Jump to content
BulForum.com

Проблем с монитор

Recommended Posts

Здравейте, монитора ми е ViewSonic на около 3-4 години (не е TFT, а от тези стандартните - незнам какъв модел се води точно). Та проблема е, че като го пуснах вчера и картината беше много тъмна, а сега бие нещо към лилав цвят. А нито гръм го е удрял нито нищо, просто ей така от самосебе си. Незнам дали има нещо общо с видеокартата, а тя е nVidia 8600 GT 512 MB. Дайте някакви идеи как да го оправя или целия монитор е развален и е за боклука :blink:

... или целия монитор е развален и е за боклука :blink:

Може и това да е...да си го местил скоро или около него да си слагал някакви колони или друг монитор/телевизор...дай му един дегаус и ще се разбере....ама щом и картината е тъмна значи... :sick

Може и това да е...да си го местил скоро или около него да си слагал някакви колони или друг монитор/телевизор...дай му един дегаус и ще се разбере....ама щом и картината е тъмна значи... :sick

Изобщо не съм го местил, нито съм го изключвал от контакта дори. Просто вечерта си беше нормално всичко и на другия ден като пуснах компютъра даде тъмна картина и даже от настройките на видеокартата не мога да го направя по-светло. А какво е "дегаус" и как да го направя ?

Изобщо не съм го местил, нито съм го изключвал от контакта дори. Просто вечерта си беше нормално всичко и на другия ден като пуснах компютъра даде тъмна картина и даже от настройките на видеокартата не мога да го направя по-светло. А какво е "дегаус" и как да го направя ?

"Дегаус" е едно копче което ти размагнетизирва монитора, но мисля че на по новите модели го няма това ... е поне на моя монитор който е "SyncMaster 731BF" , но все пак виж от някав приятел там си вземи на заем някав монитор и виж дали пак ще ти дава тъмна картина ;) а ако е пак същата работа значи може и да е видеокартата :unsure: та го закарай на поправка ако не е от монитора ;)

Ако не е от кинескопа (което силно ме съмнява), най-вероятно е изгоряло някое съпротивление, струващо стотинки...преди време имах подобен проблем с друг монитор и се оказа точно това, смениха ми го и си заработи като нов.

За да не отварям нова тема така и така стана дума за ремонти на CRT монитори...

Имам развалено такова EIZO ако може да ме насочите към някоя фирмичка за ремонти?

Благодаря предварително

П.С. Че ми е хубаво мониторчето и ми е жал да го хвърля

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...