Jump to content
BulForum.com

notebook сервиз?

Recommended Posts

Здравейте,

Преди около година ми се прецака notebook-а и понеже сега ми трябва, си търся сервиз който да ми свърши работа. Ето накратко какво се случи:

Бяхме със приятели на тепето и беше хладно, след това отидох на работа (в офиса беше доста топло) и предполагам че се е получил някакъв конденз и е окъсил по дънната платка на лаптопа.

Оставих машината няколко месеца вкъщи без да я барам, докато един ден се наложи да обяснявам на приятел какво е станало и за да е пълна демонстрацията - натиснах бутона за включване.. И за мое очудване лаптопа ми беше отново работещ.. за жалост само за около две седмици, след това започна да прави номера отново.

Симптомите са:

- натискам power бутона и той индикира че лаптопа е включен, но не се извежда нищо на екрана, нито хард диска зарежда

Моля ви да ми препоръчате някой добър сервиз за лаптопчета, защото вече бях при 'официалния представител на Acer - Kontraks' и се оказаха големи бездарници - пробваха дали ще запали със други памети, и това го правиха 3 седмици при положение че им бях казал че това е тествано!

Ще съм благодарен на всеки който всеме участие в темата. :(

дано някой ти помогне приятел

аз също като теб съм потърпевш

с XD Olimpus карта на 3 дена ми

я прецакаха от Юмена и сега нито

лук яли нито лук мирисали-както се казва :)

пуснах я за продажба в другият раздел като дефектна

дано не се налага и ти да ме последваш

я пробвай дали ще запали с друга батерия на същия модел лаптоп.

Имах такъв проблем на един мой приятел и аз оправих батерията и всичко си тръгна нормално.

Може да ми звъннеш да погледна лаптопа....Аз се занимавам с ремонти на лаптопи от време на време.

0883 312 511.

Просто може да опитам , защото може и да не мога.

По принцип лаптопите са трудни за ремонт....предполагам се досещате - прекалено е наблъскан с електроника и платката е многослойна....

@Ivancho - Платката, ако става дума за Дънната на всички компютри е многослойна.

@dX - Внимавай на кой даваш да ти пипа машината да не е "допрецакат". Предполагам че проблема е разрешим и то не с много главоблъсканица, но за съжаление не мога да ти препоръчам свястен сервиз.

@Ivancho, тези дни ще ти дрънна да го погледнеш.

@Ferante, мерси за съвета :)

Между другото, снощи пак пробвах дали ще запали и взе че тръгна.. пуснах един memtest и ми заби на 22% на втория тест. След рестарт не искаше да запали.. :pirate

• 2 weeks later...

и моя се прецака нещо

точно от тези пичове съм го взел

обещават да ми помогнат

при нем както си работи и умира

мислех че прегрява процесора

но не съм сигурен вече дали не е от дъното

При мен го погледна едно приятелче което се оказа че чатка от лаптопи.. Оказа се че един от стабилизаторите е сдал багажа. Сега ще пробвам да си намеря такъв и да видим какво ще стане. Чудя се дали има смисъл да ходя да питам типчетата от 'Контракс' дали могат да ми осигурят такъв, защото би трябвало като официална поддръжка да имат каталог с чарковете..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...