LOKOMOTIVcho Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Здравейте, монитора ми е ViewSonic на около 3-4 години (не е TFT, а от тези стандартните - незнам какъв модел се води точно). Та проблема е, че като го пуснах вчера и картината беше много тъмна, а сега бие нещо към лилав цвят. А нито гръм го е удрял нито нищо, просто ей така от самосебе си. Незнам дали има нещо общо с видеокартата, а тя е nVidia 8600 GT 512 MB. Дайте някакви идеи как да го оправя или целия монитор е развален и е за боклука Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 ... или целия монитор е развален и е за боклука Може и това да е...да си го местил скоро или около него да си слагал някакви колони или друг монитор/телевизор...дай му един дегаус и ще се разбере....ама щом и картината е тъмна значи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 Може и това да е...да си го местил скоро или около него да си слагал някакви колони или друг монитор/телевизор...дай му един дегаус и ще се разбере....ама щом и картината е тъмна значи... Изобщо не съм го местил, нито съм го изключвал от контакта дори. Просто вечерта си беше нормално всичко и на другия ден като пуснах компютъра даде тъмна картина и даже от настройките на видеокартата не мога да го направя по-светло. А какво е "дегаус" и как да го направя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Изобщо не съм го местил, нито съм го изключвал от контакта дори. Просто вечерта си беше нормално всичко и на другия ден като пуснах компютъра даде тъмна картина и даже от настройките на видеокартата не мога да го направя по-светло. А какво е "дегаус" и как да го направя ? "Дегаус" е едно копче което ти размагнетизирва монитора, но мисля че на по новите модели го няма това ... е поне на моя монитор който е "SyncMaster 731BF" , но все пак виж от някав приятел там си вземи на заем някав монитор и виж дали пак ще ти дава тъмна картина а ако е пак същата работа значи може и да е видеокартата та го закарай на поправка ако не е от монитора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Изобщо не съм го местил, нито съм го изключвал от контакта дори. Просто вечерта си беше нормално всичко и на другия ден като пуснах компютъра даде тъмна картина и даже от настройките на видеокартата не мога да го направя по-светло. А какво е "дегаус" и как да го направя ? Ако не е от кинескопа (което силно ме съмнява), най-вероятно е изгоряло някое съпротивление, струващо стотинки...преди време имах подобен проблем с друг монитор и се оказа точно това, смениха ми го и си заработи като нов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted October 19, 2007 Author Share Posted October 19, 2007 Дам, видяло се е, че сам няма да се оправя такаче или нов или на ремонт ще се ходи Благодаря за отвзивчивостта Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdru Posted October 23, 2007 Share Posted October 23, 2007 За да не отварям нова тема така и така стана дума за ремонти на CRT монитори... Имам развалено такова EIZO ако може да ме насочите към някоя фирмичка за ремонти? Благодаря предварително П.С. Че ми е хубаво мониторчето и ми е жал да го хвърля Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.