shondll Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Та значи и аз се сдобих тия дни с безжичен комплект клавиатура и лазерна мишка и понеже до сега винаги съм работил на жични такива развих нещо като параноя, че всеки момент батериите ще паднат и ще трябва да разглабям дистанционното на телевизора. Та въпросът ми е колко карат да речем батерии Duracell съответно на мишката и клавиатурата и има ли смисъл да слагам акумулаторни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Абе от акумолаторни винаги има смисъл, ама и аз заради тая параноя се сдобих с особено скъпи жични и сега не ми се сменят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
funakoshi Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Вземи си едни резервни да си имаш и си ползвай спокойно придобивките (честито) като се скапят ще разбереш колко карат а и ще имаш резервни а и ти препоръчвам да си вземеш акумулаторни Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Много зависи от мишката и какви батерии ползва. Има мишки, ползващи вградени Li-Ion такива, които се зареждат на настолно зарядно. Мойта е такава, Logitech, и с един заряд кара средно 5-6 дена. Най-много ми е изкарвала по 8 дни при по-нормална работа, но откакто съм с по-хубав пад и я ползвам по-често и дори някоя игрица за 3-4 часа веднъж в седмицата, кара по 5 дни. Но това дали ще свърши батерията не е проблем, защото при вградена батерия, ако в края или средата на деня ти откаже мишката, точно 5-6 минути да я сложа на зарядната станция и ще изкарам до края на деня, когато за през нощта докато спя ще я сложа да се зарежда (зареждането трая 90 минути някъде, но все пак често се случва такъв период да имам само през нощта ) На MS мишките доколкото знам, карат по няколко месеца с един заряд. С отделни батерии предполагам ще кара достатъчно, примерно месец.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Относително е- мишката ми /А4/ кара с 2 rechargeable батерии/по 1400 mAh/ около седмица. Клавиатурата /пак А4/ е с 2 обикновени алкални батерии, които сложих като я купих/ преди 2-3 месеца/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 21, 2007 Author Share Posted October 21, 2007 Относително е- мишката ми /А4/ кара с 2 rechargeable батерии/по 1400 mAh/ около седмица. Клавиатурата /пак А4/ е с 2 обикновени алкални батерии, които сложих като я купих/ преди 2-3 месеца/. Благодаря за информацията, точно това ми трябваше. Понеже клавиатурата ми стои през 90% от времето до компютъра бях решил да й сложа 1 букса отзад и да и пусна захранване от компютъра(нали и без това PS2тата сега така си и седят пък си имат 5В), та само когато откача буксата да работи на батерии, добра идея според мен ама след като работи толкоз време с едни батерии просто няма смисъл да се трепе човек да разбутва нещо, което е и в гаранция все още . За мишката, обече, май трябва да се измисли нещо, че без акумулатори само ще пълня буркана на Конрад за изхабени батерии @tedy - понеже взе да ми става навик да правя всичко по сложния начин и ми се ще да си направя точно такава мишка, която да се зарежда без да се вадят батериите, ако не ти е проблем можеш ли да направиш 1-2 снимки на твойта къде са и точно пинчетата за зареждане и как точно изглежда зарядното, за да видя дали е приложимо и за мойта Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 @tedy - понеже взе да ми става навик да правя всичко по сложния начин и ми се ще да си направя точно такава мишка, която да се зарежда без да се вадят батериите, ако не ти е проблем можеш ли да направиш 1-2 снимки на твойта къде са и точно пинчетата за зареждане и как точно изглежда зарядното, за да видя дали е приложимо и за мойта Не знам какво целиш точно да направиш, но ето снимки от нета: Мишката отдолу Зарядното Просто си купи акумулаторни батерии, поне два чифта, като свърши единия, докато го зареждаш да ползваш другия чифт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 21, 2007 Author Share Posted October 21, 2007 Благодаря . Ами това, което си мисля, е да набутам в мишката акумулатори и да изкарам 2 площадки както е на мишката на картинката през които да се зарежда на нещо като поставка. Трябва да помисля, че може и да излезе нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 6, 2007 Share Posted November 6, 2007 Aбе имам проблем. Закупих си това. Само че не иска да ми направи връзка с клавиатурата. С мишката прави. Батериите и на двете са Duracell някви, сега съм сложил едни да се зареждат и ще пробвам с тях. Duracell-а ги измерих 1.56в, което си е в нормите. Връзката я правя по следния начин: включвам ресиверчето в компа, натискам на мишката конект, намира я почва да бачка, натискам и на клавиатурата конект, но за 60сек които се търсят нея не я намира. Тя не дава никакъв признак на живот. Това го правя под виста ако има значение. Мога да пробвам и по ХП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.