Jump to content
BulForum.com

Проблем с boot на Windows XP

Leper_Messiah

Recommended Posts

Малка предистория на трагедията последвала поредното ми софтуерно безумие :)

Имам 2 хард диска, като на съответния първи логически дял имам Уиндоус ХП и Линукс.

При всяко стартиране на компютъра ми излизаше Линукс екран, от който си избирам съответната операционна система.

Не знам обаче какво ми щукна и взех, че под Уиндоус форматирах този дял, в който е Линукса... Предполагам така се е затрил файла, който указва коя операционна система да се буутне, та сега като пусна компа след като си направи там системните проверки, и преди да почне да си зарежда ОС, ми излиза един черен екран с 9ки :)

Въпросът ми е как най-безболезнено и бързо да възстановя иначе работещия Уин

Помагайте, че не ме блазни мисълта да правя чиста инсталация

Мерси :)

Боотваш от сдто на ХРто и по някое време ще те попита искаш ли да рипеърваш или да инсталираш начисто - натискаш ® - рипеър, така мисля че е най-лесно :)

Работата е там, че като буутна не излиза екрана, когато пита инстал/репеър ами директно отива в момента, в който ми показва партишъните и пита къде да инсталира...

Свали си осл2000 и си готов .

Не е хубаво да ти се зарежда от лоадер , особенно като минат дните на триал версията и започне да ти изписва дали искаш да купиш програмата .

Какво да се прави ... ама това според мен е най-лесният начин .

п.п. Имаше нещо с буут флопи диск ама как стааше хавата не съм сигурен .

Значи не си спомняма точно менютата, имам честа да преинсталирам рядко бозата, но знам че като вкараш диска, не трябва да продължаваш, а направо на първия прозорец да натиснеш репеир, вкарва те в дос, fixmbr и fixboot и си готов.

• 8 months later...

Такак както си го обяснил аз си представям като слоожиш дискаа ии ти се изписва Press any key... след това ти зарежда сетъп и ти анализира вс.след това си спомням че ти изписва windowsa и диаректорията в която се намира както обикновенно C:\windows............. и така . а тии икаш и линукс за тва ще ти излезнат 2 операционни системи ти не искаш да премахваш линукс такаче ще натиснеш REPAIR върху диаректорията на windowsa . от там не си спомням но ще си запазиш линукс. а иначе искаш да прибавиш XP по стандартния начин.... а когато стигнеш до мястото кадето ти казва по какъв начин да се форматира диска има опция (последната) да не се форматира нищо цъкаш го и ще последва инсталацията на windows.

Поредният форумен некрофил, при това без никакво понятие за какво служи клавиша, вляво от точката :bgrin: .

То не че в случая този клавиш би подобрил с нещо горния пост..

• 2 weeks later...

Вкарваш си диск на Windows XP, отиваш в repair конзолата и пишеш fixmbr и после fixboot, после пишеш exit и вадиш диска. Лесно и просто, а това че при теб дирекно те пита каде да инсталира явно е няква хакната инсталация... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...