Jump to content
BulForum.com

TV Tuner ili VIVO?

Recommended Posts

Един приятел трябва да прехвърли много свои семейни стари видеокасети на двд-та....

Бюджета му не е голям...

Евентуално колебанието е дали да си вземе нов ТВ тунер за 50-60 лв, или втора ръка AGP видеокарта VIVO... (Няма PCI-E)

Кое е по-добро? Кое прави по-добро качество?

Някакви мнения за кепчър способностите на тези тунери:

PixelView, AVER TV Go 007, ASUS MY CINEMA-P7131? (за асуса знам че софтуера му е много тежък и не е изпипан)

Много ще съм благодарен на хора, които имат опит в кепчването, да помогнат със съветите си тук!!!

Пак казвам, че бюджета на човека не е голям и не се нуждае от кой знае какво професионално качество, но все пак...

Първо по темата :)

Кепчър ще да е най-добре, особено ако е с хардуерен mpeg2 декодер. Проблемът е, че малко трудно се намират. Карта с VIVO не съм имал удоволствието да тествам, но предполагам, че ще е от сорта на кепчъра на тунер.

Сега за асус тунера.

Проблемът му е, че много тежи на стари системи. Посочените изисквания са крайно недостатъчни за нормалната работа на тунера. PixelView-то е кенеф с извинение :P AverMedia го докарват много добре на картинка, ама е такава мъка с драйверите...

Извод: Ако може да се измисли кепчър втора употреба(около 15-20лв. съм взимал преди години за една фирма) ще му е най-удобно. Асуса също ще свърши много добра работа, но при него както разясних по-горе, ще трябва и машинка с по-яки параметри(видеото няма общо). Аз лично съм кепчирал с такъв тунер в реално време от инфрачервена охранителна камера с резолюция 800х600 @ 30fps без никакви проблеми на нещо от сорта: Sempron 2300+/512MB DDR/80GB Excelstor и вградена видео карта.

Надявам се да съм бил полезен :)

Имам ATI Radeon 9200 VIVO и ASUS TV FM Card с чип 7135. Нещо не сполучих от раз с кепчъра от ATI (не съм си играл) и продължих експериментите с тунера. Е, не става идеално, ама като се поразровиш тук-там и видиш как го правят хората, може да се каже, че е чудесно за домашни условия. Аз обаче не използвах приложения софтуер, а FLY2000 TV rc2. И дълго подбирах кодеците и настройките им, докато получа добро (според мен) качество. Това с Duron на 1.5 GHz и 256 MB RAM. После четох някъде, че по-добро качество се постига при първоначален кепчър с много ниска компресия (т.е почти същото качество, както оригинала) и после обработка с VirtualDub.

Та да обобщя: аз залагам на тунера, тъй като освен кепчър от VHS, може да се ползва за гледане ТВ на компютъра ;).

Това

е моят тунер и работи добре, като има възможност да се включват към него ДВД или видео и да се записва в реално време с добро качество. От година го имам и съм доволен за цената му! Вярно е, че при записване първоначално в по-голям обем и последваща обработка с компресираща програма качеството е по-добро, защото в реално време е трудно да се постигне добро качество с домашен компютър. Един ТВ тунер ще свърши идеална работа, а за показания горе мога да кажа само добро!

EDIT: Забравих да кажа че компа ми е : intel celeron 2.4, ATI radeon 9600, 1 GB RAM

vasilb said:

на мен ли ми се струва или цените на тея играчки от тази марка са евтинки?! :confused питам, защото не ми е известна, а като цени много се доближават до цените на pixelview, от които всеки казва да се бяга "през глава" :)

samkijot said:
на мен ли ми се струва или цените на тея играчки от тази марка са евтинки?! :confused питам, защото не ми е известна, а като цени много се доближават до цените на pixelview, от които всеки казва да се бяга "през глава" :)

Да, евтини са, но смятам, че е доста качествено за цената си, като се има предвид, че тунерът е филипс. Както писах съм доволен и до сега не ми е правило проблеми! Когато си го взимах бях харесал един асус за 120 лв., но той така и не можа да тръгне на моята машинка и ми препоръчаха този, защото до сега не са имали проблеми с тях! Това е лично мое, а и тяхно (на сервиза) мнение! Всичко е на късмет с тая електроника, така че когато го взимаш, каквото и да е то, ги накарай да ти го сложат и да видиш дали ще тръгне всичко - звук и картина, за да не се набутваш, защото парите все пак не са букова шума! :) Успех в търсенето!

Мерси на всички!!!

Явно тунер ще е...

Ще предам където трябва...

inherit.hit.bg said:
Мерси на всички!!!

Явно тунер ще е...

Ще предам където трябва...

Вземай Филипс=а, аз ползвам такъв от 2 години и няма проблем

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...