Jump to content
BulForum.com

проблем с SONY DVD RW AW A170G

Recommended Posts

Дай повече инфо де.

Преди бутвало ли е, и от цд, и от двд, какво показва или не показва при буут от цд, от двд сега бутва ли, в БИОС задал ли си к'вот трябва? От колко време го имаш, на АТА/САТА ли е вързано, колко дискове и какви си записвал.

И т.н.

еми началото на лятото си го купих всичко записва и чете за това съм доволен напълно. Но PC-то има нужда от нов windows имам диск пробвах няколко пъти не стана направих нов пак не стана. а пък с първия диск си преинсталирах windows-а на старата записвачка.иначе до сега това с това sony не съм боотвал дискове. попринцип ресвам компа и очаквам да се боотне ама нищо не боотва и не пише нищо по нищо не се разбира че има диск за боотване :angry1

за вързването не знам в декома ми го смениха щото предишното беше в гаранция когато се прецака.

по биоса нямам голям мерак да барам и за това не съм се ровил.

Еми най-вероятно като са ти слагали новото устройство, някой е сменил реда на бутване в BIOS, а преди явно ЦД-то е било като първо устройство и затова е бутвало.

Без пипане в BIOS няма да стане, просто сменяш настройката от кое у-во да зарежда системата като първо.

А вероятно можеш просто да натиснеш някой клавиш в началото, от който да се появи меню за бутване, и да избереш CD-ROM без да бараш BIOS. Pri men towa stawa s F8.

Като видиш началните надписи при рестарт на компа, бързо натискаш Del.

Като се появи екрана на BIOS, най-вероятно ще е на светлосив фон с черни букви и сини елементи тук таме.

С клавишите стрелки Ляво/Дясно на клавитурата, предполагам ще трябва да отидеш надясно с една стъпка само, отиваш надясно с една стъпка и там трябва да видиш 1st Boot Device, 2nd Boot device, или подобно, ИЛИ Boot Order или нещо такова. избираш го и виждаш кое е на първо място. Което е листнато на първо място, от него компа се опитва да бутне първоначално, ако не намери там бутваща информация, продължава с втория елемент и т.н.

За теб ти трябва да избереш CD-ROM и се предполага с PgUp да го закараш на първо място, ако не е там.

после излизаш към главното меню, и или отиваш на Exit -> Save and Exit, или там долу има подсказка някъде, най-вероятно с F10 можеш да запазиш и да излезеш от BIOS.

Ако нещо не можеш да се оправиш, винаги можеш да натискаш ESC докато видиш потвърждение Do you want to discard changes and exit или нещо такова, потвърждаваш, че не искаш да запазваш евентуални промени, които си правил, и компа се рестартира без промяна.

Това по-горе с настройките при положение че си с Award BIOS.

Ако хептен си нямаш идея за какво говоря, извикай приятел.

tedy мерси мн. златен си още малко и щях да карам компа в сервиз

извода е че проблема е в биоса а не в sony-то

Не, не :P според мен не е проблем :D Просто трябва да се научиш ;)

Може и по-лесно да се буутне без да се влиза в биос. Всички нови дъна имат буут меню при рестарт натискаш някой от F-овете, при различни дъна са различни бутони, но в повечето случай са F2,F8,F10,F11

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...