Grimjaur Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Днес сутринта в района на улици „Мадара” и „Съборище”, и на бул.”Княгиня Мария Луиза” пред бившата баня „Здравец”, бяха разлепени плакати на партия „Национално движение за права и свободи” в които освен българския официален език има и текстове на турски език. Link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 върха на наглостта ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redmadman Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Не , върхът на наглоста е това че вече всеки знае но никой няма да направи нищо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 вече всеки знае но никой няма да направи нищо Taka e. S risk da me bannat, ako tova prozvuchi kato politicheska propaganda(i taka da e!) - neka se zasramim pred tehnite kosti(a kak me e qd che pisha na latinica) Jertvite w Batak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Момци, малко късно се осъзнавате къде живеем, не се сърдете ние си го направихме след като вече и аз незнам колко години НИЕ Българите не ходим да гласуваме. Айде и на следващите парламентарни пак оставете бабите и ромите (***) да гласуват... Grimjaur извинявай ама не можеш ли да пишеш на кирелица, изгубиха ми се 5-6 думи и не ти хванах смисъла Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 Момци, малко късно се осъзнавате къде живеем, не се сърдете ние си го направихме след като вече и аз незнам колко години НИЕ Българите не ходим да гласуваме. Aha!I zashto? Perifraziram Nova Generacia - "sys srubsko,Azis i rakia".I me e iad.Ama mnogo.Shtoto masata, govedata, sviskoto stado spi.Spi i sanuva.Sanuva zadnika na Kamelia, parite na ne znam si koj mrusnik i prochie i prochie.Da biah sigurenm che wsichki sa cheli "Politicheska zima" na Botev, shtiah da wi citiram.Ama niama smisal da se habia.I sledvashtia pat kato mi kajat "fashist" burkajki s "patriot" shte skacham i shte se bia.A ne da me vikat v rajonnoto za tova che sum nabil mangal, narekul me na ulicata "giaur"! I ne moga da pisha na kirilica, shoto glupavia admin e slojil super bugav FT i ne mi dava adminskata parola da go smenia, dea i govedoto, dea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Da biah sigurenm che wsichki sa cheli "Politicheska zima" na Botev, shtiah da wi citiram. Недей цитира по-добре. Подишай дълбоко. Огледай се. Погледни дали има турци с агнешки калпаци и чалми, които щурмуват къщата ти и като видиш че няма, спри да биеш наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 Подишай дълбоко. Огледай се. Mersi za ironiata.Ne pomaga.Druj si ia za sebe si, i daj mnenie po dejstviata na DPS. Samo shte dobavia, che jiveia v ciganskata mahala na Pz.S chalmi i kalpaci ne sa.Ama sum gi vijdal sys zelenoto zname. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Мнението ми по действията на ДПС е предполагам същото като на всеки нормален българин - неприятно ми е и съм силно възмутен, но на толкова ниско ниво, т.е. аз и ти, които сме Иван и Пешо, не можем да сме особено полезни в ситуацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Това е доста умно, при положение че турците гласуват повече от нас... всичко е за власт. Сега дали е редно в Република България да пише на турски... си е друг въпрос... тях ги засяга само властта Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 ДПС е една от много малкото смислени партии в България... Щото целта на една партия е да защитава интересите на избирателите си. Докато тя си върши работата те ще гласуват за нея... Няма никакво съмнение, че ако живеех в Кърджали и бях турчин щях да гласувам за ДПС... А вие си стоите вкъщи и не гласувайте... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Момци, малко късно се осъзнавате къде живеем, не се сърдете ние си го направихме след като вече и аз незнам колко години НИЕ Българите не ходим да гласуваме. Айде и на следващите парламентарни пак оставете бабите и ромите (***) да гласуват... Grimjaur извинявай ама не можеш ли да пишеш на кирелица, изгубиха ми се 5-6 думи и не ти хванах смисъла Важното е да се осъзнаем в крайна сметка и да направим нещо по въпроса. Никога не е късно. Трябва и по тоя въпрос да почнем да работим докато е време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Дано не прозвучи малко крайно, но хората от плаката трябва да бъдат убити пред НДК и да бъдат оставени там с плакатите си за назидание. България над всичко! За последните 3 дни в Пловдив чух достатъчно турска реч по магазините, за да се изнервя максимално... А за Кърджалито - наистина ли на общината висяло турско знаме ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Не знам дали висяло турско знаме, но ми струва малко вероятно.А по въпроса за гласуването - младите хора не ги ебе в гъза кой е не власт.Затова няма гласоподаватели. 3dfx - много умно и правилно изказване. dunata - не бих казал, че засяга само властта.Ами ако след 10-тина години накарат сина ти да се обреже, а щерка ти да носи фередже и двамата да ходят в джамия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Ами ако след 10-тина години накарат сина ти да се обреже, а щерка ти да носи фередже и двамата да ходят в джамия? Нищо чудно и това да стане, понеже по-умните младежи бягат за чужбина понеже виждат хаоса в наща родина. Колкото и да съм против това обаче и аз може да сторя същото. И пак бъркате истински турци с български турци, изселници и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Най-лесно е да се избяга.По пътя на най-малкото съпротивление.Нямам нищо против хората, пострадали от Възродителния процес.Имаше едно време един дядо Осман, който със сълзи на очи ми е разказвал как не е искал да се махне от България.И е крещял в лицето на кмета - "Аз съм българин, само дето в джамия се моля".Но докато не се обяви втори официален език - ще съм против всякакви такива прояви като тази на ДПС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
most wanted Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 така ще е докато не се подходи с твърда ръка към тая турска обрязана измет,защото те в крайна сметка са едни отчаяни хора-в турция не ги искат ,тука не ги искат и те какво да правят опитват се по всякакъв начин да турцизират нашата България.трябва да дойде някой силен премиер с желязна воля който да дойде и да каже турско знаме на общината ли айде да правим кмета посланик в монголия като е толкова отворен ходили ми с фередже на училище ли айде който е с фередже да ходи да учи в джамията а не така с някакви партийки които до едно ги гъделичкат кинтите и властта,която има дпс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Мхм!Млади човече!(ох, как обичам да говоря така!)Повечето от хората, пострадали от Възродителния процес(ти може и да не си бил роден тогава) се чувстват много повече българи, отколкото някои мои познати.Това за премиера...Ами зависи.Псевдо-турците, които създават днешните проблеми, са всъщност роми, подтиквани от различни "организации".Те са деца на онези роми, които по време на комунизма, дори да не учеха, след изкарване на известно време в Строителни войски(които днес ги няма) излизаха със занаят и работеха.Днешните млади роми не се различават много от младите българи.В годините на прехода ромите свикнаха на социални помощи, бяха много жестоко дискриминирани и това даде своя принос.В Родопите има села, в които жителите заявяват откровено - "на нас ни пращат пари от ислямските държави за да си вдигнем джамии".В същото време в турските религиозни училища(медресета) се преподава на арабски и се насажда непоносимост към българите.Много добър пример е училището в едно село близо до Перущица(забравих му името), където населението е мюсюлманско, а близкия параклис е превърнат в обор.Докато джамиите се реставрират(Джумая джамия) и се строят нови, то църквите, още повече - църквите национални паметници и туристически обекти се рушат.Църквата "Св.Богородица" в Пазарджик я поправят вече 11 години.А Джумая джамия?За колко време я оправиха?Нека не казваме - тоя или оня прави това и онова.Да мислим с главите си(като преди това ги извадим от задниците) и да гласуваме по-често.И да не им позволим да правят това и онова, и да си развяват коня.Все пак правото на глас е наше конституционно право, и отказвайки се доброволно от него, ние все едно се отказваме от правото си на българи.Затова се възползват другите. Edit:@most wanted ти наистина не си бил роден по време на Възродителния процес.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanara Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Отвратен съм от всичко това, което виждам, но мисля че знам какво ще стане...ДПС ша кажат ааа тоя плакат не сме го правили ние АТАКА го е направила...и пак нищо няма да случи както винаги БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Спомняте ли си партиите на Адем Кенан и Мендерес Кунгюн? По същия начин бяха задвижени само за да разлаят кучетата - та чак "българският президент" сезира прокуратурата заради тях... а днес къде са??? Питайте турците във вашите квартали какво мислят за тези хора. Питайте ги и какво мислят за НДПС - плакатът е техен. Провокацията е очевидна, но посланието не е насочено към турско-говорящите. Напротив. Насочено е към хора като Grimjaur, които са чувствителни на тема "национализъм", за да ги мобилизира да гласуват за съответното ВМРО/Атака/Гвардия и т.н. И да искат набити турски трупове по пилоните около НДК... да, "малко е крайно", някакси. НДПС (Национално движение за права и свободи) не е известна партия сред турците. Това е партия-двойник на Догановото ДПС, която беше създадена, за да се крадат турски гласове - абревиатурите и имената на партиите са подобни - поне 1% от електората на ДПС се обърква и гласува за НДПС. Вижте - даже вие се объркахте и започнахте да спорите за ДПС, без да се зачетете в написаното на плаката. Национализмът е латентно заложен мотив да се чувстваш част от общност. Ако са ти отнети всички останали мотиви - справедливост, сигурност, нормални отношения в обществото ти (квартал, град, държава) - тогава може да се задейства механизмът на принадлежността към "нацията" или "религиозната общност". Просто казано - ако турците, ромите и българите не си пречат едни на други, ако не се настройват отгоре с политическа умисъл - на никой няма да му хрумне да се дели от компанията. Колкото до твърдението на 3dfx - малко ми е трудно да се съглася с тезата, че Ахмед Доган защитава интересите на гласоподавателите си. Освен ако нямаш предвид няколкото дебели турски бизнесмени, които си отвориха казина в най-хубавите хотели в България. Само че масовият електорат на ДПС бере тютюн, който все повече и повече ще се обезценява, те ще обедняват, а друго производство за прехрана не им се осигурява. Ако бях туркиня от Кърджали, не бих гласувала за ДПС на тези избори (друг е въпросът какви алтернативи предлагат "БГ" партиите... наистина липсва каквато и да е конкуренция на Хасан Азис). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Провокацията е очевидна, но посланието не е насочено към турско-говорящите. Напротив. Насочено е към хора като Grimjaur, които са чувствителни на тема "национализъм", за да ги мобилизира да гласуват за съответното ВМРО/Атака/Гвардия и т.н. И да искат набити турски трупове по пилоните около НДК... да, "малко е крайно", някакси. Дори и да е провокация.Дори и да е очевидна.Нямат законово основание да го правят.И дори да съм чувствителен на тема "национализъм", имам правото да направя своя избор, нали?Но със сигурност едва ли ще е някоя от изброените от тебе партии.А щом е очевидна провокация, толкова по-бързо трябва да се задействат законовите процеси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Дано не прозвучи малко крайно, но хората от плаката трябва да бъдат убити пред НДК и да бъдат оставени там с плакатите си за назидание. България над всичко!За последните 3 дни в Пловдив чух достатъчно турска реч по магазините, за да се изнервя максимално... А за Кърджалито - наистина ли на общината висяло турско знаме ? Охоооо ела в ТУ да се наслушаш на турската сган.......на сичкото отгоре са все във хубави специалности...........Страх ме е да кажа нещо анти-турско, че гадовете са навсякъде..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Дори и да е провокация.Дори и да е очевидна.Нямат законово основание да го правят.И дори да съм чувствителен на тема "национализъм", имам правото да направя своя избор, нали?Но със сигурност едва ли ще е някоя от изброените от тебе партии.А щом е очевидна провокация, толкова по-бързо трябва да се задействат законовите процеси. Това ми изглежда така, сякаш един и същи човек играе на шах и се побеждава. Просто структурите, които "поддържат огъня" чрез радикални етнически партийки, сега са "призовани" да задействат законовите процеси. Нямам нищо против свободния личен избор, дори да не е за партия, на която симпатизирам. Тъжно ми е, че избирателят е лъган и дезинформиран за същността на избора си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Author Share Posted October 20, 2007 Тъжно ми е, че избирателят е лъган и дезинформиран за същността на избора си. А кога не е бил?Тази година, ако съм участник в някоя от изборните комисии, ще гледам да съм около моя квартал и ще ви предоставя снимков материал как се провеждат "демократични" избори с "тайно" гласуване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 А кога не е бил?Тази година, ако съм участник в някоя от изборните комисии, ще гледам да съм около моя квартал и ще ви предоставя снимков материал как се провеждат "демократични" избори с "тайно" гласуване. A най-трагикомичното е, че миналия ден слушах по "Дарик" Андрей Райчев, който обясняваше, че не можело то да се приемат закони с наказания за продажба на гласове, защото било като да забраниш на някоя жена да прави секс за пари. Плюс това - то законите са много, ама никой не ги спазва, затова - по-хубаво да си оставим покупко-продажбата и да си свиркаме. И отсреща "титанът на мисълта" Красимир Каракачанов не знаеше какво да каже... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.