Biker4o Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Значи инсталирам си XAMPP Control Panel .... Пита ме дали искам да инстлирам МySQL и Аpache и аз им давам отметки ... после ми пи6е, че PORT 80 e зает ( това за APACHE .... ) и не ми излиза страницатa LOCAL HOST .... А пише, че като излезне тази страница значи правилно съм инсталирал програмата ! АЗ СЪМ НОВОБРАНЕЦ и чета от някви сайтове ... за да си инсталирам PHP ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Като начало вероятно имаш пуснат Skype, спри го изобщо докато инсталираш и пускаш апаче или квото е, или в опциите на скайп забрани да запазва порт 80. Ако не е скайп, нещо друго е заело порта, спри останалите програми преди да инсталираш или преди да пускаш сървъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biker4o Posted October 18, 2007 Author Share Posted October 18, 2007 Значи това го оправих ... само че като зема да влизам в акаунта ми и ми изписва : 1045 : Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 18, 2007 Share Posted October 18, 2007 Няма да е зле наистина да попрочетеш мануали, както и по php.net/mysql.com, щото съдейки по въпросите ти, хал хабер си нямаш от тия неща и тук ще се изгуби страшно много време на доста хора докато свършиш тия елементарни неща, които с малко четене от твоя страна и ще се оправиш хем по-бързо, хем и ще ти е полезно в процеса. По-лесно щеше да е да хванеш ръчна инсталация на apache i PHP, докато mysql си има инсталатор и там изненади не би трябвало да има. Такива като XAMPP са бозица и никога не знаеш какво да очакваш от тях. Когато става въпрос за сървърни хави, винаги е добре да знаеш какво става вместо да разчиташ на all-inclusive, накрая да не стане някой да ти хакне компа много лесно и бързо щото с тия апчета и пхп-та, нещо да не е конфигурурано както трябва и ще се чудиш шо някой ти рови в компа с админ права Да не те плаша де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biker4o Posted October 18, 2007 Author Share Posted October 18, 2007 ХАхаха наистина тръпката е голяма ... ПРосто исках да почна да се уча да правя ПХП сайтове а за това ми трябва инсталирани програми ! Видях че най-лесно става ХАМРР и почти стигнах до успех Само ми оставаше да си влезна с админските правомощия обаче незнам защо не ме допусна ! Целта ми е да пиша ПХП и да виждам ефекта от това ! И сега само паролата ми остана да влезна Link to comment Share on other sites More sharing options...
dX Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Паролата която ти иска е за MySQL-а.. би трябвало да я пише във README.txt (ПРОЧЕТИ МЕ.txt) файла. Просто го отвори и виж каква ти е паролата.. Мисля че default-ската е admin/admin.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.