Jump to content
BulForum.com

Компютъра ми замръзва и се рестартира

Recommended Posts

Абе не е от захранването, прекалено слаба машина е...аз съм с къде къде по мощна и карам с 350 ватово (няма да споменавам марка че ще избие рибата)...

Имам въпрос, с каъв нет си, модем има ли, лан...

И дядо мраз тази система колкото и да я товариш макса и е не повече от 250в, а чифтека са много здрави захранвания. Пушки

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Вече ти казаха, ИЗВАДИ тая насрана CMedia за малко, и пробвай натоварване, компилиране и т.н., и виж дали ще се рестартира. Деинсталирай и драйвера й на тая звукова за всеки случай преди пробата.

При натоварване на PCI шината с дискове например, всяко закачено за нея устройство участва най-малкото в проверка всяка заявка дали е за него. Аз залагам на звуковата. Просто за да заложа, макар че разбира се че може да е всичко.

Пусни мемтест ако не си пускал, ще покаже проблеми с дъното/рама, и без това мемтест ще товари на 100% процесор и рам.

..и аз залагам на CMEDIA-та - самите карти не са много лоши като изпълнение, но драйвърите са адски некадърно написани. Извади я и пробвай дали ще имаш някакви проблеми - ако отговора е не, то махни старите драйвъри за CMEDIA-та и си намери читави ;)

Така изкарах "насраната" C-Media - проблема не изчезва, пак си пуснах студиото бачках 1 час и PC-то увисна. Като цяло на C-Media картите от този тип са си супер добре, проблема е във скапаните драйвери от производителя(нещо като при ATI видео картите, но това е друга тема), но както споменах аз не ползвам тях, а едни други Open Source, които са перфекни, издържах и тест-а от RMAA, та вече може да спрете да ми плюете звуковата карта. ;) За повече информация за свясни драйвери за въпросния модел ще пиша в онази стара тема където се обсъжда, че C-Media за нищо нестават. ;)

@tony_jaa редовно си следя темперетурите и напреженията с Everest-a, засега всичко е наред, махнах и онази отметка, но утре ще го товаря до забиване защото сега мисля да спя. :)

Ok, да предположим и отхвърлим цмедиата. ;)

И пак: Пусни мемтест малко по-дълго време.

Смени и захранването, при всички случаи няма да навреди в тоя случай. Под товар напълно е възможно да кляка твоето, кво като е по-мощно от консумираното, всичко остарява и се разваля, и мерцедесите дори.

Много ми е любопитно докога ще се запъват всички че машината е слаба и не е от захранването и да мерят с уред за замерване на потреблението колко мощност консумира. Аз доколкото съм наясно има разлика между консумирана мощност ПРЕДИ захранването и послезна мощност след него. Айде аз залагам 5 хайнекена че Е от захранването и след като го смени ще се оправи. Няма такъв филм при натоварване на процесор и памет да почне да дава проблеми а в други случаи не. Ако беше от памет щеше да прави проблеми даже при idle докато точи торенти а това не е така. Диска също го изключихме. Картата се оказа че също не е от нея щото и без нея си зависва...

последно кой още залага че не е от захранването? теди, до тука имам малко бири от теб :P някой друг отворен да има желание да ме черпи бира? ;)

Аз пък ще се кефя ако се окаже че не е от захранването :bgrin: . Най-малкото ще ми спести касите бира, които някои хора откровено заявиха тук :P

Под товар не се товари само то, цпу и рам. Товари се и чипссета, шините, а на шините има закачени един куп неща, вкл. вградени глупости по дъното, разни ланки там и кво ли не.

Може да прегрява чипсета, ако е с вентилатор, да е повреден и намалени обороти. Т.е. може от дъното да е, потретвам се, пусни един мемтест да отхвърлим тия съмнения. Виж си и дали някой друг вент не е със забавени рефлекси тва онва.

Теди, това с вентилатора също е реалистично и верно може бирата да е от мен :) А да видим като пием сега кой ще черпи в крайна сметка :P

Първо: и на мен ми се пие бира ама съм ви малко далече. :(

Второ: само ей така да попитам какъв точно модел е малкия макстор?

edit: я по-добре викнете и мод-вете да няма сърдити.

Момчета, аз все пак не мога да изпия толкова бири поне не и наведнъж :)

THE STORM, ай кажи после кой ще пие бирата и да се организираме кога и как че то стана за букмейкър направо

Така играта свърши. Тука намерих едно старо 200W захранване от една много стара конфигурация и вързах хардовете към него, а останалите части си останаха към Чифтека, след това започнах да си работя пак със VS, програмирах и компилирах през няколко минути в продължение на 2-3 часа и проблеми нямам, отделно след това пуснах да се компилира една много голяма библиотека (Qt 4.3) и всичко е 6, компютъра е пушка. :) Тия дни ще гледам да събера някои лев и да взема едно ново захранване, че тука в момента нещата изглеждат малко грозно с двете захранвания. :)

@tedy, чипсета ми е с пасивно охлаждане, но върши работа и нямам вградени LAN-ки. :]

Айде честито на печелившите за бирата. :P

Айде да ходим, аз черпя, теди също черпи, дядо мраз пие...

И все пак ми е много чудно как е от захранването, явно някой елемент вътре е правил хавата...

:santa: :beer:

Айде да ходим, аз черпя, теди също черпи, дядо мраз пие...

И все пак ми е много чудно как е от захранването, явно някой елемент вътре е правил хавата...

:santa: :beer:

А ако се окаже, че захранването не е това, което е, аз няма да черпя :P .

Щото едно, че може човека да се е заблудил и да е някое 300 ватово, друго, кой знае какво е закачил друго на него, защото действително то не е слабо за машината, а явно вече се е прецакало от старост, и един хард и един звук са били достатъчни. А и THE_STORM не беше много приказлив, да каже ако разкачи новите неща които е закачил, дали пак прави проблеми, макар че сега с второ захранване, на което е закачил другите неща работи добре.

Djadomraz ще пие, като го напием, ще спре да пие :bgrin:

А ако се окаже, че захранването не е това, което е, аз няма да черпя :P .

Djadomraz ще пие, като го напием, ще спре да пие :bgrin:

Ааааа, tedy...няма сега да се отмяташ...ще черпиш и още как! :bgrin:

Освен това не само Дядо ти Мраз пие бира....я виж какво бях казал в по-горния си пост:

Което отново води съмненията към захранването. ;) ......

.......За тези фризирвания бих заложил в следния ред - 1. захранване 2. дъно 3. всичко останало...като гледам какъв спор се заформи...даже може да си спретнем игричка с наддавания - барем да се пооблажим с някой лев от спора. :bgrin:

:devil :laughing:

E айде сега - захранването аз си го бях заплюл :P И взех да се ядосвам че въпреки че е нещо очевидно имаше хора които продължаваха да се препират че тоя компютър харчи много по-малко отколкото държи това захранване и затова заложих 5 бири срещу който е много навит че е нещо друго. Иначе вентилаторите на дъното също бяха добро предположение преди да се разбере че дъното е fan-less :) Теди губи служебно в случайа... но тъй или иначе предлагам да се съберем и да се почерпим с малко бири - повода е важен! :)

А и THE_STORM не беше много приказлив, да каже ако разкачи новите неща които е закачил, дали пак прави проблеми, макар че сега с второ захранване, на което е закачил другите неща работи добре.

Не съм свалял частите една по една тъй като намерих другото споменато захранване и реших да пробвам дирекно с него и резултата е ясен. ;)

Абе звуковата карта е и тва е!

Тя като е сложена веднъж, поврежда де кво намери, така че тя е първопричината! :bgrin:

Не може всичко да си работи супер и слагаш едина пиклива карта и един пиклив хард, и изведнъж баш на ръба да е било всичко, то ако е било на ръба, все някога щеше и преди да си покаже рогата :bgrin:

Де да ва знам кви пияници сте дето искате да ви черпя, това трябва да се разнищи 100%, на място, ако ще се черпим, the_storm да донесе компа в кръчмата!

Абе звуковата карта е и тва е!

Абе така си е...току що прочетох една недокументирана спецификация на Си-медията, в която пише, че ако я сложиш на компютъра на някой, който случайно има ник THE STORM, потреблението й на енергия скача някъде към 320 вата....от там ще да е бил проблемът... :lol:

Айде в крайна сметка да направим следното :) Взимам един нов делукс 350W, че друго нямам под ръка(някой ако има фортрон или нещо по-спешъл да го вземе) отиваме на гости на сторма и ако е от захранването всички взимаме по 5 бири на дядо мраз(условието е да си ги изпие сам всичките :D ) Ако не е от захранването дядо мраз черпи всички по 5 бири :P :)

Хубаво, елате до Пазарджик и намерете място където ще се съберем тъй като няма да е у нас защото живея с твърде много роднини в една къща и е малко пренаселено. ;)

Не може всичко да си работи супер и слагаш едина пиклива карта и един пиклив хард, и изведнъж баш на ръба да е било всичко, то ако е било на ръба, все някога щеше и преди да си покаже рогата :bgrin:

А какво пречи да е станало някакво съвпадение.В момента, в които слага картата и харда се преебава друг компонент.Верно е, може и от звуковата карта да е, не отричам, но ме подразни това, че логиката ти е много елементарна. :angry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...