Jump to content
BulForum.com

проблем с охлаждането на процесор

Recommended Posts

здр купих един процесор селерон на 2.8 и откакто го сложих компютъра неспира да ми писука ,при положение ,че стаината температура е 21 градуса кажете ми каква да правя през еверест ми показва температура на процесора 60-63 градуса

e 60-63 градуса не е много лошо, моя с 2 вентилатора показва толкова, преди беше 80-85 и нищо му нямаше на компа :D

И аз това щях да ти препоръчам...да си спреш алармата. :P

Иначе ако е D, те си греят, дори и да им смениш боксовия охладител...50 С средно, при клок спокойно си стигат до 60-65 С, че и нагоре ако работят тежки приложения. Няма да го опукаш, дори и над 75 С, но винаги е по-добре да е по-малко разбира се... ;)

моя процесор не е боксов и си е само селерон кажете някой добър вентилатор който мога да сложа и да е сравнително тих а за биоса пробвах ,но не е ли по-добре да писука на по-голяма температура за да не стане някакъв фал

моя процесор не е боксов и си е само селерон кажете някой добър вентилатор който мога да сложа и да е сравнително тих а за биоса пробвах ,но не е ли по-добре да писука на по-голяма температура за да не стане някакъв фал

63градуса е доста горещо.. отваряш пипаш радиатора ако те изгори кофти ако е само топъл спираш алармата и си пей сърце :D

къде е самия датчик на радиатора невидях такъв а радиатора е студен не е топъл

А бе сложил ли си му термопроводяща паста на тоя професор :woot , да не би да идват сички бели оттам?

бтв, виж и дали е поставен правилно радиатора.

Датчици много, зависи от дъното, а тоя за цпуто трябва да си е в него самото.

За какви пари става дума ... бих ти препоръчал решенията на Arctic Cooling.

Ако е поставен както трябва радиатора, то по време на работа го докосни внимателно с пръсти и ако горещ значи ще е добре да си смениш кулера, но ако е топъл то спокойно може да спреш алармата на датчика (става от БИОС-а)

П.С. Използването на термопаста е много добър съвет

паста съм сложил някаква с графит а радиатора го пипам даже вобще не е топъл пък да не говорем за горещ а температурата си е 63-64 градуса а за пиукането ще го спра от биоса но да не стане някакъв фал и защо ми показва такава температура а радиатора е студен

паста съм сложил някаква с графит а радиатора го пипам даже вобще не е топъл пък да не говорем за горещ а температурата си е 63-64 градуса а за пиукането ще го спра от биоса но да не стане някакъв фал и защо ми показва такава температура а радиатора е студен

Каква е тази странна паста, да не е графитна грес?

може и да съм сложил доста незнам колко трябва да се сложи а пастата така е продават пише че е за процесори,радиатори,транзистори

Българска в прозрачна спринцовка :) !?

Аз лично бих ти препоръчал да я смениш ... защото не е особенно ефективна.. представя се по-зле от покритието на боксовите охладители. А относно количеството - трябва да е малко колкото да се намажат капачката и частта от радиатора които се допират.

здр проблема беше пастата но за съжеление си купих нов вентилатор сега температурата е 53 градуса доволен съм а и гледам че бях сложил доста паста а то се слагалао съвсем малко

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...