ralexes Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Mnogo mi be6e interesno kakvo e ka4il Se2KeR na warez-a v papkata http://warez.ru:8080/FTP/Docs/Se2KeR/ , ... interesnoto e 4e e ka4il virus(pone za faila qko.exe sam siguren ,drugiq ne sam go otvarql) E haide sega mi kajete pravilno li e da se ka4vat takiva ne6a na sarvara Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 ralexes ,az puk iztelgix drugia file ,i toi e virus ) ne e samo edinia o4evidno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Хм... Издънка. Аз също имам добра колекция, но си я държа на CD и в некомпилиран вид. С чисто образователна цел. Иначе да се качват такива работи в публичен сървър ми се струва безотговорно - освен ако не е направено нарочно и с определена цел - ясно каква. Вируси ли са или троянци? Защото ако са троянци е по-кофти... Ясно е, че това е свободен сървър и всеки може да качва каквото намери за добре - но когато се качват такива потенциално вредни неща, най-малкото, което може да направи ъплоадера, е да сложи едно readme, в което да обясни на всички какво е това и защо не трябва да го свалят и стартират... Но сигурно Se2KeR има собствено мнение по въпроса. А пък за програми, качени в папка Docs, просто не ми се говори вече... Уж има правила. Само дето тая папка трябва да се прекръсти на Trash - има какви ли не дивотии в нея, включително и софтуер дублиран в другите секции... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Заси4а го като троянец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Не ми се сваля. Сигурно ли е, че не е фалшива аларма? Se2KeR ще каже най-добре какво е станало. Всъщност свалих ги... SubSeven. И при това пропъртис на файловете твърдят, че идват от Сикромофт... Този троянец е сигурно един от най-разпространените варианти на софтуер да отдалечен достъп. Споко - толкова е стар, че няма антивирус дето да него засече.. Иначе идеята е интересна, защото едно от функциите му е да стартира фтп сървър на отдалечения компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 AVG-то пищи Trojan horse BlackDoor.Subseven P.S. Това е за qko.exe Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Se2KeR e uvedomen shte gi premahme failovete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 За да работи обаче не е достатъчно само да го свалиш и стартираш - трябва да се стартира всеки път при старт на машината... Т.е. така както е качен няма опастност за тези дето са го свалили, освен ако не са си го сложили в StartUp... Или ако това не е инталационен някъкъв, но едва ли, като гледам колко е голям. Едва ли е имал намерение да навреди на някого - но наистина можеше да предупреди останалите какво е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 ne znam no tva Kaspersky v4.5.0.94 ni6to ne otkriva ot nego li ili e fal6iva trevoga Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Moze Se2KeR da ne e znael kakvo kachva. Ako ne e imal antivirus........ Vazmozno e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Да хвърля малко светлина в мрака... това са троянци тип Sub7 (и двата файла). Качих ги с не с цел "наблюдение" на някои, а за да имам контрол над собственото си домашно PC от даскало и обратно. Тъй като съм пробвал много програми предназначени за Remote Control и никоя не е вършила работа реших да опитам така. За да махнете троянеца вижте си msconfig, startup и Services (тук се казва Server). Ако искате да спрете започнат процес които тече в момента - Ctrl+Alt+Del и махнете този Task с дългото и странно име които "смуче" ~7MB памет. Дано да не сте се паникьосали Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Да хвърля малко светлина в мрака... това са троянци тип Sub7 (и двата файла). Качих ги с не с цел "наблюдение" на някои, а за да имам контрол над собственото си домашно PC от даскало. Тъй като съм пробвал много програми предназначени за Remote Control и никоя не е вършила работа реших да опитам така. За да махнете троянеца вижте си msconfig, startup и Services (тук се казва Server). Ако искате да спрете започнат процес които тече в момента - Ctrl+Alt+Del и махнете този Task с дългото и странно име които "смуче" ~7MB памет. Дано да не сте се паникьосали Se2KeR, mislia che tezi redove triabvashe da napisesh predi, a ne sled kato niakoi drug povdigna vaprosa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 ne znam no tva Kaspersky v4.5.0.94 ni6to ne otkrivaot nego li ili e fal6iva trevoga Ти тоя Kaspersky кога за последно го ъпдейтва? Преди 10 години?! Трябваше да смениш разрешенията веднага ако искаше да не влезе някой в нея - както виждаш интересно им е на хората какво качваш... Иначе за едно си прав - по-добро и леко от S7 за отдалечен достъп и аз не знам. Има, но не са стабилни.. А вие в у-ще антивирус нямате ли? Или ти го деактивираш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Вече и да искате и да неискате няма да го пипате @fon_tomov Ама вие сте като лешояди. Аз мислех тоя файла да мине по тънката лайсна. Като си е в моята папка какво пипате Идеята ми беше във вторник да я изтрия (тогава имам Информатика). Качих я вчера защото какъвто съм заплес щях да забравя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 ot predi 1 den sa definiciite (ama sq pak se vru6tam kum stariq norton 2003)6tot kaspersky ne mi vduhva golqmo doverie Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 Ама вие сте като лешояди.... Leshoiadi ili ne saita e publichen i nikak niamashe da e losho da slozish edno readme za da znaiat horata za kakvo stava vapros. Dalech sam ot misalta che si go kachil s cel da ebavash niakogo, no preduprezdavai za da ne se okazes sledvashtia pat v roliata na psuvania . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted January 25, 2004 Share Posted January 25, 2004 ne znam no tva Kaspersky v4.5.0.94 ni6to ne otkrivaot nego li ili e fal6iva trevoga Az s kasperski otkrih edin put (ne tozi) sushtia troianec... Za virusa me preduprediha da ne go svaliam i az taka i napravih... interesno mi beshe zashto li mu e na Se2KeR da se ebava s niakoj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.