Jump to content
BulForum.com

Проблим с размяната на CD-ROM и DVD

Recommended Posts

На компютърът ми има една CD записвачка и DVD-ROM. Та проблема е следния DVD-то се развали неще да върти дисковете и затова реших да го сменя с един стар CD-ROM, но като сложа старото CD и компютърът не ми разпознава нито сд-то нито записвачката, като върна двд-то и ми ги разпознава.

Та ако някой има идея защо става така ще съм му благодарен да я сподели.

Огледай джъмперите как са - Slave и Master на старото и на новото което си сложил.

На старото не бяха закачени затва не сложих и на новото. А на записвачката са пъхнати на Master. :confused

Задължително трябва да се сложи джъмпер на една от трите позиции и съответно да сложиш правилно иде кабела, защо ако СДто ти е мастър а си объркал с кабела (естествено ако има вкл. и друго устройство)работата, няма да запали

Утре ще го опитам това, но ми е ентересно защо при двд-то ми разпознава и двете устройства, а при сд-то нито едното. И при двете не сам слагал джъмпера.

При някои наистина стари CD устройства без джъмпер е Cable Select. Когато записвачката е на Master, CD-то става Slave, щом са на общ интерфейс. Освен това Master трябва да е на крайната позиция на кабела, а Slave (в случая старото CD) - на средната позиция.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...