rargirov Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Слагам си аз това http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Sp...ArticleId=12429 , на това: Дънна платка Gigabyte GA-7S748 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Тип централен процесор AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ Видеокарта NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB) Системна памет 768 MB (PC3200 DDR SDRAM) Xp-то го разпознава, пускам си Nero, за да запиша "Prison break S2", започва да си пише, пише, но изведнъж почва да ми насича движението на мишката. Мърдам, но Ц-Ц-Ц, не се движи, чак след 5-7 секунди дава това, което съм направил. Рестартвам( голяма грешка ) И... Няма DVD! Xp-то не разпознава нищо. Натискам бутончето. Ц-Ц-Ц , дори не иска да се отвори Ако някой може да ми помогне, моля да пише. Евентуално, ако знае някой сервиз или... не знам Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel_1 Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 здр само едно устройство ли ти е или 2 на компютъра Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 По принцип имам две, но пробвах всякакви комбинации- с едно, с две - не става, не го разпознава дори не се отваря Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel_1 Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 прати ми на лична аск ако имаш да се разберем там Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 прати ми на лична аск ако имаш да се разберем там Ъ-Ъ-Ъ какво значи това? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavel_1 Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 icq nomer Link to comment Share on other sites More sharing options...
taz72 Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 здравей, виж дали се разпознава от биоса Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Пусни си icq здравей, виж дали се разпознава от биоса За съжаление- не Link to comment Share on other sites More sharing options...
taz72 Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 провери си кабелите и ако не е от тях по добре си вземи ново, не ти препоръчвам сервиз както и марката ЛЖ, имах проблеми с двд записвачка, направените записи се четяха само от ЛЖ устройства. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 провери си кабелите и ако не е от тях по добре си вземи ново, не ти препоръчвам сервизкакто и марката ЛЖ, имах проблеми с двд записвачка, направените записи се четяха само от ЛЖ устройства. Благодаря! Не е от кабелите Май вече съм назад с 50 кинта , а имах някаква надежда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Благодаря! Не е от кабелите Май вече съм назад с 50 кинта , а имах някаква надежда... Е гаранция няма ли? Вземи една игла или изправи един кламер да отвориш тавата(някъде трябва да има една дупчица по панела, мушкаш там и натискаш ). Щом не пали и не вади тавата, явно си е заминала. Виж кабела за захранването и тествай с друг. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Е гаранция няма ли?Вземи една игла или изправи един кламер да отвориш тавата(някъде трябва да има една дупчица по панела, мушкаш там и натискаш ). Щом не пали и не вади тавата, явно си е заминала. Виж кабела за захранването и тествай с друг. Успех! Изтекла е гаранцията , издавих тавата (и диска, който беше вътре), но какво от това? За кабела съм сигурен,че си е наред, сложих на друг, но уви... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Изтекла е гаранцията , издавих тавата (и диска, който беше вътре), но какво от това? За кабела съм сигурен,че си е наред, сложих на друг, но уви... Значи нямаш късмет Съжалявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Да не отварям нова тема: С НЕК съм ND3550A Не мога да пиша ДВД-та - дава ми Power calibration error СД-та пише. ДА считам ли че е време да си купувам ново устройство? Или да се боря да го чистя това.... Което е на кажи-речи година и нещо... Сложих и новото НЕРО 8 така че не мисля че там е проблема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Да не отварям нова тема: С НЕК съм ND3550A Не мога да пиша ДВД-та - дава ми Power calibration error СД-та пише. ДА считам ли че е време да си купувам ново устройство? Или да се боря да го чистя това.... Което е на кажи-речи година и нещо... Сложих и новото НЕРО 8 така че не мисля че там е проблема... Power calibration error - заминал е лазера => ново DVD. Ще почне и да не чете DVD-та (ако не е почнало вече). Запази си това все пак, да си пишеш CD-та когато се наложи. Ако не се лъжа, лазерите са отделни за всеки тип медия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 И мойто е същото, на мен ми исписа веднъж отворих го духна веднъж вътре че не го бях ползвал от много време, и после му смених кабела и си тръгна. Което принципно не пречи твойто да е заминало де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Power calibration error - заминал е лазера => ново DVD. Ще почне и да не чете DVD-та (ако не е почнало вече). Запази си това все пак, да си пишеш CD-та когато се наложи. Ако не се лъжа, лазерите са отделни за всеки тип медия. Мдааа приятелю, много ДВД-та не ги и чете като гледам. Предположението ми е правилно - ново устройство. И този път никакви евтини боклуци, никакви компромиси Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Мдааа приятелю, много ДВД-та не ги и чете като гледам. Предположението ми е правилно - ново устройство. И този път никакви евтини боклуци, никакви компромиси Баш ти да го кажеш, че то на компа ти има ли боклуци освен тая писачка . Иначе към Нек и аз загубих доверие, особено като гледам кво става и тук колко хора се оплакват, и моя стария нек започна с тия мизерии след година и нещо ползване (то колко ли и беше ползван). Сега май са Optiarc, същите. То като цени разликите вече са почти никакви, според мен и други мнения на тоя етап най-свестни са ASUS/Pioneer, аз съм с 1608P3S/IDE, от няколко месеца, без проблеми засега, но и за 1814BLT/SATA знам, че са добри, абе изобщо.. при мен и дъното, и видеото, и case-a, и двд-то са ми asus . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 DVD+/-RW ASUS-1814BLT, DL, LS, SATA,Ret, Black Това съблюдавам в ресет за 38 долара.... Нещо много евтино ми се види.... Искам вече спокойно да пиша DVD9 и да нямам грижи с медията... Теди - съвети? Между другото теб ще те викам у нас за консултация, не можа така да продължава И като гледам какви карти са изкарали 8800 ми се вие свят.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 DVD+/-RW ASUS-1814BLT, DL, LS, SATA,Ret, Black Асус досега не са ме подвеждали, затова си взех ей такава, бяла обаче, и съм мн доволен вече от 2-3 месеца, че и печата LS даже, като гледам и всичко чете(без дискети, ама не съм пробвал де ), а бе за тия пари получаваш каквото пише, без малки неприятни изненади. Айде стига толко раклама да не бъда санкциониран за агитация при мен и дъното, и видеото, и case-a, и двд-то са ми asus хаха изоставам от теб, само по видеокарта, обаче пак на мен и тунера ми е Асус Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Аз като си купувах записвачка и разглеждах тук-там, видях, че NEC и Plextor бяха най-добри. Близо 2 пъти по-добри от някой модели на другите производители и в писане и в четене и в надеждност на записаната информация. След тях беше BENQ, която използваше същата оптика като Plextor-a и след тях се нареждаха ASUS, Pioneer, LG, Samsung. Явно нещата са се променили. Както и да е. Бих предпочел Plextor 1000 пъти пред Pioneer или ASUS. Pioneer освен да правят аудио озвучение и High-End плазмени телевизори, за друго не стават. Само името им е дълго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 Аз като си купувах записвачка и разглеждах тук-там, видях, че NEC и Plextor бяха най-добри. Близо 2 пъти по-добри от някой модели на другите производители и в писане и в четене и в надеждност на записаната информация. След тях беше BENQ, която използваше същата оптика като Plextor-a и след тях се нареждаха ASUS, Pioneer, LG, Samsung. Явно нещата са се променили. Както и да е. Бих предпочел Plextor 1000 пъти пред Pioneer или ASUS. Pioneer освен да правят аудио озвучение и High-End плазмени телевизори, за друго не стават. Само името им е дълго. Явно информацията ти е поне на година и половина или по-стара И аз по онова време така знаех, затва и НЕК си купих тогава. В момента всеки с малко разум, НЕ би купил Плекстор, който вече даже май не съществува като такава марка. Нек-а сега е измежду най-големите дървета, може като Optiarc да се пооправят.. кой знае. Същото и за Liteon. А що се отнася до ASUS, доколкото ми е известно (познавачите ще потвърдят ако е така) правят устройства с компоненти от Pioneer или поне са в някакви отношения. Сам виждаш, че май в последно време оплакванията от НЕК многократно се увеличиха, дори от ЛГ не виждам толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 Сам виждаш, че май в последно време оплакванията от НЕК многократно се увеличиха, дори от ЛГ не виждам толкова. Не знам за какво записване става дума ама от LG (старата записвачка) съм просто мн доволен - за година и половина съм записъл около 150тина сд и двд и брака беше 3 диска - при 1ия спря тока , при втория зависна ПСто и остава само 1 провален, ама може и диска да беше зле . А и още по-старата, която пишеше СД онли и тя ми беше ЛГ . Може и да са евтини ама си работят като пушки А, и някой да не помисли че са развалени, все още си работят, просто съм фен на ASUS и SATA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.