Jump to content
BulForum.com

Проблем с DVD-RW. Моля за помощ!

Recommended Posts

Слагам си аз това http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Sp...ArticleId=12429 ,

на това:

Дънна платка Gigabyte GA-7S748 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

Видеокарта NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB)

Системна памет 768 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Xp-то го разпознава, пускам си Nero, за да запиша "Prison break S2", започва да си пише, пише, но изведнъж почва да ми насича движението на мишката. Мърдам, но Ц-Ц-Ц, не се движи, чак след 5-7 секунди дава това, което съм направил. Рестартвам( голяма грешка :angry1 :angry1 ) И... Няма DVD! Xp-то не разпознава нищо. Натискам бутончето. Ц-Ц-Ц , дори не иска да се отвори :blink: :blink:

Ако някой може да ми помогне, моля да пише. Евентуално, ако знае някой сервиз или... не знам :rolleyes:

провери си кабелите и ако не е от тях по добре си вземи ново, не ти препоръчвам сервиз

както и марката ЛЖ, имах проблеми с двд записвачка, направените записи се четяха само

от ЛЖ устройства.

провери си кабелите и ако не е от тях по добре си вземи ново, не ти препоръчвам сервиз

както и марката ЛЖ, имах проблеми с двд записвачка, направените записи се четяха само

от ЛЖ устройства.

Благодаря! Не е от кабелите :( Май вече съм назад с 50 кинта , а имах някаква надежда...

Благодаря! Не е от кабелите :( Май вече съм назад с 50 кинта , а имах някаква надежда...

Е гаранция няма ли?

Вземи една игла или изправи един кламер да отвориш тавата(някъде трябва да има една дупчица по панела, мушкаш там и натискаш :) ). Щом не пали и не вади тавата, явно си е заминала. Виж кабела за захранването и тествай с друг.

Успех! ;)

Е гаранция няма ли?

Вземи една игла или изправи един кламер да отвориш тавата(някъде трябва да има една дупчица по панела, мушкаш там и натискаш :) ). Щом не пали и не вади тавата, явно си е заминала. Виж кабела за захранването и тествай с друг.

Успех! ;)

Изтекла е гаранцията :( , издавих тавата (и диска, който беше вътре), но какво от това? За кабела съм сигурен,че си е наред, сложих на друг, но уви... :blink:

Изтекла е гаранцията :( , издавих тавата (и диска, който беше вътре), но какво от това? За кабела съм сигурен,че си е наред, сложих на друг, но уви... :blink:

Значи нямаш късмет :bgrin: Съжалявам.

Да не отварям нова тема:

С НЕК съм ND3550A

Не мога да пиша ДВД-та - дава ми Power calibration error

СД-та пише. ДА считам ли че е време да си купувам ново устройство?

Или да се боря да го чистя това.... Което е на кажи-речи година и нещо...

Сложих и новото НЕРО 8 така че не мисля че там е проблема...

Да не отварям нова тема:

С НЕК съм ND3550A

Не мога да пиша ДВД-та - дава ми Power calibration error

СД-та пише. ДА считам ли че е време да си купувам ново устройство?

Или да се боря да го чистя това.... Което е на кажи-речи година и нещо...

Сложих и новото НЕРО 8 така че не мисля че там е проблема...

Power calibration error - заминал е лазера => ново DVD. Ще почне и да не чете DVD-та (ако не е почнало вече). Запази си това все пак, да си пишеш CD-та когато се наложи. Ако не се лъжа, лазерите са отделни за всеки тип медия.

И мойто е същото, на мен ми исписа веднъж отворих го духна веднъж вътре че не го бях ползвал от много време, и после му смених кабела и си тръгна. Което принципно не пречи твойто да е заминало де... :)

Power calibration error - заминал е лазера => ново DVD. Ще почне и да не чете DVD-та (ако не е почнало вече). Запази си това все пак, да си пишеш CD-та когато се наложи. Ако не се лъжа, лазерите са отделни за всеки тип медия.

Мдааа приятелю, много ДВД-та не ги и чете като гледам. Предположението ми е правилно - ново устройство. И този път никакви евтини боклуци, никакви компромиси

Мдааа приятелю, много ДВД-та не ги и чете като гледам. Предположението ми е правилно - ново устройство. И този път никакви евтини боклуци, никакви компромиси

Баш ти да го кажеш, че то на компа ти има ли боклуци освен тая писачка :) .

Иначе към Нек и аз загубих доверие, особено като гледам кво става и тук колко хора се оплакват, и моя стария нек започна с тия мизерии след година и нещо ползване (то колко ли и беше ползван). Сега май са Optiarc, същите.

То като цени разликите вече са почти никакви, според мен и други мнения на тоя етап най-свестни са ASUS/Pioneer, аз съм с 1608P3S/IDE, от няколко месеца, без проблеми засега, но и за 1814BLT/SATA знам, че са добри, абе изобщо.. при мен и дъното, и видеото, и case-a, и двд-то са ми asus :P .

DVD+/-RW ASUS-1814BLT, DL, LS, SATA,Ret, Black

Това съблюдавам в ресет за 38 долара....

Нещо много евтино ми се види.... Искам вече спокойно да пиша DVD9 и да нямам грижи с медията...

Теди - съвети? Между другото теб ще те викам у нас за консултация, не можа така да продължава

И като гледам какви карти са изкарали 8800 ми се вие свят....

DVD+/-RW ASUS-1814BLT, DL, LS, SATA,Ret, Black

Асус досега не са ме подвеждали, затова си взех ей такава, бяла обаче, и съм мн доволен вече от 2-3 месеца, че и печата LS даже, като гледам и всичко чете(без дискети, ама не съм пробвал де ;) ), а бе за тия пари получаваш каквото пише, без малки неприятни изненади. Айде стига толко раклама да не бъда санкциониран за агитация :D

при мен и дъното, и видеото, и case-a, и двд-то са ми asus

хаха изоставам от теб, само по видеокарта, обаче пак на мен и тунера ми е Асус :P

Аз като си купувах записвачка и разглеждах тук-там, видях, че NEC и Plextor бяха най-добри. Близо 2 пъти по-добри от някой модели на другите производители и в писане и в четене и в надеждност на записаната информация. След тях беше BENQ, която използваше същата оптика като Plextor-a и след тях се нареждаха ASUS, Pioneer, LG, Samsung.

Явно нещата са се променили. Както и да е. Бих предпочел Plextor 1000 пъти пред Pioneer или ASUS. Pioneer освен да правят аудио озвучение и High-End плазмени телевизори, за друго не стават. Само името им е дълго.

Аз като си купувах записвачка и разглеждах тук-там, видях, че NEC и Plextor бяха най-добри. Близо 2 пъти по-добри от някой модели на другите производители и в писане и в четене и в надеждност на записаната информация. След тях беше BENQ, която използваше същата оптика като Plextor-a и след тях се нареждаха ASUS, Pioneer, LG, Samsung.

Явно нещата са се променили. Както и да е. Бих предпочел Plextor 1000 пъти пред Pioneer или ASUS. Pioneer освен да правят аудио озвучение и High-End плазмени телевизори, за друго не стават. Само името им е дълго.

Явно информацията ти е поне на година и половина или по-стара :)

И аз по онова време така знаех, затва и НЕК си купих тогава.

В момента всеки с малко разум, НЕ би купил Плекстор, който вече даже май не съществува като такава марка.

Нек-а сега е измежду най-големите дървета, може като Optiarc да се пооправят.. кой знае. Същото и за Liteon.

А що се отнася до ASUS, доколкото ми е известно (познавачите ще потвърдят ако е така) правят устройства с компоненти от Pioneer или поне са в някакви отношения.

Сам виждаш, че май в последно време оплакванията от НЕК многократно се увеличиха, дори от ЛГ не виждам толкова.

Сам виждаш, че май в последно време оплакванията от НЕК многократно се увеличиха, дори от ЛГ не виждам толкова.

Не знам за какво записване става дума ама от LG (старата записвачка) съм просто мн доволен - за година и половина съм записъл около 150тина сд и двд и брака беше 3 диска - при 1ия спря тока :angry1 , при втория зависна ПСто и остава само 1 провален, ама може и диска да беше зле :bgrin: . А и още по-старата, която пишеше СД онли и тя ми беше ЛГ :) . Може и да са евтини ама си работят като пушки :punk

А, и някой да не помисли че са развалени, все още си работят, просто съм фен на ASUS и SATA :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...