djadomraz Posted October 9, 2007 Share Posted October 9, 2007 Аз ли нещо се бъркам или в заведение "правилния" вариант е тонколоните да са вградени в окачен таван? Щото такива 5+1, 7+1 и т.н. ми се струва много lame като идея да не говорим като изпълнение. В добрите заведения тонколоните където и да съм бил (изключваме дискотеки - там не ходя) са разположени по този начин и осигуряват приятна музика която навсякъде се чува без да е много силно близо до колоната - добър пример за подобно некадърно решение е Симфонията. Какво са изтипосали ония огромни колони в ъглите - на масите под и до тях е направо неприятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Таванното озвучаване (за заведения тип "МакДоналдс") се ползва, когато музиката е главно за фон и има най-равномерното разпределение на звука....обаче ако вътре трябва да има и купони от време на време, тогава е ясно, че трябват по-големи боксове. Не става дума за дискотечно оборудване - нормални (добри) hi-fi колони също вършат работа. Така и при ниски нива музиката ще бъде качествена и при нужда от мощност ще имат тяга....а при правилно разпределение на подходящи места, няма и да притесняват най-близките клиенти...оставям настрана, че 95% от заведенията не са и помисляли за някаква вътрешна акустика, дори и най-елементарната - просто за тях това не е приоритет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Ами любимите ми Хепи са с "таванна музика", виж в Хемингуей си е на живо, но в доста заведения съм забелязал че се оглеждам къде са тонколоните и гледам да седна по-далече (особено видя ли някакъв огромен кютук в единия ъгъл). Въпрос на вкус е всичко но на мен хич не ми допада че под "тяга" хората разбират дотолкова да е силна музиката че за да ме чуе човек аз трябва да крещя колкото мога и то на 5см от ухото му/й или да може да чете по устните... Знам че някои хора се кефят да стоят по концертите близо до тонколоните аз по-голямо мъчение не мога да си представя Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Искам и аз да си изкажа мнението. Ако пича търси нещо до 250лв, да забрави за Лоджитех, Креатив, Алтек Ланзинг(Луксеон). Има една българска 5.1 система, собствена изработка на българин. ZK-Audio 5499 се казва системата. Линк към характеристики Щом всички разбирачи, особено софиянци са я харесали, най-вече заради балансирания и звук, звачи си струва поне да се чуе и види на място. За съжаление това става в София, за Пловдив май никоя фирма не я внася тази системка. Сигурен съм че за фон, тази системка ще става. Виж вече за надуване и купон знаеш, поне 4 трилентови колони с два усилвателя за да изпълниш тая квадратура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Тази мини система няма ли да ти върши работа ? линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 10, 2007 Share Posted October 10, 2007 Затворена по молба на автора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.