Jump to content
BulForum.com

какви колонки да си купя

Recommended Posts

значи искам в заведението ми да сложа някакви колонки и да са свързани с компютъра ми и съответно от там да се пуска и музиката , помещението е близо 200м2 музиката трябва да не е силна а приятна колко за фон и да не дразни все пак няма да правя дискотека , помня че разглеждах в технополис майче разни колонки от висок клас 5,1 с вграден усилвател в суб буфера но нямам идея към какви точно да се насоча . парите които смятам да дам са от 200до300лв ако са по-скъпи просто ще сложа големи колони джамо ;)

до колкото знам луксеонските колонки имат някаква серия висок клас която свирила прилично добре

ще съм благодаден към предложенията да посочвате и място от където да си ги купя

мерси предварително :bgrin:

5.1 в случая е най-глупавото възможно решение. Камоли пък от висок клас, дето са над 1000-1200 лева.

Вземи си сносен ресивер и 4 отделни колони с пасивен вуфер. Тва 5.1, само защото е модерно, няма смисъл.

И за мен това е глупава идея.

Добри 5.1 са

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...b4db0a4c1785013 цената им е около 230-240лв

Иначе ако искаш компромисно решение иди в Конрад

Има ресивър КОДА с цена м/у 130-200лв

и колони КОДА за прилична цена

Активен суб за 120 лева и ще сглобиш сносна музикална система за 400лв.Въпреки че според мен за Background музика няма смисъл от суб.

И за мен това е глупава идея.

Добри 5.1 са

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...b4db0a4c1785013 цената им е около 230-240лв

Иначе ако искаш компромисно решение иди в Конрад

Има ресивър КОДА с цена м/у 130-200лв

и колони КОДА за прилична цена

Активен суб за 120 лева и ще сглобиш сносна музикална система за 400лв.Въпреки че според мен за Background музика няма смисъл от суб.

И аз да се наредя да ти препоръчам горните, ако ще купуваш 5.1. Много добър звук.

Като гледам глупавите предложения от "висок" клас колони на Logitech, Creative и т.н. ми става много смешно.

Абсолютни китайски боклуци (макар и маркови).Имал съм възможност да чуя на живо техните възможности на повечето им модели.

За добрия звук от огромно значение е акустиката, разположението на колонките (както и да не са пластмасови, защото с течение на времето пластмасовите колонки започват да се раздрънкват от вибрациите и да бръждят неприятно - особенно при положение, че ще работят продължително време).

Виж по-евтини не маркови вариянти, например ( Luxeon LogicFox W5.10 35W + 5x18W - по-евтин е : 119.09$) Luxeon LogicFox W5.10HR 50W + 5x20W Тук Мисля че ще е достатъчно като мощност (аз лично съм им фен на тия колонки - страшни са).

Да бе.Глупости на търкалета-да не си купувал Logitec -да не говорим,че в днешно време сичко е китайско-въпроса е в качеството :) .Аз като си зех Unitek та големия келипир-верно че вместо за 80 си ги купих за 50 на 3 дена ама ей го-след една година и вече дясната не свири :laughing: -за това ако има човек възможност по-добре да заложи на сигурно :)

Да бе.Глупости на търкалета-да не си купувал Logitec -да не говорим,че в днешно време сичко е китайско-въпроса е в качеството :) .Аз като си зех Unitek та големия келипир-верно че вместо за 80 си ги купих за 50 на 3 дена ама ей го-след една година и вече дясната не свири :laughing: -за това ако има човек възможност по-добре да заложи на сигурно :)

Тук не става въпрос за колонки за 40-50лв.

Писнало ми е от келеши (извинявам се предварително за грубия тон),които си мислят, че дизайна е всичко.

Както казах има значение акустиката на помещението, разположението на колонките, мощността им също (защото за 200кв.м за да се създаде достатъчно наситен звук, без да е слабо е необходимо малко повечко мощност), както и честотния диапазон, защото ако говорителя е с по-ограничен диапазон - никакви еквалайзери няма да помогнат (само ще изкривят звука).

добре защо да е глупаво решение в смисъл не успорвам казано от тебе просто ми е интересно

Веднага отговарям. Първото за което се сещам, 1 колона не работи, защото е централен канал. Upmix просто е извън въпроса, защото тогава се намаля силата на задните. Малките колони не могат да озвучат такова помещение. Ами ако някой реши това заведение да го наеме за рожден ден? Ще озвучаваш с малките колони? Или ще ги караш хората да си носят? Плътността която баса може да изкара не е прекалено голяма, за да разтресе 200кв. Друг е въпроса при системите от висок клас, които са направени за домашно кино, а не за компютър, но при тях, 1 колона пак не работи, а за тези пари които ще дадеш, спокойно можеш да закупиш отделни колони и ресивер.

май май ще си купя колони джамо и едно добро ресивърче поне да забравя за тая тема

Много хубаво си решил, но аз мога да ти препоръчам колони Tannoy. Иди ги чуй и ще се откажеш от Jamo. Освен ако не искаш да даваш по 800лв за една бройка разбира се. Тогава можеш да си купиш Евтините модели на Floorstanding тонколоните на Infinity.

Като гледам глупавите предложения от "висок" клас колони на Logitech, Creative и т.н. ми става много смешно.

Абсолютни китайски боклуци (макар и маркови).Имал съм възможност да чуя на живо техните възможности на повечето им модели.

За добрия звук от огромно значение е акустиката, разположението на колонките (както и да не са пластмасови, защото с течение на времето пластмасовите колонки започват да се раздрънкват от вибрациите и да бръждят неприятно - особенно при положение, че ще работят продължително време).

Виж по-евтини не маркови вариянти, например ( Luxeon LogicFox W5.10 35W + 5x18W - по-евтин е : 119.09$) Luxeon LogicFox W5.10HR 50W + 5x20W Тук Мисля че ще е достатъчно като мощност (аз лично съм им фен на тия колонки - страшни са).

Ами ако искаш ела да премерим мойте китайски боклуци Creative и тия Luxeon Logicfox? M? Бас хваштам, че мойте като ударят бас и на твойте ще им се разтрепери фазера.

Tannoy. ги слушах на нова година , мога да кажа че вдигнаха по голямо от 200 квадрата помещение във въздуха, иначе Васко , аз имам активен буфер 200 вата на Technics 12-ка бас и звука е изключително плътен , но това което си решил с нещо като джамо си най-добрия и качествен вариант ( може би вечно ненадминат ), може и да не е джамо разгледай и чуй много други преди да вземеш ;)

ам не че нещо, ма с 200-300лв ша направиш едно ако (ударението е в началото :) ) за такава площ ти трябват около 6-8 колони (винаги може и повече) в зависимост от разпределението, както и мисля е особенно важно звука в цялото заведение да с приблизително еднаква сила, а не на едно място да не можеш си чуеш приказката, на друго едвам да се чува музиката. за да го направиш както трябва най-елементарния начин е комп->пулт->стъпало->колона ;)

пожелавам ти успех, тъй като по принцип озвучаването на подобно помещение качествено е професаионална работа и фирмите занимаващи се с подобен род дейности едва ли биха харесали 200-300 лева само за труда :blink:

Незнам какво имате против 5.1 но има колонки които са не по-малко лоши от някаква скалъпена джамо системка.

Jamo са зле. Ако ще влагаш много пари в звук, тогава има смисъл да взимаш отделни колони и усилвател. Ако ли не, 5.1 те устройва идеално. Разгледай лоджитек. Имат по 250-300 лв с 100-150 вата бас 10ка.

И как ако смея да попитам, тази системка ще озвучи прилично 200кв помещение? И какъв е смисъла от нея, при положение, че средна тонколона няма да работи, а задните ще работят в зависимост от звуковата карта? И къде ги видя тия колони със 150 вата вуфер за 300 лева?

Предната за какво ти е ? Само ще ти пищи. 200 кв не е толкова много. Зависи какво е де, все пак бар/заведение може да се наложи и нещо по солидно.

here намерих нещо за 460 кинта.

Иначе по твоя вариант излиза само толкова един средностатистически ресиивър които ще струва /2 след 6 месеца (ако въобще се продава). А колони ? минимум 400-500лв на парче. Иначе под този сегмент са боклуци. И ако реши да мине само с 2, демек с 1500 лв, ефекта няма да е кой знае колко по добър на 200 кв. Пак казвам, че зависи какво ще осзвучава и от особеностите на помещението. За 1500 лв, такова 5.1 ще сложа, че ще ти паднат зъбите като му дигна волюма. Комбинацията ресиивър + колони е по-добра когато вложиш поне 2500 лв и нагоре. Говоря ти от личен опит.

викнах си специалисти да кажат какво трябва да се направи , ясно е че няма да мина толкова тънко коолкото си мислех :bgrin:

Предната за какво ти е ? Само ще ти пищи. 200 кв не е толкова много. Зависи какво е де, все пак бар/заведение може да се наложи и нещо по солидно.

here намерих нещо за 460 кинта.

Иначе по твоя вариант излиза само толкова един средностатистически ресиивър които ще струва /2 след 6 месеца (ако въобще се продава). А колони ? минимум 400-500лв на парче. Иначе под този сегмент са боклуци. И ако реши да мине само с 2, демек с 1500 лв, ефекта няма да е кой знае колко по добър на 200 кв. Пак казвам, че зависи какво ще осзвучава и от особеностите на помещението. За 1500 лв, такова 5.1 ще сложа, че ще ти паднат зъбите като му дигна волюма. Комбинацията ресиивър + колони е по-добра когато вложиш поне 2500 лв и нагоре. Говоря ти от личен опит.

Е за какво я плащам като няма да свири предната? И това дето го показваш не е 300 лева както и да го въртим :) И тези колони не могат да озвучат 200кв помещение. А като искаш да правиш нещо като хората, ще го правиш като хората. Няма друг вариант. По-добре даже да се сложат колони по тавана. Те и без това за заведения са предвидени. А един ресивер ако си намериш кой да ти го вкара с някоя друга пратка от USA, ще ти излезе $200 за 7x100W и то не какъв да е, а Denon, Onkyo или Yamaha. Като за начало, може да се вземат и 2 колони Pure Acoustics 300W от Technopolis за 300 лева. С такива колони, хората озвучаваха лятната градина на Олимп преди няколко години.

викнах си специалисти да кажат какво трябва да се направи , ясно е че няма да мина толкова тънко коолкото си мислех :bgrin:

знам че няма да минеш тънко ;) все пак само един стабилен буфер е 400, 500 лв. но ако ти го изчисли някой и ти го направи активен ще е по ефтин ;)

П.П. айде като сглобиш или по време на сглобяването ако нямаш нищо против кажи , че много искам да видя какво е станало :punk

абе направо като довърша заведението след някое картинг състезание ще ви заведа там да си допием и да си кажете мнението :punk

моля затворете темата ;)

абе направо като довърша заведението след някое картинг състезание ще ви заведа там да си допием и да си кажете мнението :punk

моля затворете темата ;)

Брех мама му стара...аз 2 дена да нямам нет (модемът ми блокира) и ти точно тогава да пуснеш темата...

На всичкото отгоре преди 3-4 дена бяхме на маса и да не попиташ по темата. ;)

Както и да е...успех с избора и специалистите....но не се връзвай на всякакви варианти включващи 5...6...7...N.1 - те просто не са предназначени за тази цел, а ако случайно те прилъжат да си вземеш нещо такова - ще видиш доста зор с разположението на телата и равномерността на чуваемостта на всяко едно място. :inqn

абе сетих се чак като се прибрах че мога да те питам тебе ама ей на

все тая утре ще идват момчетата да видим какво ще предложат ;)

Както и да е...успех с избора и специалистите....но не се връзвай на всякакви варианти включващи 5...6...7...N.1 - те просто не са предназначени за тази цел, а

По-скоро няма 5.1 в тоя ценови диапазон който да пасва на заведение.

иначе Bose 5.1 забелязвам че ги ползват в много заведения.

Не съм питал zlobil каква е формата на помещението (помещенията), но формацията Х.1 пасва в много ограничен брой ситуации. Бих желал някой да ми разясни как би разположил напр. 5.1 конфигурация в заведение със сепарета, чупки или дори само с отделни помещения за пушачи и непушачи. ;)

Bose 5.1 почват от 3000 лева нагоре. Сам каза, че за 2500, ще си купи ресивер с колони отделни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...