Akimoto Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 На компютърът ми има една CD записвачка и DVD-ROM. Та проблема е следния DVD-то се развали неще да върти дисковете и затова реших да го сменя с един стар CD-ROM, но като сложа старото CD и компютърът не ми разпознава нито сд-то нито записвачката, като върна двд-то и ми ги разпознава. Та ако някой има идея защо става така ще съм му благодарен да я сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Огледай джъмперите как са - Slave и Master на старото и на новото което си сложил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Горе долу съ имал същия проблем. Освен за джъмперите, извади и отново вкарай захранването на СДто При мен помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Още един глас за джъмперите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akimoto Posted October 6, 2007 Author Share Posted October 6, 2007 Огледай джъмперите как са - Slave и Master на старото и на новото което си сложил. На старото не бяха закачени затва не сложих и на новото. А на записвачката са пъхнати на Master. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Задължително трябва да се сложи джъмпер на една от трите позиции и съответно да сложиш правилно иде кабела, защо ако СДто ти е мастър а си объркал с кабела (естествено ако има вкл. и друго устройство)работата, няма да запали Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 Щом записвачката ти е на МАСТЕР, а двете са на един ИДЕ канал, значи това СД му правиш джъмперите да е на СЛЕЙВ и си в играта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akimoto Posted October 6, 2007 Author Share Posted October 6, 2007 Утре ще го опитам това, но ми е ентересно защо при двд-то ми разпознава и двете устройства, а при сд-то нито едното. И при двете не сам слагал джъмпера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 6, 2007 Share Posted October 6, 2007 При някои наистина стари CD устройства без джъмпер е Cable Select. Когато записвачката е на Master, CD-то става Slave, щом са на общ интерфейс. Освен това Master трябва да е на крайната позиция на кабела, а Slave (в случая старото CD) - на средната позиция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.