inherit.hit.bg Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Един приятел трябва да прехвърли много свои семейни стари видеокасети на двд-та.... Бюджета му не е голям... Евентуално колебанието е дали да си вземе нов ТВ тунер за 50-60 лв, или втора ръка AGP видеокарта VIVO... (Няма PCI-E) Кое е по-добро? Кое прави по-добро качество? Някакви мнения за кепчър способностите на тези тунери: PixelView, AVER TV Go 007, ASUS MY CINEMA-P7131? (за асуса знам че софтуера му е много тежък и не е изпипан) Много ще съм благодарен на хора, които имат опит в кепчването, да помогнат със съветите си тук!!! Пак казвам, че бюджета на човека не е голям и не се нуждае от кой знае какво професионално качество, но все пак... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Error Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Първо по темата Кепчър ще да е най-добре, особено ако е с хардуерен mpeg2 декодер. Проблемът е, че малко трудно се намират. Карта с VIVO не съм имал удоволствието да тествам, но предполагам, че ще е от сорта на кепчъра на тунер. Сега за асус тунера. Проблемът му е, че много тежи на стари системи. Посочените изисквания са крайно недостатъчни за нормалната работа на тунера. PixelView-то е кенеф с извинение AverMedia го докарват много добре на картинка, ама е такава мъка с драйверите... Извод: Ако може да се измисли кепчър втора употреба(около 15-20лв. съм взимал преди години за една фирма) ще му е най-удобно. Асуса също ще свърши много добра работа, но при него както разясних по-горе, ще трябва и машинка с по-яки параметри(видеото няма общо). Аз лично съм кепчирал с такъв тунер в реално време от инфрачервена охранителна камера с резолюция 800х600 @ 30fps без никакви проблеми на нещо от сорта: Sempron 2300+/512MB DDR/80GB Excelstor и вградена видео карта. Надявам се да съм бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Имам ATI Radeon 9200 VIVO и ASUS TV FM Card с чип 7135. Нещо не сполучих от раз с кепчъра от ATI (не съм си играл) и продължих експериментите с тунера. Е, не става идеално, ама като се поразровиш тук-там и видиш как го правят хората, може да се каже, че е чудесно за домашни условия. Аз обаче не използвах приложения софтуер, а FLY2000 TV rc2. И дълго подбирах кодеците и настройките им, докато получа добро (според мен) качество. Това с Duron на 1.5 GHz и 256 MB RAM. После четох някъде, че по-добро качество се постига при първоначален кепчър с много ниска компресия (т.е почти същото качество, както оригинала) и после обработка с VirtualDub. Та да обобщя: аз залагам на тунера, тъй като освен кепчър от VHS, може да се ползва за гледане ТВ на компютъра . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted October 16, 2007 Share Posted October 16, 2007 Това е моят тунер и работи добре, като има възможност да се включват към него ДВД или видео и да се записва в реално време с добро качество. От година го имам и съм доволен за цената му! Вярно е, че при записване първоначално в по-голям обем и последваща обработка с компресираща програма качеството е по-добро, защото в реално време е трудно да се постигне добро качество с домашен компютър. Един ТВ тунер ще свърши идеална работа, а за показания горе мога да кажа само добро! EDIT: Забравих да кажа че компа ми е : intel celeron 2.4, ATI radeon 9600, 1 GB RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 Това на мен ли ми се струва или цените на тея играчки от тази марка са евтинки?! питам, защото не ми е известна, а като цени много се доближават до цените на pixelview, от които всеки казва да се бяга "през глава" Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 на мен ли ми се струва или цените на тея играчки от тази марка са евтинки?! питам, защото не ми е известна, а като цени много се доближават до цените на pixelview, от които всеки казва да се бяга "през глава" Да, евтини са, но смятам, че е доста качествено за цената си, като се има предвид, че тунерът е филипс. Както писах съм доволен и до сега не ми е правило проблеми! Когато си го взимах бях харесал един асус за 120 лв., но той така и не можа да тръгне на моята машинка и ми препоръчаха този, защото до сега не са имали проблеми с тях! Това е лично мое, а и тяхно (на сервиза) мнение! Всичко е на късмет с тая електроника, така че когато го взимаш, каквото и да е то, ги накарай да ти го сложат и да видиш дали ще тръгне всичко - звук и картина, за да не се набутваш, защото парите все пак не са букова шума! Успех в търсенето! Link to comment Share on other sites More sharing options...
inherit.hit.bg Posted October 17, 2007 Author Share Posted October 17, 2007 Мерси на всички!!! Явно тунер ще е... Ще предам където трябва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Мерси на всички!!!Явно тунер ще е... Ще предам където трябва... Вземай Филипс=а, аз ползвам такъв от 2 години и няма проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.