Jump to content
BulForum.com

.avi to .vcd convertor

Repulse

Recommended Posts

aam zna4i imam si az DVD na PC-to , oba4e ba6ta mi vze i normalen DVD player i pita dali ima na4in da gleda filmite det gi svalqm na DVD player-a.Be6e pital edin negov priqtel i toi mu kazal, 4e trqqlo da sa vav format .vcd za da gi razpoznava DVD player-a. Ne sam mnogo siguren za tova, no ako nqkoi znae pove4e pls hvarlete malko svetlina po vaprosa. :rolleyes:

otkaji se brat mi mnogo bavno stava kodiraneto i lepeneto na subtitri, po lesno shte stane ako prosto imash tv-out na video kartata i go vurjesh kum tv-to, inache za vseki film koito iskash da gledash trqbva da otdelqsh po 3-4 chasa da go kodirash i zapisvash,osobeno kato si na cd trqbva i da cepish na 2 ako ne e razdeleno i kachestvoto pri konvertirane se razvalq... prosto golqma igrachka si e, inache ako bashta ti znae english to vcd-to e mpg fail vsishtnost taka che dvd playera puska vsichki mpg failove ako ne si zabelqzal prosto convertirash kum mpg i gotovo, bez subtitri de

chochosan, 4ai da vidq dali pravilno razbrah...

DVD-to moje da 4ete .mpg, no ne moje da pro4ete subtitrite (osven ako ne e kakto nqkoi filmi ima samo .avi i subtitrite sa napravo vyrhu kartinata, a ne v otdelen fail), a pyk .vcd e kato .mpg/.mpeg (btw kva e razlikata mejdu mpg i mpeg :confused ),oba4e pyk ka4estvoto se razvalq i trqq da se razcepva na cd-tata ponqkoga...t.e. 6te imam li nqkakyv problem ako si convert-na filma na .mpg i namerq nakakyv na4in da trygnat subs, i posle go zapi6a na cd-ta i go gledam? CD-tata i 4asovete rabota ne sa mi problem :)

Има ограничения за VCD формата. Доска му е грозна разделителната способност 352x240 или нещо от сорта, може да обърках с някой друг пиксел. Трябва ти програма, с която да вкараш субтитрите във mpeg файла, логично пада качеството на субтитрите. Ако си имаш mpeg файл с вградени субтитри да си направиш VCD е елементарно, Nero-то си има такава възможност. Зорът е докато направиш mpeg-а. А ако оригиналния файл не е в същтите пропорции с формата VCD става кофти разпъване и свиване на картината, което сигурно може да се избегне по някакъв начин, но не аз лично не знам как. По-добре с TV-Out-a или взимайте DVD-та от видеотеката, наемите май са по 1лв - супер символични.

Repulse: Има и един много по - бърз начин от този описан в сайта, който ти даде URDeaD, но всичко е за сметка на качеството. Иначе пак става с програмата TMPGEnc, но с версията Tmpeg b12a.

Ето го и начинът:

1. Намирате един по-стар AC3 филтър (такъв се съдържа в "любимия" ми Nimo Codec Pack, например), който е фалшив, т.е. разкодира аудиото в 2ch, вместо 6ch. Махате истинския, който вероятно имате и инсталирате този.

2. Намирате си някой DirectX филтър за субтитри (DivXG400, Direct VobSub, ffdshow или какъвто и да е, който се самостартира).

3. Пускате TMPGEnc, избирате:

Кликнете върху Option\Environmental Setting...\VFAPI plug-in и натискате десен бутон върху "DirectShow Multimedia File Reader" и му давате "Higher priority" докато се качи най-горе

4. Избирате файла и ... давате старт. За около един час единия диск е готов.

5. Печете VCD с която програма си искате.

Забележки:

Това важи, естестствено само за филми на два диска, всеки от които е с продължителност по-малка от 1h20m, в противен случай филма трябва да се реже и следвайте някое от другите ръководства. Но в крайна сметка повечето филми вече излизат на два диска с AC3.

Неприятно е да си преинсталирате всеки път АС3 филтъра, но ако нямате 6ch audio, не ви пречи да си стоите с фалшивия кодек. Но трябва да сте с 2ch, защото TMPGEnc не работи с 6ch

Можеде да си наредите 10 филма в опашката на TMPGEnc и на сутринта са ви готови със субтитри, със звук с всичко, само сядате да ги изпечете.

Трябва да изберете setting/advanced/video arrange metod/Fullscreen (keep aspect ratio) за да не ви изкривява филма.

Пробвах с всички възможни версии на TMPGEnc и най - добре, без грешки става с версиите - TMPGEnc-2.510.49.157-Plus и Tmpeg b12a- която е безгрешна. TMPGEnc-2.510.49.157-Plus може и да забие при някой системи, а също така може и да не иска да се стартира, ако яспреш енкодването преди да е завършила самата операция.

Иначе, ако искаш да правиш качествени VCD-та, то наистина се въоръжи с много търпение и нерви. Също така е добре да научиш всичко изписано в сайта, който ти посочи URDeaD - там е много подробно и добре описано. Ако пък ти трябва още информация, можеш да потърсиш и тук!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...