Jump to content
BulForum.com

Перпетум Мобиле

Zebra

Recommended Posts

май на теория дори е невъзможно ПМ , ( поне така ми казаха ) , а щом на теория не е възможно значи и на практика,

но е вярно че има доста загуби при предавките, и там ако се поработи повечко , може колите да достигнат определено по висок % КПД , както тойота са с два двигатела, и единият улеснява другия и когато трябва работят двата, и ако на всичко това се сложи една скоростна кутия която има минимални загуби , ще стане много доволно , ( НО това е съвсем различна тема от ПМ :ph34r: )

Много бих се радвал ако направят сравнително икономичен двигател с голямо КПД :punk (ех мечта )

май на теория дори е невъзможно ПМ , ( поне така ми казаха )...

Да оставим настрана теорията, и да се обърнем към здравия разум и опита си. На практика се спрягат 2 версии на вечен двигател - 1: такъв който създава енергия от нищото, и 2: двигател събиращ разсеяната в пространството енергия.

Несъстоятелността на първия двигател е явна - ако съществува физически процес при който се създава енергия от нищото, той ще работи не само в нашия двигател а и на много други места в вселената и за 4 милиарда години тя ще се е превърнала в твърде горещо и неприятно место за живеене. Създаването на "специални" условия единствено в нашия двигател е по силите само на Създателя, а той не обича да сменя правилата.

За втория тип двигател обяснението е малко по сложно. Концентрирането на разсеяната енергия, макар че не сме го наблюдавали, е напълно възможно. Трябва ни природна област с обърнати спрямо нашето време-пространство правила - черна дупка например върши идеална работа. Проблема е че за да източим събраната в кондензатора енергия трябва да заменим "обърнатите" му правила с тези от нашия свят, а след източването му да го върнем в първоначалното състояние. Тук обаче оново се срещаме с нежеланието на природата (Създателя) да сменя правилата на играта по наше настояване.

Вечния двигател не е физическа категория от нашия свят, защото в този свят властват твърди и неотменими закони. Създаването му е възможно само в магически свят в който природните (Божиите) закони са подвластни на разума ни, и поради това могат да бъдат променяни според нуждите на нашия двигател

• 3 weeks later...
Ъъъъ... На нас не ни тряа хелий... А водород. Ние хелия ша си го получим. :) Хелиевите ядра се разпадат, а водородните се синтезират...
Чакай, чакай малко! Водородните ядра се събират и се получават хелиеви ядра. Не се използва за ядрен разпад, защото няма смисъл. При ядрена реакция се използват изключително тежки ХС с голям брой протони в ядрата си, за да има верижна реакция.
Тва с французите е хубаво, ама не е перпетуум мобиле, нито пък е близо до него... щото то отново преработва внесена отвън енергия в енегрия... пък било то изнесената 1,5 пъти повече от внесената...
Ако това стане, наистина ще бъде перпетум мобиле, защото ако изнесената е 1,5 пъти повече, то 1-ца Енергия може да се внесе отново в системата, а 0,5 ще се усвои, в следващия цикъл ще се отдели още 0,5 Е и по този начин машината ще се самозахранва и отделно на това ще отделя и енергия. Никъде не е казано, че цикъла трябва да започне от самосебе си, че да се нарече перпетум мобиле. Само, че идеята на термоядрения синтез не е, нито да бъде перпетум мобиле, нито при изчисляване на Енергийния баланс сумата от вложената енергия да е по-малка от сумата на изнесената от системата енергия. Това не е възможно. Винаги при изчисляване на Енергиен баланс на една идеална система, сумата от внесените енергии е равна на сумата от изнесените. При реална система към изнесената Е се прибавят и енергийните загуби. Общо взето идеята на всяка една станция било то АЕЦ, ВЕЦ и т.н., че дори и станция за термоядрен синтез, е да преобразува един вид лесно достъпна енергия в друг вид трудно достъпен. При АЕЦ идеята е чрез радиоактивно лъчение да се загрява вода, която се разширява, образува се пара и задвижва турбини, които задвижват генератори, които произвеждат електричество. Т.е. се преобразува атомна енергия в топлинна, от топлинна в пневматична, от там в механична и от там в електрическа. Същото е и при термоядрения синтез, само, че при термоядрен синтез отдленото количество топлина е с пъти по-голямо и по този начин КПДто нараства много. ПРи него имаме влагане на топлина но и силата на атома, която се прибавя към топлинната енергия и се получава топлинна енергия по-голяма от внесената, но като сума входящите и изходящите Енергии са равни!

Sandman... Измислено е как да поддържат температура от 1 000 000 градуса... Няква смес от титан и незнамсикво, под натиска на електромагнитно поле, успява да устои на някъв процент от тия градуси. Но енергията не се допира до стените на въпросния метал, а е на достатъчно р-е от него. Така че - измислено е. Проблема е в трития и в хелия. И 2те са мега радиоактивни....

@волф ...ще дава повече от колкото взима, защото океанът е безкраен ресурс на водород. :)

@легопчо Нищо общо. :)

EDIT : Пропуснах няколко запетайки. :)

Върти ми се в главата това нещо и мисля, че трябваше да поддържат плазмено състояние, освен това нищо не трябва да се допира до стените...........адски скъпо и за сега няма широко приложение. Ако не се бъркам де.........Ама няма кво да се бъркам в един от учебниците ми по физика го имаше :)

Върти ми се в главата това нещо и мисля, че трябваше да поддържат плазмено състояние, освен това нищо не трябва да се допира до стените...........адски скъпо и за сега няма широко приложение. Ако не се бъркам де.........Ама няма кво да се бъркам в един от учебниците ми по физика го имаше :)

ами в плазмено състояние атомите се разделят на електрони и ядра , който съответно притежават заряд и могат да се контролират чрез магнитни полета ;)

Върти ми се в главата това нещо и мисля, че трябваше да поддържат плазмено състояние, освен това нищо не трябва да се допира до стените...........адски скъпо и за сега няма широко приложение....
Не е адски скъпо, и се използва поне от 20 - 30 години в аналитичната практика. Ето пример на плазмени факли -

torche2.jpg

317497-1.jpg

icp.jpg

това е все от аналитична апаратура, използваща индуктивно свързана аргонова плазма.

Прозрачните тръбички са от кварц и служат основно за формиране на ламинарни аргонови потоци, в които се генерира плазмата. За удържането се грижи високочестотно електромагнитно поле.

Но пък перпетуум мобиле... едва ли. Мощността, която генератора подава на плазмата е от порядъка на 1-2 kW и нямам идея как може да се върне енергия обратно в генератора.

Ето един цитат от една книга, според мен има и съществува Перпетум мобиле ;)

"В реактора има чип от елемент 115, свърхтежък елемент, който нито се среща, нито може да бъде произведен на Земята. Атакуван с протони, той се променя, разпада се, при което освобождава антиматерия и "гравитационни вълни"... за да създаде мощно гравитационно поле, локализирано около кораба, а по този начин той става независим от чуждата гравитация"

Ето един цитат от една книга, според мен има и съществува Перпетум мобиле ;)

"В реактора има чип от елемент 115, свърхтежък елемент, който нито се среща, нито може да бъде произведен на Земята. Атакуван с протони, той се променя, разпада се, при което освобождава антиматерия и "гравитационни вълни"... за да създаде мощно гравитационно поле, локализирано около кораба, а по този начин той става независим от чуждата гравитация"

Къде е бе...къде? :devil

Между другото, последния ред на менделеевата таблица не е завършен. Има място за още 5 елемента, но дори и така елементите стават 110, а в тази книга пишело, че елемента е 115. Ако имаше такова нещо, всички теории в химията, щяха да бъдат направени на пух и прах. Тези липсващите 5 елемента все още не са открити, но са синтезирани такива с подобна конфигурация на електронните слоеве и подслоеве и със съответстващата атомна маса. Те са - Uns, Uno, Une, Uun. Всичките са производни на урана.

Когато Менделеев направил таблицата, тогава още не били открити много елементи, известни днес, за това, той на мястото на тези елементи оставял празни места.

Между другото, малко офф, да вметна само.

Един от първите, ако не и първият българин, захванал се да строи вечен двигател, е Отец Матей Преображенски - Миткалото.Неговият проект е представлявал вид водно колело, но задвижвано не с вода, а с пясък.Сами можете да се сетите какво е станало.

За любителите на химията и физиката прилагам таблица с откритите, неоткритите и изкуствено получените за кратък период елементи. Номерата на елементите в нея са до номер 118 и за всеки елемент има допълнителни данни: ЦЪК

П.П. При интерес ще сканирам и задната страна на таблицата, където за всеки елемент има още повече и разнообразни данни, както и разтворимост на някои соли, основи и окиси във вода, период на полуразпад на радиоактивните елементи и др.

И ето че номер 115 е Унунпентиум

Той затова е перпетум мобиле.

нарича се пентиум понеже има 5електрона във външния електронен слой :)

не защото се използва за изработка на ПМ :)

а и не виждам прилика м/у пентиум и перпетум това че започват и двете с "пе" и завършват на "ум" нищо не значи :)

• 3 weeks later...

В кръга на шегата - мисля, че щъркела със змията са го открили ахахахахаа!(ако знаете вица)

Двигателя, отдавна съществува!Германски разработки от WW2.

• 2 weeks later...
Двигателя, отдавна съществува!Германски разработки от WW2.

И след като съществува отдавна би ли споделил с нас повече информация по темата?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...