Jump to content
BulForum.com

Non-removable media autorun

DeZoeker

Recommended Posts

Ситуация:

Някъде по хард диска си (няма значение къде) имам папка, в която има

AUTORUN.INF. Съдържанието на тая папка мога (с помощта на UltraISO

да кажем) да го превърна в имидж, който да заредя във виртуално CD

устройство и тогава autorun-а ще си тръгне, естествено автоматично.

Проблем:

Мързи ме да правя имидж. Мога ли по някакъв начин да стартирам

autorun-а така както си е в папката?

Мда, забравих да кажа, че съм на XP Pro.

да, наистина, явно ауторън-ите не стават като другите .инф файлове.

ами отвори го с Нотепад и виж кое .ехе стартира и си направи шорткът към същото. просто е, ауторъна просто стартира някаква програма, инф-а е просто начин да се накара Уиндоуса да пусне автоматично програма при вкарване на сидито.

Да, т'ва е начин, if only...

Само че на мен ми трябва стартиране баш от autorun-а... Така например, AutoPlay-a на Adobe Creative Suite ми прави едни мизерии, когато run-ването не е директно и не мога да ги разбера откъде идват. А тъй като ша ползвам абсолютно същия AutoPlay като шаблон ша трябва да разбера що така.

Е, в крайна сметка май пак ша опра до имидж...

Мерси за отзивчивостта :)

ima edna komanda v windows za koqto malko hora znaqt, tq prisvoqva 'drive leter' na koqto i da e direktoriq

1. startirash 'command prompt' ili 'Start'->'Run'

2. pishesh slednoto subst X: 'pat kam direktoriqta'

3. za da mahnesh vece napraven virtualen HDD ispolzvaj subst X: /D

primer: subst z: c:\Games <-- prisvoqva Z: na papkata Games

primer: subst z: /d <-- istriva Z:

primer: subst s: "c:\program files\install"

Edit:

PS: Autorun ste ti raboti ako ne si go isklucil

Ako e isklucen

1. otvori regedit.exe

2. otidi na HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

3. istrii "NoDriveTypeAutoRun"

4. restart

да, субст е доста стара команда, която използвах усилено преди години..

Това хубаво, прравиш си устройство към директория.

Обаче не знам дали се сещаш, че това нещо важи едва до следващия рестарт :wir

А и устройството което се създава е от тип Local Disk, малко ми е чудно как подкарваш ауторън на локален диск и какво аджаба би трябвало да означава ауторън на харддиск например :confused

Бихте ли разяснили, щото нещо не схванах, не съм го правил аотурън никога.

И бтв да нямате предвид като цъкнеш на устройството от експлорър да се стартира autorun.inf ?! Щото това не става както сте го замислили :rolleyes:

Не си прав. Става. След промените в регистъра. С такъв файл съм цакал братчето си и то на ниво папка - вместо да му отвори папката, стартира Скандиск... Голям номер. А иконката на папката бях сменил с черепче - пак през ауторън.ини файла в нея. С промяна на регистъра можеш да накараш Уин да стартира полу-автоматично и дискети мушнати във флопи - много удобно за блондинки. Не ми се рови за ключовте в момента, но има бол инфо из мрежата по въпроса...

хехе, не съм знаел, не ми се е и налагало да правя ауторъни, значи викаш с autorun.ini, а не inf ...

това трябва да се пробва :D

10x ov3rm4n

Работата беше да се изпълни autorun-а без моето енергично съдействие (сиреч, не аз да стартирам, к'ото там трябва), та да видя дали случайно причината за грешките не е в него (тъй като в пътеката към екзето има суичове). Е, оказа се, че не е - кучето било заровено в шорткатите, а именно грешка се получава всеки път, когато стартирам този autorun посредством двойно кликване (или друго действие със същия резултат) в/у шорткат към драйва, където е autorun-а.

А иначе autorun на папка/хард диск в тоя случай ша рече просто да се изпълни autorun-a. Всъщност, можех да пробвам и от конзолата със суичовете, предполагам, ама трябваше да са сетя по-рано.

ооопс... "ини" е грешка на езика (пръста)...

Но трябва да си промениш съответните настройки в регистрите! Правено е от мен на Уин98 - за ХР не знам, може да са го премахнали, защото беше обявено за потенциален риск за сигурността, а то си е - щото мога да ти стартирам програми без да те питам така...

The worm may attempt to copy itself to all local drives, shared network drives and floppy disks (if one is in the floppy disk drive) as Maya Gold.scr and create the file autorun.inf so that the worm file is run automatically when the drive is opened using Explorer and the Autorun feature enabled.

Цитат из обяснението за действието на едно "червейче"... Както виждаш използва се тоя похват. За това е дупка в сигурността...

е, така е, но за да стартираш трябва все пак поне да запишеш ауторън.инф на диска ми :) иначе ако седнеш на компютъра на някой, можеш всичко да пуснеш (почти де).

А като се замисля, цъкането на папка предизвиква съответните messages и е твърде възможно М$ 'предвидливо' да са допуснали тази възможност :wacko: :P

http://www.moonvalley.com/products/rwavdc/.../autoruninf.htm

Повече за синтаксиса на ауторън файловете...

А тоя цитат е вече конкретно за папки и локални дискове:

The best way to test autorun files is to use a floppy disk or a hard drive directory. To do this, edit the NoDriveTypeAutoRun value in the following Registry subkey:

HKEY_CURRENT_USER \Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Policies\Explorer. This value indicates which drives should have AutoPlay enabled. The Microsoft Knowledge Base article Q136214 explains how to set this value correctly for testing. Find the drive in the My Computer folder and try to open it. Instead of Explorer opening the folder, it will parse the AUTORUN.INF file and try to execute its OPEN= statement.

много хубав линк :)

направих както предложи RIP - Team, но не стана нищо !

Може би или М$ са махнали това при ХР, или трябва на NoDriveTypeAutoRun да се даде специална стойност както пише в статийката..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...