Jump to content
BulForum.com

На Midex аватара - как звучи?!

ov3rm4n

Recommended Posts

От мноого време се чудя - е ли е възможно да се намери мелодия съответстваща точно на аватара на Midex?! Как ли би звучала?

av-3236.gif

:blink:

Ами не се чуди...трябваше първо мен да попиташ. :bgrin:

Може да звучи по различни начини, тъй като това е 4 канален индикатор за нива (идеята е взета от един 4-канален HD recorder, който имам)...а по децибелите няма никакъв начин да определиш каква е музиката....ако вместо него бях сложил честотен анализатор, вероятността за познаване поне стила на музиката е малко по-голяма...с 0.1% :P

Ти се чудиш за аватара ми....а аз се чудя, ако бях пуснал цяла тема за нечий друг аватар, колко време щеше да просъществува... :woot

По много начини - още по-интересно става - дайте тогава да намерим колкото се може повече мелодии съответстващи на този 4 канален индикатор за нива...

не се чуди и ти за темата - питай, ще ти отговоря - ако темата е интересна и интригуващо формулирана и предразполага към интелигентна и жива дискусия - ще я бъде... ако е от типа "скиий къф яяк аватар има пешото" - много ясно ти е какъв ще е отговора...

не измествай темата!

Да си кажа честно, в първите дни,преди няколко години,като бях новобранка, тоя аватар ми мязаше на систрей иконата на ZoneAlarm :blink: И ми е интересно, наистина, има ли нещо, което да съответства.

Предлагам следното: да питаме Midex коя му е любимата тоналност и върху това да се изгради модел, като всяко стълбче ще представлява един тон от акорда. След това трябва да се опише изменението на нивото на всяко стълбче с времето и ето ти мелодия. :)

Сега ако се включат и музикантите от форума... на Мидекс аватара наистина може да зазвучи. Не е ли яко - освен графичен, ще е и фонетичен.

Предлагам следното: да питаме Midex коя му е любимата тоналност и върху това да се изгради модел, като всяко стълбче ще представлява един тон от акорда. След това трябва да се опише изменението на нивото на всяко стълбче с времето и ето ти мелодия. :)

Сол минор...лесна работа...само 2 бемола. :P

Задачата се усложнява, тъй като крайният резултат ще трябва да е четириглас, а не много хора тук (да не кажа двама-трима) могат да се справят с правилно съставена поредица от четиригласни акорди...

Аз бих задал по-лесен въпрос - какво слуша Хитлер от картинката в профила ми? :music :lol:

Е тва е лесно, Мидекс!

Не позна... :P ...слуша речите на Волен, но в кавър вариант. :laughing:

П.П. ...и не е злато, а пръстен ама айде...ще го пишем от благороден метал... :rolleyes:

Е тва е лесно, Мидекс! Как може да ни обиждаш с такива лесни въпроси!? Адолф на снимката в профила ти слуша "Златото на Нибелунгите" от Рихард Вагнер... това го знае всяко хлапе, моля ти се...

Аре музикантите!! Композирайте аватара на човека!

Не позна... tongue.gif ...слуша речите на Волен, но в кавър вариант. laughing.gif

Мислех си го - начина по който очите му се опитват да напуснат орбитите си... нервното потръпване на лявото рамо не в такт... треперенето на десния мустак...

Ама все пак - кавъра представлява "Златото на Нибелунгите", ама вместо оригиналното либрето са вмъкнали словото Сидерово...

Аз пък винаги съм се възхищавал на това търпение и нерви на Midex да форматира постовете си, в италик, болд, да слага цветове на най-различни места, последно гледам в един пост е италик-нал 'дегаус', та ми направи впечатление :) .

Аз най-много някой болд да сложа тук там, както и 90% от постващите тук.

Клкото по темата за индикатора, това го знае всяко хлапе, че 4-индикаторен анализатор абсолютно (почти) нищо не може да значи. Най-много bps да се намери на някоя песен.

Съвсем теориетично има два подхода както си мисля аз в това направление:

1. Имаме индикатор, който се променя по 44,100 пъти в секунда, и то с +-32767(8) светлинни интензитети :bgrin: . Тогава да, възможно да е се предаде на разстояние музиката с CD качество даже :D . Хората обаче са измислили нещо повече - оптичния кабел ако толкова държим на светлинния метод.

2. Имаме честотен анализатор с ~20,000 банда, отново с даден максимален интензитет на всеки, и пак можем приблизително да предадем музика.

С 4 банда и 14 интензитета всеки, най-много да се получи ... шеговита тема във форум :bgrin:

...
Тук според мен става дума за елементарна мелодия от 4 тона, звучащи едновременно с независими един от друг и променливи интензитети. Периодът на повторяемост е приблизително 7 секунди.

След като @Midex се идентифицира със "сол минор", се чудя с елементарните си познания кой аджеба е втория бемол??? Сол+си бемол+ре+сол(или фа, ако за по-интригуващо изберем септа).

Уфф, чак си избърсах китарата от дебелия слой прах, за да го проверя и пак нищо. :angry1

С 4 банда и 14 интензитета всеки, най-много да се получи ... шеговита тема във форум :bgrin:
Като се замисля, и моя аватар би могъл да се представи като звук - стига да намеря дължините на вълните на съставните цветове, преизчислявам в честоти и деля на едно и също число, докато получа честоти в звуковия обхват.

А някой може ли да разшифрова какво разказва Любо Нейков в картинката от подписа ми???

Quote:

"Със същия успех мога да те питам от какво са белия дроб и сърцето, които държа тук "

A мойти са къде ги намери?

Погледах около половин минута този прословут аватар и определено смятам, че е някаква класическа музика. Даже незнайно защо в главата ми изникват разни етюди на Шопен и други романтични шитни. Може и Бетовен, но той е повече по контрастите, а тук ги няма. Шуберт милия не си пада много по басите, които се изявяват макар и за малко, но отявлено. Малер, Брукнер... знам ли... възможно е. Тогава басите ще някакви яки туби в комплект с тромбони, контрабаси и тимпани, докато останалата част от оркестъра кърши нежни струни. Съвременна музика едва ли. Всъщност може да е серийна музика, нищо чудно, че постоянно се повтаря едно и също:)

Аз лично си представям нещо на Вивалди - концерт за 4 цигулки. Но това е само интрото на парчето. Определено, обаче, трябва да се свали нивото, че 2 от каналите светят!

Рам пара риру ра рейра раро ра рейра... :lol:

PIF - Приказка :) Че не е - не е! Не знам какво се чудите толкова, приличате на "разбирачите на изкуство", дето са се втренчили в един квадрат или един кръг и се мъчат да разгадаят поредната извратена мисъл на художника, дебатирайки помежду си и мъчейки се да изкривят по всевъзможен начин виждането на себе си и останалите, докато накрая свързват дадения квадрат с нещо, олицетворяващо живота, мъката, жената или каква ли още не глупост. Квадрата си е квадрат, а аватара си е аватар! Естествено, че ако се задълбочиш в нещо, мъчейки се да го свържеш с друго, ще успееш, но просто няма смисъл :) Тая тема отива към друга - "Странни мисли" :)

Не си кривете съзнанието, прекалено е студено :)

Виж сега... как да ти кажа... кривим, защото имаме какво да кривим... нали? Някои хора си кривят съзнанието, други си кривят само шапката (поради липса на пълнеж под нея)... така е устроен света. Тия дето си кривят шапката никога няма да могат да разберат другите или квадрата, или аватара, или изкуството. Тези дето си кривят съзнанието и те няма да разберат другите, защото няма какво да им разберат - бялото поле си е бяло поле, поне един черен квадрат да имаше на него, та да те предизвика да се замислиш, ама то и това няма... И така ще си върви света. Не се опитвай да ни разбереш "извратените мисли" - карай си я простичко, единье - ебанье - сранье, ко друго ти тряя?! Изкуство, аватари, художници, вятър работа - ни можеш ги изяде, ни за ебанье стават, ни можеш ги изсра, па камо ли да ги разбереш... :)

Темата е за аватара, не за хората дето пишат в нея - позволих си да се отклоня, защото ти се опитваш да я отклониш натам, правейки тъпи и необосновани квалификации за хората които пишат в нея и за неща които очевидно не разбираш (както и сам казваш.) Аз като не разбирам от коли - не давам мнения в теми за коли... не наричам хората които разбират от коли "извратени" - просто не чета и не пиша там. Мисля ми схвана мисълта. Ако не - на ПМ мога да се опитам да ти го обясня още по-простичко и с диаграма...

Виж сега... как да ти кажа... кривим, защото имаме какво да кривим... нали? Някои хора си кривят съзнанието, други си кривят само шапката (поради липса на пълнеж под нея)... така е устроен света. Тия дето си кривят шапката никога няма да могат да разберат другите или квадрата, или аватара, или изкуството. Тези дето си кривят съзнанието и те няма да разберат другите, защото няма какво да им разберат - бялото поле си е бяло поле, поне един черен квадрат да имаше на него, та да те предизвика да се замислиш, ама то и това няма... И така ще си върви света. Не се опитвай да ни разбереш "извратените мисли" - карай си я простичко, единье - ебанье - сранье, ко друго ти тряя?! Изкуство, аватари, художници, вятър работа - ни можеш ги изяде, ни за ебанье стават, ни можеш ги изсра, па камо ли да ги разбереш... :)

Темата е за аватара, не за хората дето пишат в нея - позволих си да се отклоня, защото ти се опитваш да я отклониш натам, правейки тъпи и необосновани квалификации за хората които пишат в нея и за неща които очевидно не разбираш (както и сам казваш.) Аз като не разбирам от коли - не давам мнения в теми за коли... не наричам хората които разбират от коли "извратени" - просто не чета и не пиша там. Мисля ми схвана мисълта. Ако не - на ПМ мога да се опитам да ти го обясня още по-простичко и с диаграма...

Добре бе, професоре по абстрактни изкуства, психолога разбиращ човека, мислите и идеалите му, характера, интересите и речта, говорещия от името на всички с подозирането че мислят като него само защото е с повечко сини точици под аватара и лесно унасящ се от тоя факт, мислещ се за над всички без абсолютно никакво покритие, а в същото време с достатъчно плоска мисъл, за да не схване нормална, дори по-плоска от мисленето ти шега. За сметка на това си тръгнал да ми обясняваш какъв съм бил селянин, колко плоско аз съм мислил и как като не ти се връзвам на издуханите, страдащи от болестта "няма к'во да праа" мисли. Но, щом ти ме познаваш по-добре от мен - значи така е, прав си! Все пак нали си с многото точки ;) трябва да се съгласяваме с изкривеното приспособено издухано ваше виждане на нещата, а това да ви упонирам се брои за анатема тука.

Прочети добре, "извратено" използвах за мисленето на някой художник, не за твойто, твойто е просто сдухано. Разликата м-у 2-те е, че художника прави каквото и да е с ясна мисъл в главата, той може да пресъздаде каквото и да е намислил, пък това по какъв начин го е направил и дали всеки може да го разбере - това няма значение за него. Твойто мислене ми напомня за някаква тревоманска ситуация, в него няма нищо ясно, просто странни несвързани мисли в брауново движение!

... и за в бъдеще, ако искаш да кажеш за някого че е тъп, поне го кажи по умен начин.

1.а това да ви упонирам се брои за анатема тука.

2.Твойто мислене ми напомня за някаква тревоманска ситуация, в него няма нищо ясно, просто странни несвързани мисли в брауново движение!

3.... и за в бъдеще, ако искаш да кажеш за някого че е тъп, поне го кажи по умен начин.

1.Я пак?Аз на една камара от мод-екипа съм Опонирал, ама май не са ме анатемосвали.

2.Oveman-a narkoman?!!Momche, spri da piesh, da slushash meksikanski det i da julish na bashta si ot parvaka...

3.Ami toj si go kazwa...Pri tova po dosta umen nachin.Ili ti byrkash "umen" i "directen"?Ako e taka, izviniavaj, overmana e praw za tebe.

1.Я пак?Аз на една камара от мод-екипа съм Опонирал, ама май не са ме анатемосвали.

2.Oveman-a narkoman?!!Momche, spri da piesh, da slushash meksikanski det i da julish na bashta si ot parvaka...

3.Ami toj si go kazwa...Pri tova po dosta umen nachin.Ili ti byrkash "umen" i "directen"?Ako e taka, izviniavaj, overmana e praw za tebe.

еми хубаво тогава, не ми се разправя повече, мислете каквото си искате, няма да обеждавам никой в нищо.

карай си я простичко, единье - ебанье - сранье, ко друго ти тряя?!

Малко оффтопик, ама да попитам - тази комбинация от Стивън Кинг - "Дългата разходка" ли е заимствана, или е просто съвпадение на мисли с единия от героите в книгата? Понеже подобно изказване от тази книга ми е останало в главата :)

Да се върнем на аватара на Мидекс...

Yorkie нито го разбрах какво иска да каже, нито ми се занимава да го разбирам, нито ми е интересен... от толкова зор да се изкаже цветно нищо не се е получило.

mIRCata, мне, не е от Стивън Кинг взаимствано. Дори не съм го чел това - фен съм на разказите му, но не и на романите му - доста плява и пълнеж има в тях, явно си личи как се е напъвал да натъпче разказите си с перушина, та да ги докара до роман на обем... Предпочитам оригиналите му пред изнасилените романи. А би трябвало и той така да направи...

ov3em4n да те поздравя за темата много е яка

та за аватара.... хмм мисля че ще е много трудно да се направи такава мелодия... ако не съществува вече де :) късмет

Вероятноста да намерите мелодията е по4ти нулева.Освен ако някой няма тая програмка с която Мидекс е направил аватара.

Вероятноста да намерите мелодията е по4ти нулева.Освен ако някой няма тая програмка с която Мидекс е направил аватара.

Мидекс си е 'краднал' аватара, а и да беше го правил с програма, пак нямаше да има никаква връзка с музиката.

Абе не разбрахте ли, че въпросът няма еднозначен отговор...овърмен иска да събуди нестандартното ви мислене. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...