Jump to content
BulForum.com

устройство за високоволтови инпулси по ограда

Recommended Posts

Ако може да ми дадете линк към магазин или схема за направата му ще съм ви благодарен.

Т.к. се досещам че повечето хора които прочетат това ще се чудят за какво ще ми е ще им отговоря предварително.Обраха ми дрехите от терасата и сега смятам да пусна едно такова по решетката за да може при следващ опит човека които я върши тая работа да се "откаже". :)

Казва се електронен пастир и пази кравите да не се разбягат.Сигурно става и за разбойници, но мисля, че ще забравиш за него и пръв ще те друсне тока.

Иначе се прави лесно - автомобилна бобина,транзисторно запалване и мултивибратор.

Най-простото:

Теглиш 1 кабел от фазата на най-близкия контакт и връзваш последователно 1 резистор(с ниска мощност да може да изгори, ако вземе да става сакътлък ;) и съпротивление някви килооми ~10к или по-малко, наглася се с опити, предполагам :D ) и връзваш за парапета. На теория не би трябвало да убие никой :bgrin:

Бтв, малък проблем ще е ако решетката се окаже заземена, ама все пак пробвай щото е мн просто.

Най-простото: ..........

Ама ти сериозно ли или си правеше майтап? Да оставим настрана че никаква работа няма да свърши освен ако човека не държи заземен кабел или не се се е качил на метална стълба ами и ток ще харчи като за световно като завали дъжд или ще гори бушоните от раз. Да не говорим какъв купон ще е ако терасата се намокри и някой без необходимата подготовка (1см дебели гумени ботуши) реши да излезе :)

---------------------------

Аз бих се замислил за по-ситна решетка - така няма да успяват да бъркат през нея или дори да успеят ще извадят само чорапи :) Но при мисълта за трудности при ваденето по-скоро биха си набелязали друга жертва...

Аз бих вързал 220 волта без никви резистори, ше*а мангалите, ша ми крадат чорапите и ризите :pirate .

Това съм го мислил много пъти за входната врата, на никой не му е работа отвън да ми пипа вратата освен с нечисти намерения. Говоря за вътрешната, щото сме с две врати, ако отвори външната, с вътрешната да се трепе, де*а.

Казва се електронен пастир и пази кравите да не се разбягат.Сигурно става и за разбойници, но мисля, че ще забравиш за него и пръв ще те друсне тока.

Иначе се прави лесно - автомобилна бобина,транзисторно запалване и мултивибратор.

Тва става ли и за диви свине?

Не става, естествено, не ставай смешен. За диви свине трябва трифазен ток. И то специален, такъв произвеждаха в затворения реактор на Козлодуй, сега вече няма, освен вносен, ама той е турски и е некачествен - трепери му третата фаза.

сега вече няма, освен вносен, ама той е турски и е некачествен - трепери му третата фаза.

Хах, малко несериозно ще се намеся(чист офтоп си е), ама нали турците не ядат свинско - та затова не става.Иначе е пълна глупост(според мен) да се слага такова нещо като заграждение на терасата.Или пък да не говорим за диви свине.

Ако разположението на терата ти позволява - сложи си един перваз със натрошени стъкла(една торба цимент и 20-тина бутилки ще ти струва), а ако някъде има пролуки - купи си и десетина метра бодлива тел, ама не от натовския образец :) Като проста сметка излиза доста по-евтино и безопасно за домашните.А ако не помогне - може да се навия да ти направя малко противопехотни мини :lol:

Друг начин за справяне с крадците е да вземеш отпуска, да окачиш на терасата нещо привлекателно - дънки , ризи , луканки и т.н.После сядаш да чакаш и като дойдат братята използваш устройството от аватара ми с 13/0 гумени сачми.Ще се чуят ревове до площад централен.После 3 месеца големи сини печати ще им напомнят: 8.Не кради

OФТОПИК

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ОФТОПИКА , КОЙТО ЩЕ НАПИША !

Grimjaur защо точно бодлива тел ? Аз ако съм пак ще ги дърпам дрехите въпреки това , че може да се скъсат .

mic на кой етаж си ? А това с тока е малк онесериозно защото е по веротно ти да се откажеш да проскаш дрехи отколкото крадците :) Най-добрия вариянт е май да се остъкли но и ще е най-скъпия също ;)

Ама ти сериозно ли или си правеше майтап? Да оставим настрана че никаква работа няма да свърши освен ако човека не държи заземен кабел или не се се е качил на метална стълба ами и ток ще харчи като за световно като завали дъжд или ще гори бушоните от раз. Да не говорим какъв купон ще е ако терасата се намокри и някой без необходимата подготовка (1см дебели гумени ботуши) реши да излезе :)

@djadomraz - ама ти да не си някой кандидат-кмет, че с толкава много думи толкова много глупости успя да кажеш :woot .

Нека помислим малко теоритично:

Да почнем оттам че никаква работа нямало да върши - мисля че беше още някъде към 5-6 клас, когато се учеше, че ток тече само в затрорена верига. И тъй като сигурно не знаеш, ами трябва тука да ти обяснявам, нулата в контакта е всъщност ЗЕМЯ, т.е. също както през щайгата ти от фаза към нула протича ток и той бачка без помощта на други магически сили, така и през мангала ще протече ток, защото решетката ще е фаза, а земята - нула. Лично аз не предполагам, че малналите летят като колибрита :D .

Моля ти се обясни по-подробно как именно ще гръмнат бушоните или ще се харчи ток през тоя резистор 10к, че нещо не ми е ясно(предполагам и на другите също :wacko: ). Хайде да ти дам малко жокерчета, за да ти улесня разсъжденията:

Uеф=220V, R=10000Ohm -> I=U/R=22mA (при метален мангал или дъжд от живак, т.е. най лошия случай). Бушоните в къщите са обикновено минимум 16А, около 700 пъти повече.

Оттук и за електромера:

Р=I*I*R=0.005kW -> E=P * 24часа * 30дена=3.5kWh ~50стотинки на месец, ако мангала се пече денонощно цял месец.

Най-смешното накрая - този дето е вътре щял да го удря тока, а този отвън нямало изобщо нищо да му стане - е тоя втория някаква божестена сила ли го закриля, що ли :confused .

Виж сега, не мисли че пиша глупости или че искам да се заяждам, просто като искаш да кажеш нещо, първо мисли дали си поне малко компетентен по въпроса и тогава се меси, иначе просто се излагаш ;)

Първо защо не прочетеш какво съм писал, ама наистина да го прочетеш и ако трябва и втори а евентуално и трети път докато успееш да схванеш че говоря когато се намокри всичко а не ей тъй в сухо и топло време.

За проводимостта и що мангала няма да го удари тока - защото първо той ще трябва да се качи до въпросната тераса (предполага се да не стане докато вали щото ще го е мързел да се мъчи да краде при това мокър - гадна работа) а това (качването) най-вероятно ще се случи по дървена стълба а дървото не е от най-проводимите материали.

Другата ситуация е че стъпиш ли на мократа тераса положението няма да е особено розово.

Освен това при такова съпротивление, каквото си цитирал ти пробвал ли си дали наистина се усеща нещо?

Уффф, що ме караш да пиша посреднощ и са пълним темата със спам.

Не ми се мисли дори, колко зле живеят тия хорица щом за 2 фанели ще мъкнат стълби чак от маалата, че и на обратно :D . Тъй като този род кражби стават по принцип на първия етаж, обикновено ако се протегнеш добре можеш да стигнеш и решетката над парапета, за която да се хванеш и издърпаш нагоре. Понеже ще кажеш че и така няма да стане, по логично е да са двама и единият да се качи върху другия и оттам да действа.

Щом както казваш описваш ситуация, при която вали дъжд(както би трябвало да разбирам от първия пост), тогава пак с еднаква вероятност и този отвън и този вътре се пържат.

За резистора лично не съм пробвал, нито съм правил опити с бабички, но за сведения този във фазомера, който си направих труда да отворя се оказа 680к(а има и глимка след него), ако с 10к нищо не ставаше защо тогава щяха да слагат толкова голям, иначе ако не друго щеше да се вижда по добре. А и това са си 20тина милиампера, все пак повече от достатъчно.

А и все още нищо не си казал за бушоните, предполагам, че поне при тях няма да вали ;)

Айде, здраве да е, аз отивам да спя... :zzz

Хехехехе искрено се забавлявам да чета тая тема ама верно много спам направихме. Прав си за повечето неща само дето май и файда няма да има ако е толкова голямо съпротивлението ама и ти тогава добре уточни че е въпрос на експерименти. Иначе и аз съм на 1ви етаж ама под нас има магазин та ще трябва повече акробатика от това 2ма да се качат 1 върху друг и нали знаеш че всеки съди за другите по себе си и аз така направих в случая. Верно има и по-ниски тераси тогава кефа да изпържиш 2мата едновременно ще е голям :)

Grimjaur защо точно бодлива тел ? Аз ако съм пак ще ги дърпам дрехите въпреки това , че може да се скъсат .

Deba FT deba...Shtom na choveka sa mu drapnali drehite, se predpolaga, che e na nisyk etaj(1-2).Shtom e na nisak etaj, prepolagam ima reshetki.Ako niama - da si sloji - naj-lesno e.I kato uplatni tuk-tam dupkite s bodliwa tel, iskam da widia toq mangal, deto shte uspee da chopne i parcalche.Osobeno ako nawie telta taka, che po-goliamata chast ot bodlite da sochat nawutre.Koeto ne e osobeno slojno.

За бодливата тел са измислили големите ножици-секачки :bgrin: .

От тия с еднометровите рамена.

За тока - фазомери, Освен големи ножици, мангалите ще си носят и един дълъг заземителен кабел, за остъклението - електрожен или у-во за безшумно рязане на стъкло.

Eeeee айде сега. Чак толкова високотехнологични мангали няма. Те още малко и радио скенер ще кажеш че могат да докарат за да обезвредят алармата и нещо с което да заслепят обемния датчик евентуално, а? :)

Една позната наскоро ми се оплака че са и чопнали старите дънки от терасата а тя си е била в къщи в тоя момент... баси крадливия народ ей..

Не става, естествено, не ставай смешен. За диви свине трябва трифазен ток. И то специален, такъв произвеждаха в затворения реактор на Козлодуй, сега вече няма, освен вносен, ама той е турски и е некачествен - трепери му третата фаза.

Ти добре ли си и с обикновен ток 6те стане колкото да бягат от нивата или да ги тресне бая та да не знаят кво е станало.

Ти добре ли си и с обикновен ток 6те стане колкото да бягат от нивата или да ги тресне бая та да не знаят кво е станало.

Някои хора не разбират тънкия хумор в темата :blink: :bgrin:

И да, това с обемния датчик и алармата е добра идея :) .

Алармата обаче да е от най-мощните, поне 2-3 киловата, да вие с поне 120dB.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...