по следния начин: включвам ресиверчето в компа, натискам на мишката конект, намира я почва да бачка, натискам и на клавиатурата конект, но за 60сек които се търсят нея не я намира. Тя не дава никакъв признак на живот. Това го правя под виста ако има значение. Мога да пробвам и по ХП.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...