fastand Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Ами разбрах че декември 2008 ще се открие първия мол в пловдив.Ако някой знае нещо повече моля да постне в тази тема. Ето и малко инфо, което намерих: Половината от търговските площи в бъдещия Mall Plovdiv вече са заети. Това съобщиха от екипа, който реализира проекта, чието управление бе поверено на бившия маркетинг мениджър на столичния Mall of Sofia. Квадратурите на магазините варират от 20 кв. м до над 3000 кв. м, а площите на ключовите наематели, които вече подписаха договори, са над 3000 кв. м (за Cinema City), 2400 кв. м (Пикадили), 1500 кв. м (Техномаркет), над 650 кв. м (Happy). Договорите са дългосрочни – между 5 и 10 години. Цените на площите не могат да бъдат уточнявани, защото те варират в зависимост от конкретния наемател, неговата дейност, оборот и предназначението на обекта, обясни за Investor.bg Надя Рангелова, маркетинг мениджър на Mall Plovdiv. В момента се водят преговори и с много други компании, като целта е да бъде подготвен най-правилният маркетинг микс между предлаганите марки в търговския център. Част от наемателите ще бъдат същите като в Mall of Sofia, има и нови компании, както и такива, които желаят да присъстват на няколко места и в момента обмислят кои са най-подходящите локации за тях. Общата наемна площ на търговския център, в който не са предвидени офиси, е 22 хил. кв. м, а инвестицията в комплекса е 45 млн. евро. Той се строи върху терен от 17 дка, намиращ се на кръстовището на бул. “Свобода” и ул. “Перущица”, в непосредствена близост до Братската могила и Гребната база. В момента тече конкурс за главен изпълнител на обекта, каза още Рангелова, като поясни, че кандидати са 10-12 компании. До момента е изградена цялата инфраструктура около търговския център - направени са две нови улици, водопровод, канализация и др. Самият мол се очаква да бъде завършен догодина и да отвори врати за посетители през есента. Предвижданията са до края на 2007 г. или най-късно до началото на 2008 г. Mall Plovdiv да бъде 100% отдаден под наем. Източник: http://imoti.investor.bg/?cat=109&id=47202 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Не е възможно да е готов поне в следващите 1-2 години.Първо аз живея на 300 метра от строежа и последно като погледнах бяха още на основите и второ едва ли ще е само 1 етаж ПС Май май ще е повече по площ от Метро-то,особено ако е на няколко етажа ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Аха до 2009 ама друг път .Ще си счупят краката да го построят възможно най-бързо,защото както всичк изнаем с всеки месец,с който се бави отварянето му се губят пари от наем .Ще поникне като гъбка този чуден МОЛ.Както бързо построиха и Aqualand .Стискам палци поне до средата на 2008 да е отворен и да ходим в Cinema City-то .А ако го построят и по-рано още по-добре,но ме съмнява.Аз често минавам от там и щом още не се показва постройката над оградата значи още нищо не са напраили Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastand Posted October 10, 2007 Author Share Posted October 10, 2007 Аха до 2009 ама друг път .Ще си счупят краката да го построят възможно най-бързо,защото както всичк изнаем с всеки месец,с който се бави отварянето му се губят пари от наем .Ще поникне като гъбка този чуден МОЛ.Както бързо построиха и Aqualand .Стискам палци поне до средата на 2008 да е отворен и да ходим в Cinema City-то .А ако го построят и по-рано още по-добре,но ме съмнява.Аз често минавам от там и щом още не се показва постройката над оградата значи още нищо не са напраили Ами много си прав. м/у другото намерих компютърна анимация на мола : http://zazz.bg/play:066de3f8 и наистина ще е добро киното (Cinema City) Все пак и аз да имах на разположение 3000 кв.м., много пари и малко фантазия ще стане нещо уникално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
casperpld Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Построяването едва ли ще се забави... Практикер как го дигнаха за отрицателно време Link to comment Share on other sites More sharing options...
most wanted Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 e т'ва няма да е първият мол в града първият се води екселсиора след тва е галерия пловдив там срещу метро а не съм сигурен дали и гранда не е мол по документи така,че не съм сигурен дали това ще е първият мол в града Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Кво ще представлява тази чудесия нещо кат голям търговски център с кино и някви глезотийки ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Кво ще представлява тази чудесия нещо кат голям търговски център с кино и някви глезотийки ли ? Не си ли ходил в софийския мол? Нещо като модернизиран ЦУМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastand Posted October 10, 2007 Author Share Posted October 10, 2007 Май-май тая тема ще стане същата като за детската железница.пусната 2004 и до днес се коментира а вече влака е пуснат. ΜΟΔ. ΕΔΙΤ: И това си има решение, бързо и ефективно при това. само кажи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Ами много си прав. м/у другото намерих компютърна анимация на мола : http://zazz.bg/play:066de3f8 и наистина ще е добро киното (Cinema City) Все пак и аз да имах на разположение 3000 кв.м., много пари и малко фантазия ще стане нещо уникално. Баси анимацията с преминаващи 350Z и Lincoln Navigator-и къде тея в Пд Че и Pizza Hut имаше на рекламата Иначе за "Града на киното" и аз имам много надежди (дано отвори преди Инди Джоунс 4 да е излезнал ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Че ти не си ли виждал 350Z и Navigator в Пловдив?! Аз съм виждал поне 3 Nissan-a и два навигатора. Иначе МОЛ-а ще поникне за отрицателно време. Наемите са доста сериозни, но ще се заеме целия. Дано само да им потръгне в тоя селски град... P.S. А на Excelsior ако му викате МОЛ.... немам думи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 А т'ва ще е просто велико, уникално несравнимо! Само като видях на анимираната разходка така да се каже. А колко ще е голям този Cinema city... Нямам търпение да го отворят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 А т'ва ще е просто велико, уникално несравнимо! Само като видях на анимираната разходка така да се каже. А колко ще е голям този Cinema city... Нямам търпение да го отворят. Чак пък толкова?? Същите реакции бяха и като отвориха McDonalds на Центъра. Ще бъде много лъскав и скъп търговски център, с начумерени продавачки и стоки с неясен произход....точно като на главната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evropata Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Е-Е-е ми наистина няма да е зле да го отворят по-скоро...то харабия с тоя Cinema City....но... ще видим времето ще покаже... иначе по-цял ден ще е пълно вяравйте ми.... Главната ще се премести тама... със сичките и "наконтени" момиченца дето ша обикалят магазините и така нататак Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Чак пък толкова?? Същите реакции бяха и като отвориха McDonalds на Центъра. Ще бъде много лъскав и скъп търговски център, с начумерени продавачки и стоки с неясен произход....точно като на главната. или с мърляви заведения за бързо хранене на последния етаж, които са с общи маси в една голяма галерия, пълна с дим от сектора на пушачите, който пък в хубаво време заема цялата тераса. Терасата пък виси над силно натоварен софийски булевард и дори и да искаш да позяпаш от нея пак ще се нагълташ с достатъчно тежки елементи, за да демонстрираш нагледно въздействието на последните 4-5 реда от менделеевата таблица върху човешкия организъм. за прословутото им кино, пък съм премного благодарен, ама да си го задържат. в софийското цените са двойни, качеството е същото, само дето звука е доста "зашумен" най-вероятно от некачествен монтаж. говорителите в центъра са прекалено силни, а за задните редове - прекалено слаби, т.е. има нулева равномерност на озвучаването и никой не си купува билети за първите редове, на които и без това надписите се четат само с пълно завъртане на главата отляво-надясно. седалките им са удобни поне, но такива са и във фламингото примерно. магазините са със странно надути цени на безсмислени стоки. в крайна сметка се получава нещо като нашите хали, но по-скъпо. има малки изключения за вносителите на различни марки, когато обявят някаква промоция, но те са видими и ценени само от хората, които четат марките и не гледат качеството на моделите. и навсякъде народ,народ,народ,народ... абе с една дума - гмеж. та ако ще е същия мол кат софийския - мерси съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 А т'ва ще е просто велико, уникално несравнимо! Само като видях на анимираната разходка така да се каже. А колко ще е голям този Cinema city... Нямам търпение да го отворят. Сигурно си набор 199х щом си толкова екзалтиран...простено ти е. Баси анимацията с преминаващи 350Z и Lincoln Navigator-и къде тея в Пд Явно ще се строи толкова време, че като стане, всички в Пловдив вече ще караме такива коли. П.П. Като гледам обаче...май повечето от вас искат да го отворят по-бързо, единствено заради киното. .... Между другото строежа не беше ли възложен на някаква китайска фирма??? Въх, не думай....ще чакам тогава няколко месеца и ако не падне...тогава ще го посетя. То добре за Пловдив, че ще се построи мол, но като цяло погледнато за страната - строят се основно търговски комплекси, откриват се заведения, банките са на всяка крачка, по морето хотелите никнат като гъби....и после по телевизията ми казват, че производството ни е на последно място....има логика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Държите се като децата на село едно време като идваше "кинаджията" да пуска филми в читалището... Нищо велико, уникално или неповторимо няма да има в тоя "МОЛ". Той ще е далеч от мащабите на двата софийски като гледам на каква площ е, да не говорим ако тръгнем да го сравняваме с един SEARS MALL (примерно), който е над 2 кв.км. на две нива и е невъзможно да се обиколи само за един ден. Никакви кой знае какви момиченца няма да видите там, нито пък Главната ще се изнесе в тая посока. Детски приказки.... Ще стане това, което става винаги - ще има месец-два навалица и лудница и всичко после ще се кротне. Както обикновено се получава. Справка - Гранд още не минал 50% от капацитета си. Стои си празен, понеже си представям какви наеми се искат. "Оходиха" го в началото и толкова. Дано поне киноцентъра да е на ниво. Аз общо взето като гледам разстановката той е най-голямата част от комплекса заедно със Техномаркет и закусвалнята Хепи. Освен това откриване в края на 2008-ма ми се струва много оптимистична прогноза... Такава голяма сграда ще е масивно строителство така че не виждам завършване за 1 година. Това не са ви металните конструкции на МЕТРО и Техополис, които се сглобяват за седмица. Все пак положително явление е факта, че се изграждат все повече и по-големи търговски комплекси в Пловдив - това е знак че развитие има и то е в положителна посока. .... Между другото строежа не беше ли възложен на някаква китайска фирма??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastand Posted October 11, 2007 Author Share Posted October 11, 2007 Целият сутеренен етаж на сградата е оформен като подземен гараж за 500 коли. Отделно е проектирана и открита паркинг зона за 200 коли, включваща и места за инвалиди. В резултат на бързите темпове на реализиране на проекта в момента са отдадени под наем над 70% от търговските обекти. Ключови наематели са международният кинооператор Cinema City, супермаркети "Пикадили", операторът на бяла и черна техника "Техномаркет" и веригата ресторанти Happy. Сред останалите наематели са наложилите се на пазара марки Mango, Esprit, Terranova, Calliope, Mexx, Tom Tailor, Celio, Etam, Seven Seconds, Etere, Tally Weijl, Fox, Mothercare, Lee Cooper, Аdidas, Leonardo, Beauty Zone, L’Occitane, Juliany, Swarovski, Costa Coffee, Coffee Republic, McDonald’s, Pizza Hut и др. Източник: http://www.stroitelstvo.info/show.php?storyid=381715 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Мразя всякакви молове, халове и т.н. На българина не му трябват места където да се харчат пари, а места от където се вадят пари. Скапана работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Държите се като децата на село едно време като идваше "кинаджията" да пуска филми в читалището... Нищо велико, уникално или неповторимо няма да има в тоя "МОЛ". Той ще е далеч от мащабите на двата софийски като гледам на каква площ е, да не говорим ако тръгнем да го сравняваме с един SEARS MALL (примерно), който е над 2 кв.км. на две нива и е невъзможно да се обиколи само за един ден. Никакви кой знае какви момиченца няма да видите там, нито пък Главната ще се изнесе в тая посока. Детски приказки.... Ще стане това, което става винаги - ще има месец-два навалица и лудница и всичко после ще се кротне. Както обикновено се получава. Справка - Гранд още не минал 50% от капацитета си. Стои си празен, понеже си представям какви наеми се искат. "Оходиха" го в началото и толкова. Дано поне киноцентъра да е на ниво. Аз общо взето като гледам разстановката той е най-голямата част от комплекса заедно със Техномаркет и закусвалнята Хепи. Освен това откриване в края на 2008-ма ми се струва много оптимистична прогноза... Такава голяма сграда ще е масивно строителство така че не виждам завършване за 1 година. Това не са ви металните конструкции на МЕТРО и Техополис, които се сглобяват за седмица. Все пак положително явление е факта, че се изграждат все повече и по-големи търговски комплекси в Пловдив - това е знак че развитие има и то е в положителна посока. .... Между другото строежа не беше ли възложен на някаква китайска фирма??? Бъркаш се много. Това ще е най-оборотното място в Пловдив. Фирмите се подбират внимателно. Само наличието на Piccadilly в мол-а гарантира постоянен поток от хора. В онзи район няма един смислен хранителен магазин. Определено няма да е явление за два-три месеца... EDIT: А в Гранд наема е 20-25 Eвро на квадрат. Не са много високи, но просто не са подбрани наемателите. Не може да прибереш търговците от сергиите и да очакваш да направиш МОЛ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Това ще е най-оборотното място в Пловдив. Фирмите се подбират внимателно. Само наличието на Piccadilly в мол-а гарантира постоянен поток от хора. В онзи район няма един смислен хранителен магазин. Определено няма да е явление за два-три месеца... EDIT: А в Гранд наема е 20-25 Eвро на квадрат. Не са много високи, но просто не са подбрани наемателите. Не може да прибереш търговците от сергиите и да очакваш да направиш МОЛ... И как го установи, дефинира и доказа това твърдение!?!??! Понеже голем лъскав хамбар ке се дига той ще е най-оборотния - това ли ти е логиката? Защото друга не виждам... Потока от хора оборот не прави мойто момче. В Пловдив няма и 15% от богатите хора като брой в сравнение със София. Те са обикновено тези, които се глезотят и пазаруват в скъпите молове. За разлика от тебе аз съм се нагледал на тия неща - виждал съм как се купуват спални чаршафи на принципа "под 500 лева не ми ги показвайте изобщо" и много други от тоя род. В Пловдив все още са много малко хората, които могат да си позволят да пръскат луди пари за щуротии. А тези дето го могат не остават дълго в Пловдив. Да - оборот ще има - от цъкащи зяпачи над 80%. Ще се изсурнат и всички села и малки градове наоколо да огледат мола, ама я 10-15% от тая паплач напазарува, я не. Ще се пораходят, ще погледат па ще си тръгнат. Ето затова казвам, че що се отнася до финансов оборот, то най-голям такъв ще имат киноцентъра, Хепи и хранителния магазин (евентуално ако е с поносими цени). Никакви фирми не се подбират. И това не знам откъде го измисли. От не знам колко месеца си има обява за отдаване под наем на площи "на зелено". Принципът е който има интерес и възможност - подписва договор за наем. Няма подбор - който свари, натовари. Естествено повечето са заможни фирми, можещи да си позволят дългосрочни договори при подобни цени. За много от тях присъствието в мола е въпрос на престиж, не толкова на печалба. Има магазини и в софийските молове, в които днес може и нищо да не се продаде. В случая с Пловдив проблем се явява факта, че населението разполага с по-малко пари, стандарта тук е по-нисък и хората се съобразяват с това и си броят внимателно левовете като харчат. Луксозни скъпотии тук много много не виждам да прокопсат - за залост - поне не засега. Що се отнася до Гранд - не съм видял някой от бившите сергиджии да е вътре... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Боже, колко глупости си изписал... "Мойто момче" - това все едно не съм го видял... Аз на какво съм се нагледал, ти най-малко знаеш. За подбора на фирмите знам, защото имам интерес да наемам площ там. Ти откъде знаеш, аз не знам, може би ще обясниш. МОЛ-а няма да е супер скъп, така че оборот ще има. Но няма да споря с теб, очевидно си свръхинформиран, много вътре в нещата, а може би си ми и баща... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 ...............EDIT: А в Гранд наема е 20-25 Eвро на квадрат. Не са много високи, но просто не са подбрани наемателите. Не може да прибереш търговците от сергиите и да очакваш да направиш МОЛ... а точно това им обещаваха на хората, като ги напъдиха от там, нали? или греша. аз се присъединявам към моломразещата секта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Боже, колко глупости си изписал... "Мойто момче" - това все едно не съм го видял... Аз на какво съм се нагледал, ти най-малко знаеш. За подбора на фирмите знам, защото имам интерес да наемам площ там. Ти откъде знаеш, аз не знам, може би ще обясниш. МОЛ-а няма да е супер скъп, така че оборот ще има. Но няма да споря с теб, очевидно си свръхинформиран, много вътре в нещата, а може би си ми и баща... Язък - смятах че си умно момче - сбъркал съм. Какви интереси имаш в мола не ме интересува изобщо. Аз съм наемодател от 10 години и тези неща са ми много по-ясни отколкото на теб при всички положения, но това не е важно. Защо в мола винаги е по-скъпо сам би трябвало да се сетиш ако малко помислиш. Джокер - защо в Сани в Гранд е по-скъпо от Метро? Така или иначе ще поживеем и ще разберем - време има много. А Мобо е прав - навремето подлъгаха сергиджиите, че ще имат предимство и преференциални цени в търговския център, за да спрат бунтовете - всичко беше измама разбира се. Много от тях го знаеха още тогава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted October 11, 2007 Share Posted October 11, 2007 Аз съм против такива цумообразни магазини поради манталитета, който насаждат у хората, а не толкова заради ценовите или експлоататорските им страни. А въпросния манталитет е характерен за запада и постмодерното общество като цяло - това е манталитет на принципа колкото повече толкова повече, а също и 'щом е евтино, трябва да си го купя'. Тук не говорим просто за консумеризъм (мързи ме да измисля подходяща българска дума), а за един начин на мислене, който, ако веднъж се установи стабилно, изкривява живота и в други аспекти. От друга страра обаче... ако започат да внасят западни настолни игри, книги и разни малкодостъпни фирмени продукти... [Edit] Да ти пикая и на нета и на форума! Половин час се опитвам да пусна поста и той накрая ще ми излезе двоен! [/Edit] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.