Jump to content
BulForum.com

ПРОБЛЕМ С XAMPP

Biker4o

Recommended Posts

Значи инсталирам си XAMPP Control Panel .... Пита ме дали искам да инстлирам МySQL и Аpache и аз им давам отметки ... после ми пи6е, че PORT 80 e зает ( това за APACHE .... ) и не ми излиза страницатa LOCAL HOST .... А пише, че като излезне тази страница значи правилно съм инсталирал програмата ! АЗ СЪМ НОВОБРАНЕЦ и чета от някви сайтове ... за да си инсталирам PHP ...

Като начало вероятно имаш пуснат Skype, спри го изобщо докато инсталираш и пускаш апаче или квото е, или в опциите на скайп забрани да запазва порт 80.

Ако не е скайп, нещо друго е заело порта, спри останалите програми преди да инсталираш или преди да пускаш сървъра.

Няма да е зле наистина да попрочетеш мануали, както и по php.net/mysql.com, щото съдейки по въпросите ти, хал хабер си нямаш от тия неща и тук ще се изгуби страшно много време на доста хора докато свършиш тия елементарни неща, които с малко четене от твоя страна и ще се оправиш хем по-бързо, хем и ще ти е полезно в процеса.

По-лесно щеше да е да хванеш ръчна инсталация на apache i PHP, докато mysql си има инсталатор и там изненади не би трябвало да има.

Такива като XAMPP са бозица и никога не знаеш какво да очакваш от тях. Когато става въпрос за сървърни хави, винаги е добре да знаеш какво става вместо да разчиташ на all-inclusive, накрая да не стане някой да ти хакне компа много лесно и бързо щото с тия апчета и пхп-та, нещо да не е конфигурурано както трябва и ще се чудиш шо някой ти рови в компа с админ права :D

Да не те плаша де. :bgrin:

ХАхаха наистина тръпката е голяма ... ПРосто исках да почна да се уча да правя ПХП сайтове а за това ми трябва инсталирани програми ! Видях че най-лесно става ХАМРР и почти стигнах до успех :lol: Само ми оставаше да си влезна с админските правомощия обаче незнам защо не ме допусна ! Целта ми е да пиша ПХП и да виждам ефекта от това ! И сега само паролата ми остана да влезна :wacko: :wacko:

Паролата която ти иска е за MySQL-а.. би трябвало да я пише във README.txt (ПРОЧЕТИ МЕ.txt) файла. Просто го отвори и виж каква ти е паролата..

Мисля че default-ската е admin/admin..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...