Leper_Messiah Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Малка предистория на трагедията последвала поредното ми софтуерно безумие Имам 2 хард диска, като на съответния първи логически дял имам Уиндоус ХП и Линукс. При всяко стартиране на компютъра ми излизаше Линукс екран, от който си избирам съответната операционна система. Не знам обаче какво ми щукна и взех, че под Уиндоус форматирах този дял, в който е Линукса... Предполагам така се е затрил файла, който указва коя операционна система да се буутне, та сега като пусна компа след като си направи там системните проверки, и преди да почне да си зарежда ОС, ми излиза един черен екран с 9ки Въпросът ми е как най-безболезнено и бързо да възстановя иначе работещия Уин Помагайте, че не ме блазни мисълта да правя чиста инсталация Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Боотваш от сдто на ХРто и по някое време ще те попита искаш ли да рипеърваш или да инсталираш начисто - натискаш ® - рипеър, така мисля че е най-лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted October 17, 2007 Author Share Posted October 17, 2007 Работата е там, че като буутна не излиза екрана, когато пита инстал/репеър ами директно отива в момента, в който ми показва партишъните и пита къде да инсталира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Свали си осл2000 и си готов . Не е хубаво да ти се зарежда от лоадер , особенно като минат дните на триал версията и започне да ти изписва дали искаш да купиш програмата . Какво да се прави ... ама това според мен е най-лесният начин . п.п. Имаше нещо с буут флопи диск ама как стааше хавата не съм сигурен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Затрило ти се е лилото на линукса ( този файл който казва коя ОС къде се намира ) Виж тук: http://forums.linux-index.org/ikonboard.cg...t=ST;f=33;t=842 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Значи не си спомняма точно менютата, имам честа да преинсталирам рядко бозата, но знам че като вкараш диска, не трябва да продължаваш, а направо на първия прозорец да натиснеш репеир, вкарва те в дос, fixmbr и fixboot и си готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa6ko-ba6ko Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Такак както си го обяснил аз си представям като слоожиш дискаа ии ти се изписва Press any key... след това ти зарежда сетъп и ти анализира вс.след това си спомням че ти изписва windowsa и диаректорията в която се намира както обикновенно C:\windows............. и така . а тии икаш и линукс за тва ще ти излезнат 2 операционни системи ти не искаш да премахваш линукс такаче ще натиснеш REPAIR върху диаректорията на windowsa . от там не си спомням но ще си запазиш линукс. а иначе искаш да прибавиш XP по стандартния начин.... а когато стигнеш до мястото кадето ти казва по какъв начин да се форматира диска има опция (последната) да не се форматира нищо цъкаш го и ще последва инсталацията на windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Поредният форумен некрофил, при това без никакво понятие за какво служи клавиша, вляво от точката . То не че в случая този клавиш би подобрил с нещо горния пост.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted July 21, 2008 Share Posted July 21, 2008 Вкарваш си диск на Windows XP, отиваш в repair конзолата и пишеш fixmbr и после fixboot, после пишеш exit и вадиш диска. Лесно и просто, а това че при теб дирекно те пита каде да инсталира явно е няква хакната инсталация... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.