Jump to content
BulForum.com

Za virusite ...

ralexes

Recommended Posts

Хм... Издънка. Аз също имам добра колекция, но си я държа на CD и в некомпилиран вид. С чисто образователна цел. Иначе да се качват такива работи в публичен сървър ми се струва безотговорно - освен ако не е направено нарочно и с определена цел - ясно каква. Вируси ли са или троянци? Защото ако са троянци е по-кофти... Ясно е, че това е свободен сървър и всеки може да качва каквото намери за добре - но когато се качват такива потенциално вредни неща, най-малкото, което може да направи ъплоадера, е да сложи едно readme, в което да обясни на всички какво е това и защо не трябва да го свалят и стартират... Но сигурно Se2KeR има собствено мнение по въпроса.

А пък за програми, качени в папка Docs, просто не ми се говори вече... Уж има правила. Само дето тая папка трябва да се прекръсти на Trash - има какви ли не дивотии в нея, включително и софтуер дублиран в другите секции...

Не ми се сваля. Сигурно ли е, че не е фалшива аларма? Se2KeR ще каже най-добре какво е станало.

Всъщност свалих ги... SubSeven. И при това пропъртис на файловете твърдят, че идват от Сикромофт... Този троянец е сигурно един от най-разпространените варианти на софтуер да отдалечен достъп. Споко - толкова е стар, че няма антивирус дето да него засече.. Иначе идеята е интересна, защото едно от функциите му е да стартира фтп сървър на отдалечения компютър.

За да работи обаче не е достатъчно само да го свалиш и стартираш - трябва да се стартира всеки път при старт на машината... Т.е. така както е качен няма опастност за тези дето са го свалили, освен ако не са си го сложили в StartUp... Или ако това не е инталационен някъкъв, но едва ли, като гледам колко е голям. Едва ли е имал намерение да навреди на някого - но наистина можеше да предупреди останалите какво е.

Да хвърля малко светлина в мрака... това са троянци тип Sub7 (и двата файла). Качих ги с не с цел "наблюдение" на някои, а за да имам контрол над собственото си домашно PC от даскало и обратно. Тъй като съм пробвал много програми предназначени за Remote Control и никоя не е вършила работа реших да опитам така. За да махнете троянеца вижте си msconfig, startup и Services (тук се казва Server). Ако искате да спрете започнат процес които тече в момента - Ctrl+Alt+Del и махнете този Task с дългото и странно име които "смуче" ~7MB памет. Дано да не сте се паникьосали :P

Да хвърля малко светлина в мрака... това са троянци тип Sub7 (и двата файла). Качих ги с не с цел "наблюдение" на някои, а за да имам контрол над собственото си домашно PC от даскало. Тъй като съм пробвал много програми предназначени за Remote Control и никоя не е вършила работа реших да опитам така. За да махнете троянеца вижте си msconfig, startup и Services (тук се казва Server). Ако искате да спрете започнат процес които тече в момента - Ctrl+Alt+Del и махнете този Task с дългото и странно име които "смуче" ~7MB памет. Дано да не сте се паникьосали :P

Se2KeR, mislia che tezi redove triabvashe da napisesh predi, a ne sled kato niakoi drug povdigna vaprosa.

ne znam no tva Kaspersky v4.5.0.94 ni6to ne otkriva

ot nego li ili e fal6iva trevoga :confused

:blink: :wacko: :blink:

Ти тоя Kaspersky кога за последно го ъпдейтва? Преди 10 години?!

Трябваше да смениш разрешенията веднага ако искаше да не влезе някой в нея - както виждаш интересно им е на хората какво качваш... Иначе за едно си прав - по-добро и леко от S7 за отдалечен достъп и аз не знам. Има, но не са стабилни.. А вие в у-ще антивирус нямате ли? Или ти го деактивираш?

Вече и да искате и да неискате няма да го пипате :P

@fon_tomov

Ама вие сте като лешояди. Аз мислех тоя файла да мине по тънката лайсна. Като си е в моята папка какво пипате :P Идеята ми беше във вторник да я изтрия (тогава имам Информатика). Качих я вчера защото какъвто съм заплес щях да забравя :)

Ама вие сте като лешояди....

Leshoiadi ili ne saita e publichen i nikak niamashe da e losho da slozish edno readme za da znaiat horata za kakvo stava vapros. Dalech sam ot misalta che si go kachil s cel da ebavash niakogo, no preduprezdavai za da ne se okazes sledvashtia pat v roliata na psuvania :D .

ne znam no tva Kaspersky v4.5.0.94 ni6to ne otkriva

ot nego li ili e fal6iva trevoga :confused

Az s kasperski otkrih edin put (ne tozi)

sushtia troianec...

Za virusa me preduprediha da ne go svaliam i az taka i napravih... interesno mi beshe zashto li mu e na Se2KeR da se ebava s niakoj... :blink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...