plameni Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 Нямам представа кога са изключили тази опция за персоналните акаунти, но в момента действително е достъпна само за бизнес, което не е кой знае какъв проблем, защото активирането на бизнес акаунт не изисква нито средства, нито ангажименти. Paypal изчислява през някакъв "Трънски курс" и разликите никак не са малки. Вчера напр., без тази опция, Paypal се опита да превърти $600 към лева при курс 1.8731, което за тази сума се получава направо пладнешки обир. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mobi Posted February 29, 2020 Share Posted February 29, 2020 С бизнес акаунта стана. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
torbalan Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 Понеже Пайпал-а съм го занемарил тотално от много време вече, да попитам как е положението със зареждане на сметката ? Последно можеше само директно с превод от банковата карта... Преди години помня, че зареждах чрез посредник, нещо от сорта на този ITrust, който уж предлагат в момента, но естествено за страни от ранга на България не важи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 On 2/29/2020 at 12:41 PM, plameni said: Нямам представа кога са изключили тази опция за персоналните акаунти, но в момента действително е достъпна само за бизнес, което не е кой знае какъв проблем, защото активирането на бизнес акаунт не изисква нито средства, нито ангажименти. Paypal изчислява през някакъв "Трънски курс" и разликите никак не са малки. Вчера напр., без тази опция, Paypal се опита да превърти $600 към лева при курс 1.8731, което за тази сума се получава направо пладнешки обир. При чекаут може да се избере. Аз съм с персонален акаунт и нямам проблем с избора кой да ми превалутира плащането. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 16 hours ago, biodesign said: При чекаут може да се избере. Аз съм с персонален акаунт и нямам проблем с избора кой да ми превалутира плащането. Това е ясно. Написаното от мен се отнася за предварително и постоянно избиране на опцията: Bill me in the currency listed on the seller's invoice. Избирането при всяко плащане е досадно и понякога се случва да се пропусне. Фиксирането на тази опция е много подходящо при чести плащания и особено когато се използват мултивалутни карти от рода на Wise (бивш Transferwise), които предлагат много по-добри обменни курсове и ниски комисионни такси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Веднъж избрана, тя се запаметява и остава така до следващ избор. Аз не съм я променял от година поне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Напълно е възможно да са променили нещо. Постът ми беше от преди година и два месеца. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.